Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Interjudețean „Dragobete - Sărbătoarea iubirii la români” - cuprins în CAER - Poziția 60

ARGUMENT Sărbătorile sunt întotdeauna un prilej de manifestare a bucuriei. Poporul român a ştiut mereu să guste sărbătoarea prin obiceiuri şi tradiţii de o deosebită frumuseţe, una dintre acestea fiind sărbătoarea iubirii, manifestată la noi de Sfântul Valentin sau Dragobete. Modernizarea, schimbarea sunt procese normale ce se desfăşoară în orice societate umana. Generaţiile tinere au tendinţa de a uita tot ceea ce este vechi, prin acest proiect ne propunem să îmbinam ”vechiul “ cu “noul”, astfel noi cadrele didactice avem datoria de a sensibiliza şi stimula intersul elevilor noştri spre a pastra tot ce este folositor şi frumos din acest “ vechi ”. SCOPUL PROIECTULUI Scopul acestui proiect este acela de a acorda mai mult timp elevilor care au înclinaţii artistic-literare dar şi formarea unui comportament adecvat pentru îmbinarea tradiţiei româneşti cu cea internaţională. Aceste ţinte duc la o implicare conştientă atât a elevilor cât şi a profesorilor în procesul învăţării, duc la înţelegerea importanţei pe care o au tradiţiile în viaţa noastră.

Nume proiect: Concurs de creație literară „Dragobete - Sărbătoarea iubirii la români”

Organizatori: Școala Gimnazială Groșeni - Jud. Arad

Condiţii de participare: Participanţii la concurs sunt: - elevii claselor I- VIII, elevii claselor IX-XII. - preșcolari

Perioadă înscriere: 28.01.2020 - 28.02.2020

Perioadă desfăşurare: 28.01.2020 - 16.03.2020

  1. CONDIȚII DE PARTICIPARE/ REALIZARE A LUCRǍRILOR – SECȚIUNILE PENTRU ELEVI

Participanţii la concurs sunt:

- elevii claselor  I- VIII,  elevii claselor IX-XII.

Lucrările trimise vor respecta următoarele cerinţe de elaborare:

ELEVI  –  Concurs

- lucrările elaborate trebuie să aibă ca temă un motiv din sfera sărbătorii de Dragobete și/ sau tradiții și obiceiuri legate de această sărbătoare.

Fiecare cadru didactic poate trimite maxim 3 lucrări de la elevii îndrumaţi, indiferent de secţiune. În plicul cu lucrările elevilor îndrumați de dumneavoastră veți expedia și un plic autoadresat ( timbru 4 lei) pentru a primi înapoi diplomele elevilor cu premii și adeverința de coordonator.

Fiecare lucrare, indiferent de secţiune, va fi însoţită de date referenţiale care vor fi consemnate cu majuscule, pe verso: secţiunea, titlul lucrării, numele şi prenumele elevului (grupului de elevi), clasa, şcoala, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător, localitatea, judeţul.

      Creaţie plastică clasică – pictură, desen (acuarelă, guaşe, creion, ceracolor, etc.);

      Lucrările artistico-plastice pot fi realizate prin orice tehnică de lucru iar dimensiunile lucrarilor trebuie să respecte formatul A3 sau A4.

      Felicitări – format A5 sau orice format;

      Colajele, trebuie  să fie protejate prin câte o folie. Pot avea dimensiunile A4,  A2 sau 3D.  Lucrǎrile deteriorate (cauze: lipirea între ele datoritǎ culorii abundente, strivirea, dezlipirea elementelor componente, etc.) vor fi descalificate. Sunt acceptate toate tehnicile de lucru pe orice suport (hârtie, carton, etc.);

Nu ne asumăm răspunderea pentru lucrările ce ajung deteriorate!

      Fotografiile doar pe hârtie fotografică (formatul fotografiei trebuie să respecte urmatoarele dimensiuni 10x15cm sau 12x17cm).

      Creaţiile literare (elevi) vor fi tehnoredactate în format A4, scris la un rand, cu font Times New   Roman, caractere dimensiunea 12, spațiere la un rând, Titlul lucrării va fi scris cu majuscule, (font Times New Roman, 14, Bold centrat). Sub titlu, în stânga se vor trece: numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, localitatea şi judeţul, numele cadrului didactic coordonator cu caractere Times New Roman, font 12, bold. Bibliografia se va consemna la sfârșitul lucrării: nume și prenume autor, titlul lucrării, orașul, editura, anul. Nu se acceptă lucrări fără diacritice.

      Creaţiile Origami/ Quilling/ trebuie  să fie protejate prin câte o folie. Pot avea dimensiunile A4,  A2 sau 3D respectând tematica concursului.

Nu ne asumăm răspunderea pentru lucrările ce ajung deteriorate!

 

Lucrările (secțiunile 1,2,3, și 4) se vor trimite la adresa: Loc. Groșeni, str. Principală, nr. 269, com. Archiș, Jud. Arad – Prof. Rada Adriana

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: deeaioana87 | 28.01.2020 18:38 | 1620 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (1)

1 0

29.01.2020 09:20 deliavalea

Felicitari organizatorilor ! Am participat si anul trecut si acum doi ani si voi participa cu mult interes si drag si anul acesta !

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN