Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs interjudețean “Franglais”

Concursul “Franglais” are ca obiectiv general promovarea ideilor de competiţie şi performanţă în studiul limbii franceze și engleze prin valorificarea potenţialului de cunoştinţe generale ale elevilor, a originalității, a creativității, a fluenței în exprimare. Acesta se adresează elevilor din clasele V-VIII /IX-XII cu aptitudini şi interese deosebite în domeniul limbilor moderne.

Nume proiect: FRANGLAIS

Organizatori: INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN GORJ

Condiţii de participare: -Completarea Formularului de înscriere ( fișă cadre didactice/fișă echipaj elevi) -Trimiterea reportajelor video până la data de 31 martie, conform precizărilor din regulament. -Semnarea si trimiterea acordului de parteneriat ( scanat )

Perioadă înscriere: 01.03.2016 - 31.03.2016

Perioadă desfăşurare: 10.04.2016 - 18.04.2016

Secţiunile concursului
Concursul “Franglais” are două secţiuni, după cum urmează:

1. ,,Jurnalist pe teren’’ este o probă eliminatorie în  vederea selectării echipajelor participante la concurs.  Astfel, se vor realiza două reportaje video, unul în limba franceză și unul în limba engleză, cu durata de 2-5 minute fiecare,  cu tema: Promovați orașul, regiunea sau țara dumneavoastră  în străinătate.

2.   ,,Franglais”- concurs  de cultură și civilizație franceză și engleză. În această etapă vor fi evaluate cunoștințele de limbă, cultură  și civilizație franceză/engleză, printr-un test cu itemi obiectivi, semi-obiectivi și subiectivi.  Tipuri de itemi : itemi cu alegere duală,  itemi cu răspuns scurt/întrebări structurate, eseu  nestructurat.
Proba de evaluare a cunoștintelor de limbă, cultură si civilizație se desfășoară simultan în județele/școlile partenere. Subiectele vor fi trase la sorți și transmise de către organizatori  în dimineața concursului, în intervalul orar 7-7.30, urmând să fie  multiplicate  de fiecare partener.Partenerii județeni sunt responsabili de buna desfășurare a concursului în cadrul școlilor semnatare ale acordului.

Condiții de trimitere a  materialelor video/reportajului, pentru proba eliminatorie:

- se va trimite într-un singur folder (arhivat cu denumirea instituției și localitatea)  un material video în limba franceză și altul în limba engleză cu numele profesorilor coordonatori la adresa de e-mail  a persoanei de contact.

Formatele acceptate pentru fișierele video sunt : AVI, MPG, WMV, Quicktime, FLV.

Derularea  probelor de concurs bilingv ,, Franglais18 Aprilie 2016

-  Ora de începere a concursului: 9,30

- Concursul se desfăşoară pe baza programei de limbi moderne valabilă în anul şcolar 2015/2016 și a bibliografiei propuse pe site-ul concursului, ținându-se  cont de particularitățile de vârstă ale elevilor în alegerea conținuturilor tematice potrivite.

Evaluarea competențelor lingvistice se realizează prin două tipuri de probe derulate pe parcursul a două ore după cum urmează:

- Proba A a concursului constă în Testarea scrisă a cunoștințelor dobândite pe parcursul anilor de studiu și conține 3 subiecte de dificultate medie cu itemi obiectivi și semiobiectivi.

Timp de lucru 15 minute. Punctaj maxim 40 puncte

- Proba B - 60 puncte a concursului este Proba de înțelegere și exploatare a unui document video în cadrul căreia se evaluează următoarele competențe:

- înțelegerea/interpretarea documentului

- capacitate de analiză și de sinteză

- exprimarea și argumentarea scrisă a  punctelor de vedere

- organizarea discursului într-o structură logică eficientă

- adaptarea la situația de comunicare, fluența exprimării

- creativitatea și originalitatea.

Pe baza acestui document video  echipajele trebuie să prezinte/să argumenteze/să-și susțină punctul de vedere în fața celorlalți concurenți și a juriului. Membrii desemnați de echipaj vor face prezentarea atât în limba franceză cât și în limba engleză, conform cerințelor.

Site FRANGLAIS

http://concursbilingv2016.e-monsite.com/pages/fisa-de-inscriere.html

 

 

Propus de: claupop | 09.03.2016 22:11 | 1159 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Activitati de vara pentru sanatatea emotionala

Echilibrul emotional
Vacanta in familie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

57 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN