Concurs judetean "Magia Craciunului"
SECȚIUNI PROPUSE:
1. Desen
2. Pictură
3. Felicitări/Colaj
O mantie imaculată s-a aşternut peste natura obosită de vânturi şi ploi. A sosit anotimpul basmelor, a tinereţii veşnice, a bradului împodobit şi a colindelor, a sărbătorilor vestind Naşterea Pruncului şi închinarea magilor, a săniuţei de argint trase de reni, a clinchetului de clopoţei şi a sorcovei.
Sărbătorile de iarnă sunt printre cele mai iubite şi mai aşteptate sărbători de peste an, atât de copii, dar şi de adulţi.
În fiecare an, spiritul sărbătorilor de iarnă trezeşte în sufletul oamenilor bucurie, bunătate, îi face mai atenţi cu cei din jur, se gândesc şi la cei sărmani, întind o mână de ajutor. Îl aşteptăm cu toţii pe MOŞ CRĂCIUN ca să ne îndeplinească dorinţele. Anotimpul alb este aşteptat de copii cu emoţii intense. Ei aşteaptă cu nerăbdare primul fulg de nea, bucuria săniuşului, ambiţia de a înălţa cel mai mare om de zăpadă, spiritul Sărbătorii Naşterii Domnului, emoţia darurilor, frumuseţea colindelor.
Sărbătoarea Crăciunului, care simbolizează naşterea lui Iisus Hristos, reprezintă pentru noi toţi un prilej de bucurie şi totodată de iertare.
Creaţiile elevilor realizate în această perioadă sunt mai frumoase ca oricând, acestea fiind realizate cu drag şi cu dăruire.
Vă aşteptăm aşadar, în număr cât mai mare, să împărţim bucuria şi dragostea faţă de această
Mare Sărbătoare – Naşterea Domnului.
Scopul proiectului: Stimularea creativităţii copiilor, încurajarea exprimării sentimentelor creştine şi înţelegerea evenimentelor şi manifestărilor acestor sărbători, cunoaşterea diferitelor forme de manifestare a acestei minunate sărbători în lume, cunoaşterea tradiţiilor şi a valorilor morale transmise de sărbătorile Crăciunului.
Obiectivele specifice ale proiectului:
- Cunoaşterea tradiţiilor şi sărbătorilor specifice Crăciunului;
- Dezvoltarea dragostei pentru frumosul din natură în anotimpul iarna;
- Dezvoltarea şi stimularea expresivităţii şi creativităţii copiilor;
- Cultivarea sensibilităţii artistice a copiilor preşcolari şi şcolari;
- Descoperirea şi dezvoltarea aptitudinilor plastice;
- Dezvoltarea capacitatii de a comunica prin intermediul artei;
- Popularizarea experienţei extracurriculare a cadrelor didactice îndrumătoare;
Descrierea grupului ţintă căruia i se adresează proiectul: Grupul ţintă este format din preșcolarii şi elevii din grădiniţele şi şcolile judeţului nostru şi din alte judeţe ale ţării, dar si cadre didactice, ce sunt invitate să participe la concurs cu fișe de lucru, compoziție proprie.
Beneficiarii direcți și indirecți: preșcolari, elevi, cadre didactice, părinţi, comunitatea locală.
Interes general | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: catalinpopescu1970 | 19.11.2014 21:25 | 2869 vizualizări
Comentarii (1)
02.12.2014 11:10 fbfbfb
In ce judet are loc?
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.