CONCURS NATIONAL DE LITERATURA inclus in CAEN
A vorbi despre arta şi cultura populară tradiţională în epoca globalizării pare, la prima vedere, un mod îndrăzneţ de afirmare a valorilor româneşti deseori ameninţate de curentul nivelator al civilizaţiei contemporane. Din ce în ce mai departe de ceea ce îi defineşte mai grăitor par a fi adolescenţii, seduşi de mirajul noului, căutători ai unor adevăruri şi repere, care, culmea, sunt atât de aproape de ei. Concursul „Incursiuni în arta şi cultura românească tradiţională” continuă, mai generos, un demers mai vechi, materializat deja prin „Incursiuni în universul Miticilor” (ediţia I, Galaţi, 2012), „Incursiuni în universul eminescian” (ediţia a II-a, Galaţi, 2013), Incursiuni în arta și cultura românească tradițională (ediția a III-a, Galați, 2014). În acest sens, ne-am asumat efortul de a aduna, într-un concurs naţional mai ofertant, elevi cu talent artistic, care îşi doresc să fie cunoscuţi şi recunoscuţi, şi de a-i apropia de spiritul tradiţiilor româneşti, în fond, de ei înşişi. Adresându-se cu precădere liceelor tehnologice, concursul, aflat deja la a treia ediţie, oferă oportunitatea unei competiţii corecte, echitabile, în care elevii care nu au o pregătire de specialitate în domeniul artistic pot dovedi sensibilitate şi real talent.
Nume proiect: Concurs Naţional „Incursiuni în arta şi cultura tradiţională românească“ Ediţia a IV-a
Organizatori: Colegiul Tehnic Traian Vuia Galati
Condiţii de participare: Concursul este deschis participării tuturor instituţiilor de învăţamânt liceal din România, cu excepţia liceelor de arte.
Perioadă înscriere: 01.03.2015 - 25.04.2015
Perioadă desfăşurare: 01.03.2015 - 30.04.2015
Concurs Naţional „Incursiuni în arta şi cultura tradiţională românească“ este inscris in C.A.E.N. domeniul A3/ poz 6.
Proiectul urmăreşte, prin interacţiunea dintre instituţiile culturale şi de învăţământ liceal, să încurajeze deschiderea culturală către forme multiple de manifestare artistică a elevilor, să valorifice potenţialului creativ şi interpretativ al acestora, pentru cultivarea simţului estetic şi a gustului pentru lectură.
Propus de: laura_and21 | 09.04.2015 00:18 | 873 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.