Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS NAȚIONAL ,,OCROTIȚI ZÂMBETUL COPILĂRIEI!”

Proiectul s-a născut din dorința de a promova formarea la copii a unor atitudini și valori, să-i conștientizăm pe partenerii noștri în educație, că acționând astăzi pentru schimbare, avem șansa să modelăm viitorul, de a ne educa copiii pentru a-și asuma responsabilitățile vieții într-o societate liberă, în spiritul înțelegerii, păcii, toleranței, egalității între sexe și prieteniei. Proiectul oferă copiilor din învățământul preuniversitar o altă modalitate de comunicare: prin artă. a. Număr de preșcolari și cadre didactice implicate: 50 de preșcolari/elevi (din fiecare grădiniță/școală parteneră); ≈1000 de preșcolari/elevi în total și 100 de cadre didactice c. Activități propuse: 1. Elaborare, pregătire, inițiere: adoptarea deciziilor privind importanţa proiectului, obiectivele şi modalităţile de realizare, elaborarea programului de acțiuni şi stabilirea perioadelor şi termenelor, încheierea de noi acorduri de parteneriat. 2. Desfășurare, dezvoltare: etapa locală; etapa județeană; etapa națională. 3. Evaluare: ,, Ocrotiți zâmbetul copilăriei!” - diseminarea rezultatelor proiectului

Nume proiect: CONCURS NAȚIONAL DE INTERFERENȚE CULTURALE ,,PAUL POLIDOR”

Organizatori: ISJ GORJ CCD GORJ GRĂDINIȚA P.P. ,,MIHAI EMINESCU”, Tg-Jiu, Gorj Fundația ,,Paul Polidor”, București

Condiţii de participare: Până la data de 2 Noiembrie 2013, unitățile de învățământ care doresc să participe trebuie să semneze, ștampileze, scaneze ACORDUL DE PARTENERIAT și să/l trimită pe adresa de e-mail: ana_maria883@yahoo.com. Grup țintă. Beneficiari. Grup

Perioadă înscriere: 27.10.2013 - 02.11.2013

Perioadă desfăşurare: 27.10.2013 - 02.06.2014

ACTIVITATEA NR.2

Titlul activităţii: ,,Ce ai schimba, dacă ai fi ...!” – etapa locală

Data/perioada de desfăşurare: 1 decembrie 2013- 30 ianuarie 2014

Locul desfăşurării: Grădiniţa P.P. ,,Mihai Eminescu” și unitățile înscrise în proiect

Participanţi: preșcolari/elevi și cadre didactice din fiecare grădiniță/școală parteneră

Parteneri: unitățile și instituțiile partenere

Descrierea activităţii: Se subscrie temei ,,100 de idei pentru a schimba lumea”, vizând educaţia pentru schimbare şi dezvoltare. În fiecare unitate împlicată în proiect se vor organiza activităţi prin care preşcolarii/elevii vor fi stimulaţi să emită păreri personale, originale despre schimbările pe care şi le-ar dori pentru diferite  sectoare ale vieţii: economice, politice, sociale.

Se desfășoară sub forma unui concurs cu secțiunile: I – pictură/desen, a II-a – colaje. Lucrările se vor executa indiferent de tehnică (tehnica acuarelă, creion grafic, creioane colorate, Paint, etc.) pe format A4. Lucrările pot fi realizate atât individual cât şi în echipă de către copii. Colajele pot fi realizate din diferite materiale (hârtie, material textil, aţe, corton, materiale din natură, etc).

Responsabili: cadrele didactice din unitățile înscrise în proiect.

Beneficiari: preșcolari/elevi și cadre didactice din fiecare grădiniță/școală parteneră, părinți, comunitatea locală

Modalităţi de monitorizare și evaluare: se vor acorda premiile I, II, III, premii speciale, menţiuni şi diplome de participare. Lucrările premiate la nivelul fiecărei instituții (locul I, II, III) se vor expedia pe adresa Grădiniței P.P. ,,Mihai Eminescu”, care va organiza o expoziție și o prezentare PowerPoint, astfel încât toţi participanţii să le poată vedea. Evenimentul va fi mediatizat în mass-media și pe www.didactic.ro.

ACTIVITATEA NR. 3

Titlul activităţii: ,,Pe aripile fanteziei... ECO!”

Data/perioada de desfăşurare: 1 februarie – 30 martie 2014

Locul desfăşurării: Grădiniţa P.P. ,,Mihai Eminescu”, Tg-Jiu și unitățile partenere la nivelul fiecărui județ

Participanţi: preșcolari, elevi, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai comunității locale

Parteneri: unitățile partenere la nivelul fiecărui  județ

Descrierea activităţii: Scopul acestei activităţi este dezvoltarea respectului faţă de mediul natural, cunoaşterea măsurilor pentru menţinerea şi îmbunătăţirea calităţii mediului, şi a celor pentru prevenirea accidentelor ecologice în viitor. Educaţia pentru mediu înseamnă informare, acumulare de cunoştinţe, formare de comportamente şi atitudini  ecologice.

Se desfășoară sub forma unei expoziții-concurs cu secțiunile: I – pictură/desen, a II-a – colaje, a III-a – păpuși/jucării din deșeuri. Lucrările din cadrul fiecărei instuţii participante clasate pe locurile I, II, III, la nivel local, respectând aceleaşi condiţii privind executarea, se vor trimite şcolii iniţiatoare de la nivelul judeţului şi care îşi asumă responsabilitatea organizării concursului.

Responsabili: cadrele didactice din unitățile înscrise în proiect, la nivelul fiecărui județ.

Beneficiari: copiii şi cadrele didactice din şcolile participante, comunitatea locală

Modalităţi de monitorizare și evaluare: numărul de copii implicaţi direct în desfăşurarea concursului, se vor acorda premiile I, II, III, premii speciale, menţiuni şi diplome de participare. Lucrările premiate la nivelul fiecărui județ (locul I, II, III) se vor expedia pe adresa Grădiniței P.P. ,,Mihai Eminescu”, care va organiza o expoziție și o prezentare PowerPoint, astfel încât toţi participanţii să le poată vedea. Evenimentul va fi mediatizat în mass-media și pe www.didactic.ro.

ACTIVITATEA NR.4

Titlul activităţii: ,,Mesaj pentru pace!”

Data/perioada de desfăşurare: 1aprilie – 30 mai 2014

Locul desfăşurării: Grădiniţa P.P. ,,Mihai Eminescu”, Tg-Jiu și Biblioteca Județeană ,,Christian Tell”, Gorj

Participanţi: preșcolari, elevi, părinţii acestora, cadre didactice, membrii comunităţii din țară

Parteneri: unitățile și instituțiile partenere din țară

Descrierea activităţii: Se desfășoară sub forma unui concurs atât pentru cadrele didactice, cât și pentru copii, cu următoarele secțiuni: pentru cadre didactice – Educația pentru schimbare și valențele ei în societatea cunoașterii (referate, eseuri, proiecte, prezentări PowerPoint); pentru copii – desene/picturi și colaje. Realizarea unei expoziţii cuprinzând desenele/colajele cu tema: ,,Mesaj pentru pace” premiate (locul I, II, III) în unitățile din țară participante la proiect și expediate prin poştă pe adresa unității coordonatoare. În concurs se primesc și mesaje şi felicitări electronice sau desene reprezentând mesaje de pace, în format Word, Paint. Coordonatorii fiecărei instituţii vor asigura condiţiile necesare vizualizării felicitărilor electronice de către preșcolarii/elevii implicaţi în proiect şi profesorii -membrii ai echipei de proiect.

Responsabili: cadrele didactice din unitatea de învățământ coordonatoare și din unitățile participante la proiect

Beneficiari: preșcolari, elevi, părinţii acestora, cadre didactice, membrii comunităţii

Modalităţi de monitorizare și evaluare: numărul de copii implicaţi direct în desfăşurarea concursului, diplome, expoziție, editarea unui CD cu ISSN/ISBN cuprinzând materialele prezentate în concurs și publicarea materialelor prezentate de cadrele didactice în Revista de management educațional și cultural a Academiei Internaționale de Interferențe Culturale ,,Paul Polidor”.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: pathdarkangel | 28.10.2013 10:59 | 2827 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

28.10.2013 17:22 nina91

cum ne inscriem?

0 0

29.10.2013 00:55 pathdarkangel - Autor

pentru înscriere trebuie să trimiteți scanat acordul de parteneriat pe adresa de e mail ana_maria883@yahoo.com, după ce l-ați completat cu toate date cerute, înregistrat, semnat și ștampilat.
Mulțumesc pentru interes și așteptăm să ne deveniți parteneri!
P.S. Până la data de 2 NOV.!

0 0

01.11.2013 08:58 lilisor_adr

este o viziune foarte frumoasa a ceea ce v-ati propus si voi participa

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

1 vot | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN