Concurs regional cu participare internațională „MAI APROAPE DE EMINESCU”
Nume proiect: „MAI APROAPE DE EMINESCU”
Organizatori: Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Arad în parteneriat cu Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Aron Cotruș”, Seminarul Teologic Arad
Condiţii de participare: Concursul este adresat elevilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial şi liceal, elevilor cu CES și celor proveniți din medii dezavantajate.
Perioadă înscriere: 02.12.2024 - 27.12.2024
Perioadă desfăşurare: 14.01.2025 - 14.03.2025
- MODUL DE DESFĂȘURARE:
- Desfășurarea concursului se va face prin două etape:
- Etapa I- participare indirectă:
- Secţiunea de creaţie literară – destinată elevilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial şi liceal – poezii realizate de elevi în cinstea marelui poet. Fiecare profesor poate participa cu lucrări ale elevilor pe care-i îndrumă - maxim 2 lucrări/secțiune.
- Cerințe: Lucrarea va fi paginată astfel:
- Titlul lucrării – caracter 14, boldit, Times New Roman
- Numele şi prenumele elevului – caracter 12, Times New Roman
- Clasa – caracter 12, Times New Roman
- Textul poeziei- caracter 12, Times New Roman, diacritice (ş,ţ,î,ă,â), distanţa dintre rânduri 1,5.
- În partea dreaptă jos, se va menţiona: Şcoala, localitatea, judeţul, profesorul coordonator.
- Secţiunea de creaţie artistico-plastică – destinată elevilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial şi liceal– cuprinzând lucrări ale elevilor inspirate din opera marelui poet Mihai Eminescu. Cerințe: Lucrările vor fi realizate în format A4, sau A3, tehnica de lucru va fi la alegere (desen, pictură, colaje, aplicaţii cu diferite materiale reciclabile). Fiecare profesor poate participa cu maxim 2 lucrări ale elevilor/ secţiune. Etichetarea lucrărilor se face în colţul din dreapta jos, precizând: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, localitatea, judeţul, profesorul coordonator.
- Secţiunea Prezentări Power-Point – Cerințe: modalităţi, în care marele poet a fost omagiat în şcoala dumneavoastră (8- 10 slide-uri), secţiune valabilă pentru elevii ciclului primar, gimnazial şi liceal. Sunt admise 2 lucrări/secțiune/cadru didactic; lucrările acestei secțiuni vor fi trimise pe adresa de e-mail: ciucas_adri@yahoo.com
- Lista cu numele elevilor participanţi, din cadrul secțiunii creație artistico-plastică se va trimite prin poștă, odată cu lucrările, la adresa : Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Arad, Str. Episcopiei nr. 40-42 , jud. Arad, cu precizarea „Concurs Eminescu”, iar lucrările secţiunilor creaţie literară şi prezentări power-point, trimisă în format electronic, la adresa indicată mai sus, până la data de 27 decembrie 2024, inclusiv și nu data poștei.
- Lucrările ajunse după această dată nu se iau în considerare.
- Fiecare cadru didactic poate participa în concurs cu maxim cu 6 lucrări, indiferent de secțiune.
NU SE PERCEPE TAXA DE PARTICIPARE.
Se vor acorda două Premii I, II, III, Mențiuni în diplome, pentru fiecare secțiune și grupă de vârstă. Cadrele didactice coordonatoare vor primi diplome de participare, scrisoare de mulțumire, trimise în format electronic, la adresa de e-mail indicată în fișa de înscriere sau va trimite un plic autoadresat, pe adresa școlii, format A4 și timbrat cu 10 lei, odată cu lucrările elevilor și fișa de participare pe secțiuni.
Diplomele vor fi trimise până la sfârșitul lunii martie 2025.
Nu se admit contestaţii. Lucrările participante la concurs nu se returnează, ele vor face obiectul unei expoziții și vor rămâne în școala organizatoare.
Evaluarea lucrărilor se va face de către o comisie de specialitate, pe secțiuni, conform fișei de jurizare, ținând cont de: contribuția individuală, creativitate, gradul de originalitate (50 p.), gradul de complexitate și volumul de muncă (30 p.), respectarea temei (20p.)
Etapa a II-a – participare directă:
Primele șapte județe clasate vor fi invitate să participe direct cu un echipaj/școală/județ, alcătuit din 2-3 elevi însoțiți de un cadru didactic coordonator, participând individual, la alegere în atelierele de lucru din cadrul proiectului, (creație artistico-plastică, creație literară, joc de cultură generală, tip Kahoot (viața și opera marelui poet Mihai Eminescu). Activitățile se vor desfășura la școala organizatoare, timp de 1 oră (jocul de cultură generală); 2 ore (creații literare și artistico-plastice). La finalul atelierelor de lucru, elevii își vor putea prezenta public lucrările, în fața juriului de specialitate. Premierea va avea loc în aceeași zi, într-un cadru festiv.
Vor fi acordate câte un Premiu I, II, III, Mențiune și Participare, pentru fiecare secțiune și grupă de vârstă. Cadrele didactice vor primi diplome de merit pentru îndrumarea și coordonarea elevilor, precum și o scrisoare de mulțumire din partea școlii organizatoare.
Propus de: adriciuc | 02.12.2024 20:46 | 125 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.