Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS REGIONAL "SĂ-L CUNOAȘTEM PE MOZART!"

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

 

REGULAMENT CONCURS:

Să-l cunoaştem pe Mozart !

1. Organizatori. Concursul este organizat de Catedra de Muzică a Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaş”, Beiuş prin profesor responsabil Remus Lazea (remus.lazea@yahoo.com).

2. Perioada de desfăşurare a  concursului.

Etapa judeţeană 07 aprilie 2011; locaţia va fi stabilită de ISJ al fiecărui judeţ înscris în concurs.

Etapa regională27 mai  2011; locaţia: Casa de Cultură „Ioan Ciordaş”, Beiuş, Bihor         (str. Leonard Mociunski nr. 3)

 

3. Obiectivul concursului.

Familiarizarea elevilor de gimnaziu şi liceu cu viaţa şi activitatea compozitorului W.A. Mozart şi dezvoltarea deprinderilor şi priceperilor muzicale.

 

4. Structura concursului

Concursul este structurat pe două nivele; unul pentru ciclul gimnazial şi altul pentru ciclul liceal.

Secţiunile concursului

I. Secţiunea echipe: Fiecare echipă va fi formată din 3 membri aparţinând aceluiaşi ciclu de învăţământ, de la aceeaşi şcoală/liceu.

1. Proba teoretică: a) fişă cu 5 itemi;

b) 5 întrebări cu răspunsuri directe.

Fişele de lucru şi întrebările vor fi întocmite pe baza materialului bibliografic pus la dispoziţia participanţilor de către organizatori pe adresa

http://google-search.home.ro/muzica-clasica/

Obs! Tematica pentru concurs - proba teoretica

a) gimnaziu

Viața și activitatea compozitorului W. A. MOZART.

Opera Răpirea din Serai.

 

b) liceu

Viața și activitatea compozitorului W. A. MOZART.

Opera Răpirea din Serai.

Opera  Don Giovanni.

2. Proba de audiţie: Vor fi puse spre audiere două fragmente muzicale din cele 10 propuse. Echipele vor recunoaşte titlul lucrării din care fac parte (lista cu cele 10 audiţii va fi pusă la dispoziţia participanţilor de către organizatori pe adresa

http://google-search.home.ro/muzica-clasica/).

3. Proba artistică: interpretarea unei piese vocale sau instrumentale de W.A. Mozart de către unul sau toţi membrii echipei.

II. Secţiunea instrumentişti:

Interpretarea unui fragment/piese instrumentale compus(e) de W.A. MOZART.

Obs! Elevii care participă la secţiunea instrumentişti pot concura şi la secţiunea echipe, ca membrii ai acesteia, însă vor interpreta un alt fragment decât cel de la proba artistică (secţiunea pe echipe).

 

III. Secţiunea powerpoint:

Tema materialelor powerpoint este Mozart văzut de contemporani. Acestea vor fi realizate de către elevi şi nu vor avea mai mult de 20 de slide-uri.

Obs! 1. Materialele powerpoint vor fi ataşate la fişa de înscriere în concurs.

2. La etapa judeţeană fiecare unitate şcolară va putea participa cu două materiale powerpoint/ciclu, iar pentru etapa regională fiecare judeţ poate fi reprezentat de maximum 5 materiale/ciclu.

5. Condiţii de participare şi înscriere.

La concurs poate participa orice elev de gimnaziu sau liceu cu excepţia elevilor de la şcolile sau liceele de muzică. Profesorii îndrumători vor trimite fişa de înscriere cu cel puţin 10 zile înainte de data desfăşurării etapei judeţene pe adresa inspectoratului şcolar în subordinea căruia se află.

OBS!!!  Pentru jud. Bihor fişele de înscriere la etapa judeţeană vor fi trimise până în data de 21 martie 2011 pe adresa de mail a concursului: concursmozart@yahoo.com.

La faza regională vor participa primele două locuri pe judeţ (pentru fiecare ciclu de învăţământ) la fiecare dintre cele trei secţiuni.

Fiecare judeţ participant va trimite în format electronic fişa de înscriere pentru faza regională până la data de 27 aprilie 2011, pe adresa concursmozart@yahoo.com (formularul se va downloada pe de http://google-search.home.ro/muzica-clasica/).

6. Ierarhizarea echipelor participante.

La sfârşitul perioadei de concurs se va stabili un clasament. Acesta va fi întocmit de un juriu de specialitate. Locurile I-IV la faza judeţeană vor fi răsplătite cu diplome certificate de M.E.C.T.S., iar la faza regională vor primi diplome certificate de M.E.C.T.S. şi  premii în bani. În caz de egalitate se va intra la o probă de baraj stabilită ad-hoc de membrii juriului. Indiferent de rezultatele obţinute în concurs, fiecare echipă va primi o diplomă de participare.

7. Responsabilitate

Prin participarea la concurs, toţi participanţii şi eventualii câştigători sunt de acord şi se obligă să respecte cerinţele şi condiţiilor impuse de organizatori prin prezentul regulament, nerespectarea acestora atrăgând răspunderea personală şi exclusivă a participanţilor şi a eventualilor câştigători.

 

 

Coordonator proiect

prof. Lazea Remus

Propus de: mozart | 02.02.2011 20:46 | 3194 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 1 evenimente

«OCTOMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

120 voturi | 8 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN