CONCURS - SIMPOZION ALIMENTE BIO PROMOTOARE ALE SĂNĂTĂȚII
Nume proiect: ALIMENTE BIO PROMOTOARE ALE SĂNĂTĂȚII
Organizatori: Colegiul Tehnic Transilvania Brașov
Condiţii de participare: Condițiile de participare sunt redate în regulamentul concursului și simpozionului Alimente bio promotoare ale sănătății.
Perioadă înscriere: 22.04.2019 - 24.05.2019
Perioadă desfăşurare: 24.05.2019
INVITAŢIE CONCURS INTERJUDEŢEAN
Alimentele bio promotoare ale sănătăţii
Proiect avizat I.S.J., în Calendarul Activităților Educative Regionale/Interjudețene 2019, aprobat prin OMEN nr. 3016/09.01.2019, Domeniul Ştiinţific, Poziția 540.
Organizator
Colegiul Tehnic Transilvania Braşov
Coordonatori proiect:- prof.ing.Cismărescu Mariana
- prof.ing.Hudiţă Daniela
Argument
Educaţia pentru sănătate reprezintă una din principalele căi de promovare a cunoştinţelor corecte privind diferite aspecte ale sănătăţii şi totodată de formare a atitudinilor şi deprinderilor indispensabile unui comportament nutriţional responsabil şi sănătos.
Acest concurs urmăreşte să stimuleze la elevii participanţi dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea elevilor în activităţi bogate în conţinut, cultivarea interesului pentru activităţi ştiinţifice, oferirea de suport pentru reuşita şcolară în ansamblul ei, fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudinile caracteriale.
Activităţile din cadrul acestui proiect vin în întâmpinarea nevoilor fundamentale de educaţie ale oricărui adolescent, iar formarea unui stil de viaţă sănătos devine o condiţie esenţială pentru dezvoltarea armonioasă a personalităţii elevului.
Prin acest proiect se oferă oportunitatea şi şansa modificării mentalităţii şi a consolidării cunoştinţelor referitoare la o alimentaţie bio, sănătoasă şi corectă. De asemenea prin participarea la concurs, dar şi prin activităţile desfăşurate în scopul pregătirii acestuia şi diseminării rezultatelor, se stimulează spiritul de competiţie constructivă ce permite elevilor cu dificultăţi de afirmare în mediul şcolar să-şi reducă anxietatea şi să-şi maximizeze potenţialul intelectual.Prin faptul că în asemenea activităţi se supun de bună voie regulilor, asumându-şi responsabilităţi, copiii se autodisciplinează.
Obiectivele specifice ale proiectului
- Să se informeze şcolile despre tema proiectului „Alimentele bio promotoare ale sănătăţii” prin crearea de materiale de informare;
- Să se realizeze schimburi de experienţă pe această temă între şcolile participante care să conducă la schimbarea mentalităţii privind alimentele bio şi rolul lor;
- Să se promove rezultatele proiectului în fiecare instituţie de învăţământ parteneră .
Beneficiarii direcți și indirecți
- beneficiari direcţi: elevii claselor IX-XII şi profesorii implicaţi în proiect;
- beneficiari indirecţi: instituţiile partenere, părinţii elevilor, comunitatea locală.
Propus de: 1964mariana | 21.04.2019 17:05 | 1284 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.