Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul interjudetean de interviuri si reportaje "Condei de jurnalist"

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001


Calendarul desfăşurării concursului
a. Înscrierea  candidaţilor: 23 februarie - 12 martie 2012
• Înscrierea concurenţilor se face prin trimiterea fişei de înscriere,  a reportajelor/interviurilor şi a unui plic A4 autoadresat şi timbrat  la adresa: prof. Rahila Cuşnir, pentru Concursul Naţional „Condei de jurnalist”,  Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, str. Mărăşeşti, nr. 57, cod 720214.
• Interviurile şi reportajele sunt trimise şi  la adresa de e-mail condeijurnalist@yahoo.ro. Fiecare interviu/reportaj va conţine numele şi prenumele autorului, şcoala de provenienţă, numele şi prenumele profesorului îndrumător.

b. Evaluarea preliminară (preselecţia) are loc în perioada 12-16 martie şi este realizată de către profesorii organizatori. Tot în acest interval, elevii ale căror articole întrunesc peste 70 de puncte sunt anunţaţi prin e-mail şi invitaţi împreună cu profesorii îndrumători la festivitatea de premiere ce va avea loc în data de 20 martie.
Evaluarea finală este realizată de profesori invitaţi şi de către jurnalişti din presa locală.

c. Desfăşurarea concursului:  20 martie 2012, ora 11
- Elevii premiaţi îşi expun reportajele şi interviurile.
- Diplomele elevilor şi adeverinţele profesorilor care nu au putut fi prezenţi la festivitatea de premiere sunt trimise prin poştă la adresa pe care au menţionat-o pe plicul autoadresat.
- Ulterior, interviurile şi reportajele premiate vor fi publicate în ziarele locale precum şi în revista „Condei de jurnalist”.

d. Masa rotundă: Activitatea constă într-o masă rotundă la care participă profesorii organizatori, profesorii îndrumători şi jurnaliştii din mass-media locală. Sunt puse în discuţie aspecte referitoare la: • Reportajul publicistic vs reportajul literar • Deontologia jurnalistului în realizarea interviului. Abateri de la rol • Textul publicistic – suport pentru dezvoltarea gândirii critice şi a rezistenţei la manipulare. Temele sunt prezentate atât din perspectiva profesorilor care predau cursuri opţionale de jurnalism, cât şi din punctul de vedere al jurnaliştilor.

Alte detalii găsiţi în fişierul ataşat.

Mult succes!

Prof. Rahila Cuşnir

Propus de: Rahila_Cusnir | 10.02.2012 22:37 | 1452 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Activitati de vara pentru sanatatea emotionala

Echilibrul emotional
Vacanta in familie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN