Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul judetean de cultură populară veche, ediţia I, Vremuri de altădată

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

REGULAMENTUL  CONCURSULUI  DE  CULTURĂ POPULARĂ VECHE

VREMURI DE ALTĂDATĂ

ediţia  I, an şcolar 2011-2012

  1. Premisele derulării concursului

Activităţile care se vor realiza în cadrul acestui proiect oferă posibilitatea de a pune în lumină creativitatea şi imaginaţia elevilor şi a cadrelor didactice implicate  în a promova cultura, tradiţiile şi valorile spirituale sucevene.

Cunoaşterea  literaturii scrise de înaintaşi şi a tradiţiilor noastre, raportarea la ceea ce a fost și este valoros în trecutul nostru va contribui la formarea personalităţii elevilor care vor ști să aprecieze înaltele valori ale culturii, portului şi folclorului românesc. Dimensiunea spirituală a valorilor tradiționale din judeţ poate fi pusă în valoare de elevii şi cadrele didactice din aceste instituţii prin diferite activităţi.

  1. Aria de desfășurare

Concursul se adresează elevilor și profesorilor din liceele și colegiile din judeţul Suceava, interesaţi de fenomenul cultural vechi, de  promovarea valorilor culturale din judeţ, de conservarea şi transmiterea tradiţiilor populare, a creaţiei artistice şi a valorilor, în contextul provocărilor şi al realităţilor sec. XXI.

  1. Condiţii de participare

Concursul se va desfășura pe două secţiuni:

  1. produsele audio-video (înregistrări, ppt, fotografie şi text, reportaj, clip publicitar, documentar) şi

Elevii pot participa individual şi în echipă, cu materiale pe teme diferite.

Profesorii coordonatori expediază materialele, fişa de înscriere şi un plic A4 autoadresat şi timbrat la adresa: prof.Rotariu Maria, pentru Concursul Regional „Vremuri de altădată”,  Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, str. Mărăşeşti, nr. 57, cod 720214.

Materialele şi fişa de înscriere vor fi expediate şi în format .doc pe adresa byzu_68@yahoo.com,  pentru a le putea face cunoscute pe cele premiate în presa locală .

Fiecare material va conţine numele şi prenumele autorului, şcoala de provenienţă, numele şi prenumele profesorului îndrumător.

Fiecare participant va primi în e-mail confirmarea receptării de către organizatori a materialelor trimise.

3. Calendarul desfăşurării concursului

Etape:

a. Înscrierea candidaţilor: 23 ianuarie - 25 martie 2012

• Înscrierea concurenţilor se face prin trimiterea fişei de înscriere, a materialelor şi a unui plic A4 autoadresat şi timbrat la adresa: prof. Rotariu Maria, pentru Concursul Judetean „Vremuri de altădată”,  Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, str. Mărăşeşti, nr. 57, cod 720214.

Materialele sunt trimise şi  la adresa de e-mail byzu68@yahoo.com. Fiecare material va conţine numele şi prenumele autorului, şcoala de provenienţă, numele şi prenumele profesorului îndrumător.

b. Evaluarea preliminară (preselecţia) are loc în perioada 26-30 martie şi este realizată de către profesorii organizatori. Tot în acest interval, elevii şi echipajele ale căror materiale întrunesc peste 70 de puncte sunt anunţaţi prin e-mail şi invitaţi împreună cu profesorii îndrumători la festivitatea de premiere ce va avea loc în data de 4 aprilie.

Evaluarea finală este realizată de către personalităţi implicate în identificarea şi conservarea valorilor culturale vechi.

c. Desfăşurarea concursului: 4 aprilie 2012, ora 11

Elevii premiaţi îşi prezintă materialele.

Diplomele elevilor şi adeverinţele profesorilor care nu au putut fi prezenţi la festivitatea de premiere sunt trimise prin poştă la adresa pe care au menţionat-o pe plicul autoadresat.

Premierea

Se vor acorda premii (I, II, III), mențiuni și premii speciale. Se vor acorda maximum nouă premii pe secțiune (maximum 3 premii I, maximum 3 premii II, maximum 3 premii III) și maximum 3 mențiuni. Numărul de premii I, II, III și mențiuni nu poate depăși 25% din numărul de concurenți pentru fiecare categorie de concurs.

Alte informaţii în legătură cu acest proiect puteţi obţine de la organizatori.

Date de contact: prof. Rotariu Maria, mariliviu2006@yahoo.com ,  telefon: 0742062011

prof. Cazac Gabriela, byzu_68@yahoo.com, telefon 0740 040 376

prof. Buzincu Ana, anna_buzincu@yahoo.com, telefon 0742 029 706

CONCURSUL JUDEŢEAN DE CULTURĂ POPULARĂ VECHE

„VREMURI DE ALTĂDATĂ”

Fişă de înscriere

I. Numele şi prenumele elevului:

II. Forma de participare-individual/în echipă

Clasa:

Unitatea şcolară:

Profilul/Specializarea:

Materialul cu care se înscrie în concurs:

Titlul :

Date de contact

Adresa:

Telefon:

E-mail:

II. Numele  şi profesorului îndrumător:

Date de contact

Adresa:

Telefon:

E-mail:

 

 

Propus de: byzu_68 | 13.02.2012 15:46 | 1270 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Activitati de vara pentru sanatatea emotionala

Echilibrul emotional
Vacanta in familie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

57 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN