Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURSUL NAȚIONAL DE CREȚIE LITERARĂ ȘI DE TRADUCERI

Argument justificare: Proiectul porneşte de la ideea că fluxul informaţional impresionant şi ritmul accelerat al schimbărilor sunt atributele societăţii actuale. Adaptarea la societatea în schimbare este facilitată de educaţia permanentă, omul zilelor noastre devenind capabil să se raporteze activ, reflexiv şi autonom la actul de cultură. De aceea, ne-am propus să ne aplecăm asupra operei lui Octavian Goga, dintr-o perspectivă modernă, implicând tinerii care au nevoie de repere în investigarea acelor opere ale scriitorilor care scapă de atributul canonic şi astfel riscă să fie date uitării. Concursul de faţă se adresează elevilor de gimnaziu și de liceu, urmărind receptarea şi investigarea operei poetului răşinărean, în scopul prevenirii unei eventuale superficialităţi culturale a tinerilor, dar şi încurajarea aptitudinilor de creaţie materializate în creaţii literare, traduceri. Abordarea interdisciplinară are ca scop realizarea profilului psihologic al politicianului Octavian Goga prin actualizarea activităţii politice a personalităţii răşinărene, rolul jucat în istoria vremii şi ecoul său în mileniul III.

Nume proiect: Concurs Național Octavian Goga

Organizatori: Colegiul Național ''Octavian Goga'' din Sibiu în parteneriat cu ULBS, ISJ Sibiu, CCD Sibiu și Biblioteca ASTRA Sibiu.

Condiţii de participare: elevi de gimnaziu și de liceu

Perioadă înscriere: 05.02.2015 - 20.03.2015

Perioadă desfăşurare: 06.02.2015 - 03.04.2015

CONCURSUL NAȚIONAL DE CREȚIE LITERARĂ ȘI DE TRADUCERI

OCTAVIAN GOGA SAU ECOUL CÂNTECULUI PĂTIMIRII

NOASTRE ÎN MILENIUL III

ediția a VI-a

03.04. 2015 SIBIU

CONCURSUL NAȚIONAL DE CREȚIE LITERARĂ ȘI DE TRADUCERI Octavian Goga sau Ecoul cântecului pătimirii noastre în mileniul III, organizat de Colegiul Național Octavian Goga în parteneriat cu ISJ Sibiu, CCD Sibiu, Universitatea Lucian Blaga și Biblioteca ASTRA Sibiu vă invită să participați la cea de-a VI-a ediție, care se va desfășura pe următoarele secțiuni:

Secțiunea de critică literară pe texte din creația lui Octavian Goga; Secțiunea de creație lirică sau epică pe teme la libera alegere; Secțiunea de traduceri a textelor poetice semnate de Octavian Goga.

Concursul se adresează elevilor din clasele V-XII care pot participa la una sau mai multe secțiuni.

Participanții vor trimite lucrările redactate conform regulamentului de mai jos, împreună cu fișa de participare la adresa lpirca@yahoo.com, până la data de 20 martie 2015.

 

Propus de: lpirca | 05.02.2015 23:06 | 1418 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Trei aspecte ale rezilientei

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

672 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN