Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul şcolar judeţean interdisciplinar W.A. Mozart - Ediţia a III-a

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

În perioada 6 mai - 3 iunie 2011va avea loc cea de a III-a Ediţie a Concursului şcolar judeţean interdisciplinar W.A. Mozart, manifestare destinată copiilor din unităţile şcolare generale din clasele II-VIII.


Concursul şcolar judeţean interdisciplinar (Educaţie muzicală, Educaţie plastică, Limba şi literatura română, Educaţie tehnologică) Wolfgang Amadeus Mozart dă posibilitatea elevilor de a intra în contact cu fenomenul cultural european prin intermediul audiţiilor muzicale.
Concursul are ca obiectiv esenţial promovarea valorilor culturale europene autentice în mediul şcolar, prin intermediul audiţiilor muzicale, cu precăderere a celor din creaţia mozartiană.


Prin implicarea elevilor în activităţi extraşcolare de acest gen, se urmăreşte dezvoltarea capacitaţilor creative şi a funcţiilor imaginative, precum şi promovarea, în acest context, a originalităţii elevilor.

Concursul se desfăşoară conform graficului de mai jos (Anexa 1).

Planificarea sectiunilor din concurs

Anexa 2

Extras din Regulamentul de organizare şi desfăşurare a Concursului Şcolar Judeţean W. A. Mozart

Şcoala cu clasele I-VIII Andrei Şaguna – Turda, în calitate de aplicant şi de unitate şcolară coordonatoare a proiectului Mozart – Ediţia a III-a, , va deschide actuala ediţie a concursului prin secţiunea Sunet şi Culoare (cl. II-III-IV).

Secţiunea 1: Sunet şi Culoare, cls. II-III-IV, este o secţiune de creaţie plastică (desen/pictură) desfăşurată în timpul unor audiţii muzicale. Elevii participanţi îşi vor folosi capacităţile imaginative şi creative pentru a traspune muzica pe foaia de desen, prin culori.

Tema: Bucuria primăverii.

Şcoala organizatoare asigura numai materialul suport (hârtia). Elevii participanţi vor aduce instrumente de lucru (pensule, acuarele/tempera, pahar, lavetă).

Secţiunea 2: Muzica noastră, cls. VI-VII, este o secţiune în care elevii au ca sarcină identificarea şi recunoaşterea diferitelor instrumente muzicale  (timbruri instrumentale muzicale), după audiţii muzicale.

Secţiunea 3: Sunet şi Culoare, cl. V-VI-VII-VIII, este o secţiune de creaţie plastică (desen/pictură) desfăşurată în timpul unor audiţii muzicale. Elevii participanţi îşi vor folosi capacităţile imaginative şi creative pentru a traspune muzica pe foaia de desen, prin culori.

Tema: Sunetele naturii

Şcoala organizatoare asigura numai materialul suport (hârtia).

Elevii participanţi vor aduce instrumente de lucru (pensule, acuarele/tempera, pahar, lavetă).

Secţiunea 4: Postere, cl. V-VI-VII-VIII, este tot o secţiune de creaţie, în care elevii vor crea postere, având ca temă un compozitor consacrat din muzica cultă (la alegere). Posterul va fi realizat în concurs, prin participarea directă a elevilor, care vor aduce materialele pe care le vor considera necesare (materiale: imagini, elemente decorative etc., lipici, aracet, planşă carton A1, creioane colorate, instrumente de scris şi/sau colorat, pensule, acuarele, foarfecă etc.). Elementele de text vor fi scrise direct pe planşă în timpul concursului.

Secţiunea 5: Creatorul de poveşti, cl. V-VI-VII-VIII, este o secţiune de creaţie literară desfăşurată în timpul unor audiţii muzicale. Elevii participanţi îşi vor folosi capacităţile imaginative şi creative pentru a materializa creaţii literare originale folosind ca sursă de inspiraţie materialele sonore audiate, abordând în această direcţie specia literară: basm.

Secţiunea 6: Micul muzician, cl. a V-a, este o secţiune în care elevii au ca sarcină identificarea şi recunoaşterea diferitelor instrumente muzicale  (timbruri instrumentale muzicale), după audiţii muzicale.

Vă aşteptăm! Mult succes tuturor participanţilor!

Conform regulamentului (Anexa 2), pentru a participa, unităţile şcolare vor completa şi vor transmite Fişa de înscriere (Anexa 3), în format electronic la adresa de e-mail concurs_mozart@yahoo.com , conform datei limită din Anexa 1.

La fiecare secţiune poate participa un număr de maxim şase elevi, de la fiecare unitate şcolară, cu excepţia secţiunii „Postere”, la care participă trei echipaje formate din câte trei elevi.

Conform regulamentului, concursul se desfăşoară prin participarea directă a elevilor.

Se vor acorda premiile I, II, III pentru fiecare secţiune/nivel de clase, precum şi marele premiu, elevului cu cele mai multe puncte acumulate, din cadrul secţiunii „Micul muzician”.

Se vor acorda diplome de participare pentru cadrele didactice îndrumătoare/însoţitoare.

Nu se percepe taxa de participare.

 

Fisa de inscriere concurs Mozart 2011

  • Detalii: http://concursmozart.wordpress.com

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: sentry | 18.04.2011 07:07 | 1227 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

672 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN