Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURSULUI INTERJUDEŢEAN DE LIMBA ROMÂNĂ, LITERATURĂ ŞI COMUNICARE „PAŞI SPRE VIITOR”

Prezenta metodologie reglementează organizarea şi desfăşurarea Concursului interjudeţean “Paşi spre viitor”, concurs pe secţiuni, adresat elevilor claselor II-VIII, învăţătorilor-institutori şi cadrelor didactice de limba şi literatura română din judeţ şi din ţară.

Nume proiect: „PAŞI SPRE VIITOR”

Organizatori: Şcoala Gimnazială Nr.7 Botoşani

Condiţii de participare: Grup ţintă: Direct: - elevii claselor II – VIII din judeţ şi din ţară; - învăţători(institutori, P.I.P) şi profesori de limba şi literatura română din judeţ şi din ţară.

Perioadă înscriere: 14.01.2013 - 24.03.2013

Perioadă desfăşurare: 04.03.2013 - 31.03.2013

Secţiunile concursului:

  1. Concurs interjudeţean de reviste şi publicaţii şcolare ale elevilor din ciclul primar şi gimnazial;

♦ În perioada 14 ianuarie-24 martie 2013, colectivele de redacţie ale publicaţiilor şcolare din instituţiile care doresc să participe la prima secţiune a concursului vor trimite prin poştă, în perioada menţionată mai sus, pe adresa Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Botoşani (str. Vârnav Nr.7 Botoşani- cu menţiunea: PENTRU CONCURSUL DE REVISTE ŞI PUBLICAŢII ŞCOLARE), revistele însoţite de o scurtă prezentare (o pagină A4- cu respectarea indicaţiilor de redactare de mai jos). Fiecare instituţie poate participa cu maximum două numere ale revistei, apărute în perioada 2012-2013.

Prezentarea publicaţiilor şcolare va conţine obligatoriu:

- titlul revistei/publicaţiei

- numele instituţiei şcolare

- numele coordonatorului/ coordonatorilor

- o prezentare succintă a conţinutului (redactare în format A4, cu diacritice, font Times New Roman cu caractere de12 şi spaţiere la 1,5 rânduri).

 

24 - 31 martie- evaluarea revistelor şi organizarea expoziţiei

Juriul de specialitate va decide care sunt revistele ce umează a fi premiate. Se vor acorda premiile I, II, III şi Menţiuni, în ordinea punctajelor obţinute în urma jurizării.

Toate publicaţiile înscrise în concurs vor fi expuse, în perioada 31 martie- 3 aprilie, la Şcoala Gimnazială Nr.7 Botoşani pentru a fi vizualizate de participanţii la Concursul de limba română, literatură şi comunicare şi, începând cu 10 aprilie 2013, la Biblioteca Judeţeană

„ Mihai Eminescu” din Botoşani, filiala Primăverii.

 

14 ianuarie- 23 martie 2013- propuneri de subiecte pentru proba scrisă a concursului din 3 aprilie 2013

Cadrele didactice interesate vor propune pentru fiecare nivel de clasă subiecte, însoţite de bareme de corectare şi notare. Variantele vor respecta programa MEN de limba şi literatura română pentru fiecare nivel de studiu, vor conţine obligatoriu cerinţe specifice fiecărui domeniu al disciplinei (limbă, literatură, comunicare), precum şi barem de corectare.

În alcătuirea tuturor probelor se vor avea în vedere următoarele :

- Structura subiectelor şi modul de concepere vor fi realizate astfel încât să permită desfăşurarea concursului în timpul de evaluare stabilit prin prezentul regulament;

- itemi care să permită valorificarea creativă a cunoştinţelor dobândite de elevi şi realizarea de corelaţii interdisciplinare, precum şi a capacităţilor de analiză, de sinteză, de evaluare, de soluţionare şi de utilizare a cunoştinţelor dobândite;

- cerinţele vor pune în valoare spiritul de inovaţie şi de creativitate al participanţilor şi vor asigura un caracter competiţional. Subiectele vor avea un caracter original (nu copiate de pe internet) şi vor respecta formatul. De asemenea, rugăm colegii care elaborează subiectele să respectele regulile de concepere şi să nu uite că acesta este un concurs şi nu un test de evaluare.

 

Materialele vor fi redactate în format A4, cu diacritice, font Times New Roman cu caractere de12 şi spaţiere la 1,5 rânduri şi expediate până la data menţionată pe adresa de mail: pasispreviitor2013@yahoo.com.

 

Variantele care vor respecta integral cerinţele vor fi publicate în broşura concursului, cu ISBN, consultant de specialitate: Conf. univ. dr. Mina-Maria Rusu, Inspector General -limba şi literatura română, limbi clasice şi limba neoelenă- Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, MEN.

04- 31 martie 2013 – înscrierea candidaţilor

Cadrele didactice vor completa şi trimite la şcoala coordonatoare (pe adresa de mail: pasispreviitor2013@yahoo.com ), în timp util, fişa de înscriere a candidaţilor .

Fiecare învăţător-institutor poate participa cu 4-5 elevi, profesorii de limba română cu maximum 5 elevi pentru fiecare nivel.

 

3 aprilie 2013- proba scrisă (vizează competenţe de limba română, literatură şi comunicare)

- pentru clasele II-IV durata probei este de 90 de minute

- pentru clasele gimnaziale durata probei este de 120 de minute.

Elevii vor fi prezenţi în clase (la Şcoala Gimnazială Nr. 7 Botoşani) cel târziu la ora 9,00 , ora de începere a concursului fiind 9,30.

- Vizitarea expoziţiei de reviste ,, Paşi spre viitor”.

♦ 03-04 aprilie 2013 –afişarea rezultatelor.

♦ 05 aprilie 2013 - depunerea contestaţiilor.

♦ 08 aprilie 2013 – rezolvarea contestaţiilor, afişarea rezultatelor finale.

♦ 01-15 mai 2013– expedierea diplomelor.

 

PREMII:

● Rezultatele concursului vor fi publicate pe site-ul www.didactic.ro şi în mass media locală.

● Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni, în ordinea punctajelor obţinute (nu mai puţin de 80 de puncte), în cuantum de 20% din numărul participanţilor.

● Elevii clasaţi pe locurile I, II şi III vor primi medalii şi diplome de excelenţă.

● Pentru reviste, se vor acorda premiile I, II, III şi menţiune.

● Toţi elevii, profesorii şi colectivele redacţionale vor primi diplome de participare.

 

Taxa de participare: 20 de lei pentru publicare subiect, 15 lei pentru revistă şi 12 lei/elev pentru participarea la concurs, va fi trimisă prin mandat poştal, pe adresa Şcolii Gimnaziale Nr.7 Botoşani, jud. Botoşani, str. Vârnav Nr.7, pe numele coordonatorilor sau direct la aceştia până la data de 31 martie 2013. Nu se primeşte taxa în ziua concursului.

 

Pentru informaţii ne puteţi contacta pe adresele de mail sau la tel., după cum urmează:

-         pentru ciclul primar, prof. Daniela Orăşanu:

mail: daniela_orasanu@yahoo.com sau tel. 0740303544

-         pentru gimnaziu, prof. Daniela Pricopciuc:

mail: daniela_pricopciuc@yahoo.com sau tel. 0742564523.

 

Propus de: 1967 | 02.03.2013 22:04 | 3171 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

675 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN