Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Primii şapte ani - cei mai importanţi în educaţie

Tema conferinței, ”Predare cu entuziasm pentru copii fericiți”, a fost abordată de experți în educație din Anglia, Irlanda, Scoția și România din perspective complementare, creând premise pentru alinierea sistemului de învățământ preșcolar la modelele performante din Europa de Vest.

Specialiștii internaționali în educație preșcolară prezenți la eveniment au oferit celor peste 100 de educatori metode inovatoare de îmbunătățire a modului de predare, lecții motivaționale și experiențe care le-au îmbogățit creativitatea și, desigur, entuziasmul.

Conferința a debutat cu workshop-ul lui Jane Bright, un trainer cu experiență în aria de management a clasei de copii și a atitudinilor unui educator eficient. Subiectele principale ale sesiunii au fost abordarea pozitivă a unui grup de copii și cauzele ce stau la baza unui management defectuos al clasei. Toți educatorii din sală s-au implicat în dezbaterea referitoare la tipologiile de comportament negativ care pot apărea în clasă, iar Jane Bright a oferit soluții inovatoare de preîntâmpinare și îndreptare a acestora.

Conferinta de educatie timpurie

Expert în leadership educațional, Helen O’Donaghue a susținut o sesiune profund motivațională pentru educatorii prezenți la ”Conferința de educație timpurie”. Cu o experiență de 25 de ani în calitate de promotor a numeroase programe educaționale din Marea Britanie, Olanda, Elveția, Franța, Malaezia, China, Vietnam și Arabia Saudită, Helen a oferit educatorilor concluzii ale unor studii internaționale și strategii de dezvoltare a primelor abilități de gândire critică în rândul copiilor mici.

Shonette Bason Wood, ”The Happiness Speaker” a provocat audiența la dans și joc, condimentând workshop-ul despre instaurarea fericirii în clasă cu glume și activități interactive. Shonette a vorbit despre “superputerile” educatorului și importanța acestei vocații și a oferit soluții practice pentru schimbarea atmosferei în echipă, atât în clasă, cât și la nivel personal.

Cunoscută pentru proiectul său Mud Pie Mandy, Mandy Tullock a adaptat sesiunea sa, pe care în mod normal o desfășoară alături de echipe educaționale în parc, la sala de conferință și a adus elemente ale naturii în interior. Cu crengi imense de salcie, pietre și sfoară colorată, Mandy a demonstrat că fericirea vine din lucruri mărunte, iar creativitatea contribuie la instaurarea ei. Educatorii au aflat despre importanța jocului în aer liber asupra dezvoltării fizice, emoționale și intelectuale și cum se pot inspira din curricula britanică pentru a aduce un plus de valoare în grădinițele lor.

Aflată deja pentru a patra oară în România, îndrăgita Helen Battelley a susținut un workshop dinamic și creativ despre rolul mișcării în predare și a oferit numeroase activități și materiale, ideale pentru a fi folosite de educatori la întoarcerea între copii.

Conferința de educație timpurie 2017 a fost încheiată, în ton optimist, de Valentina Secară, președintele Fundației Acorns și inițiator a numeroase proiecte de formare și susținere a educatorilor. Lista cu cele 12 moduri de a introduce și păstra entuziasmul în clasă i-a inspirat pe educatori și i-a motivat să aplice și chiar să împărtășească informațiile învățate. La final, fiecare participant a realizat o listă cu 7 cele mai bune idei culese de la Conferință.

Mi-am început cariera ca educator și știu despre pasiunea imensă ce caracterizează vocația de dascăl. Cu aceeasi pasiune, Fundația Acorns organizează anual ”Conferința de educatie timpurie”, pentru a-i susține și a le oferi educatorilor acces la evoluție profesională.

Formarea angajaților din insituțiile preșcolare este un proces continuu, care necesită informație relevantă și actualizată. Acest eveniment oferă acces gratuit educatorilor din sistemul de stat, lucru care este posibil datorită susținerii sponsorilor și partenerilor care aleg să investească în educațieValentina Secară, director general Fundația Acorns.

Partenerii: Catena, Happy Tour, Raiffeissen Broker, Softwin, Mega Image, BNI, Selftrust Academy, Sweetfly, Camera Luminoasă, Imagine Art Studio, Optiprint, Ioana Arsenie, Fundația Autonom.

Parteneri media: Tonica, www.didactic.ro, Revista Mami, Revista Copii și Părinți, www.suntmamica.ro, www.9vremparinti.ro, www.bebelu.ro, www.sfatulmamicilor.ro, www.mothersandthecity.ro, www.blogdeparinti.info, www.daddycool.ro, Kinderpedia, www.blogintandem.ro

Susținut de Itsy Bitsy FM – Bucurie în familie.

Eveniment organizat cu sprijinul Camerei de Comerț Româno-Britanice și al Camerei de Comerț Româno-Olandeze.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 02.11.2017 13:31 | 984 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Munca invizibila a mamelor

Echilibrul emotional

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

623 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN