Şcoala cu
bune practici

71 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Consiliere, practică și firme de exercițiu pentru dezvoltarea profesională a elevilor de liceu din Mehedinți

Vineri 29 august 2014, Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți a lansat oficial proiectul PROCONS - ,,Dezvoltare profesională asistată prin activități inovative de consiliere și practică’’ în cadrul unei conferințe desfășurate la Colegiul Național ,,Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

Nume proiect: Dezvoltare profesională asistată prin activități inovative de consiliere și practică

Organizatori: Inspectoratul Școlar Județean Mehedinţi

Perioadă înscriere: 29.08.2014 - 24.10.2015

Perioadă desfăşurare: 29.08.2014 - 24.10.2015

29.08.2014

Consiliere, practică și firme de exercițiu pentru dezvoltarea profesională a elevilor de liceu din Mehedinți

Vineri 29 august 2014, Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți a lansat oficial proiectul PROCONS - ,,Dezvoltare profesională asistată prin activități inovative de consiliere și practică’’ în cadrul unei conferințe desfășurate la Colegiul Național ,,Traian” din Drobeta Turnu-Severin. Proiectul își propune să sprijine elevii din învăţământul preuniversitar în tranziţia de la şcoală la viaţa activă prin dezvoltarea competenţelor practice ale acestora în scopul îmbunătăţirii perspectivelor de inserţie pe piaţa muncii. Proiectul oferă oportunități de orientare și consiliere profesională și de stagii de practică tradiționale și moderne prin metoda inovativă de învățare ,,firmă de exercițiu’’ unui număr de 480 de elevi din clasa a XI-a din liceele județului Mehedinți.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor înalte oficialități din județul Mehedinți - dl. Nicolae Drăghiea, Prefectul județului Mehedinți, dl. Marius Screciu, Viceprimarul Municipiului Drobeta Turnu-Severin și dna Simona Tatomir, Inspector Școlar General Adjunct - care au adresat scurte alocuțiuni participanților. Așa cum sublinia dl. prefect Drăghiea, deși beneficiarul teoretic al proiectului este Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, beneficiarul final trebuie să fie de fapt elevul. Și pentru că una dintre activitățile principale ale proiectului presupune organizarea sesiunilor de practică ale elevilor la agenții economici, dl. viceprimar Screciu a dat asigurări că primăria va sprijini acest demers intermediind stabilirea unor parteneriate între liceele participante în proiect și doi agenți economici extrem de importanți în regiune, dintre care unul este reprezentat de un puternic consorțiu japonez.

În continuare, dl. Alin Tomoescu, Manager de proiect a prezentat proiectul, fiind secondat de experții coordonatori din proiect. Dl. Mișu Roateș, Coordonator Experți Consiliere Profesională a salutat audiența și în special elevii prezenți în sală, care reprezintă o parte din grupul țintă și a descris sugestiv activitatea pe care o coordonează, spunând că ,, în consiliere suntem un trinom – elev-comunitate-școală’’. Dna Tanța Pangu, Coordonator Firme de Exercițiu a realizat o scurtă introducere în activitatea de firmă de exercițiu, delimitând conceptul de firma reală și punând accent pe competențele pe care le dobândesc elevii în firma de exercițiu și avantajele rezultate din participarea lor în această activitate. Dna Mihaela Ștefan, Director al Colegiului Național ,,Gheorghe Țițeica’’ din Drobeta Turnu-Severin, partener în proiect, a încheiat seria intervențiilor prin prezentarea sintetică a instituției pe care o conduce, abordând aspecte legate de istoricul instituției, baza logistică și oferta educațională, rezultatele obținute la concursuri și olimpiade dar și bogata experiență în implementarea de proiecte.

La conferință au mai participat cadre didactice, personal din Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, elevi, experți din proiect precum și reprezentanți mass-media.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 2 – Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii, Domeniul Major de Intervenție 2.1 – Tranziția de la școală la viața activă și este implementat în perioada 25 aprilie 2014-24 octombrie 2015. În luna septembrie 2014 demarează acțiunile propriu-zise cu elevii din grupul țintă în cadrul activității de consiliere și orientare profesională a elevilor.

Pe website-ul de proiect vor fi publicate regulat informații despre implementarea proiectului la adresa www.mh-procons.ro.

 

Persoană de contact:

Georgeta Lumei, Expert Informare și Publicitate

Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți

Telefon: 0721 888 402

E-mail: gina.lumei@yahoo.com.

 

 

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: olga_b | 01.09.2014 11:16 | 2179 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

6 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN