Şcoala cu
bune practici

70 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Copiii și ecranele

Copiii și ecraneleÎn fața somației, părinții privesc de multe ori neputincioși, acceptă târgul și își promit să compenseze timpul petrecut în fața ecranului cu jocuri de masă, cărțile copilăriei sau sporturi în aer liber. Problemele apar însă atunci când adulții anunță încheierea sesiunii „de ecran” și le propun copiilor să citească, să-și facă temele sau pur și simplu să se joace cu jucăriile din camera lor, invitându-i astfel să-și respecte partea lor de înțelegere.

 

Momentul este plin de tensiune și anunță desfășurări spectaculoase de forțe. Copiii ignoră avertismentele, continuă intens misiunile din jocul online favorit și amenință să spargă liniștea casei cu strigăte stridente de protest. La rândul lor, părinții se văd trecuți automat pe mood-ul de luptă și se pregătesc rapid pentru un blitz-krieg în toată regula. Cuvintele zboară, amenințările încarcă aerul, iar cele două tabere par să reediteze la scară naturală bătălia de la Waterloo.

 

Weekendul este scurt, așteptarea lui este lungă, iar timpul petrecut în sânul familiei este neprețuit. Prin urmare, este de preferat ca părinții să găsească cele mai eficiente metode pentru a preîntâmpina astfel de conflicte. În primul rând, se cere multă răbdare. Tehnologia face parte din viața noastră de zi cu zi, online-ul este mereu la îndemână și atât de ademenitor, încât este nevoie de tăria de caracter a unei pisici siameze pentru a-i rezista până la capăt. Și atunci, ce este de făcut?

 

Cristina Honcioiu, specialist Intuitext în educație, susține că cei mici „au o curiozitate naturală în ceea ce privește lumea înconjurătoare, curiozitate care se manifestă încă de la naștere.

 Copilul este motivat să învețe dacă ceea ce învață este legat de realitate, dacă este util și îl ajută în viața cotidiană, dacă pornește de la ceea ce cunoaște și de la ceea ce corespunde experienței sale. Învățarea este o experiență personală la care el are nevoie să participe. El învață dacă face, interacționează direct, acționează practic, aplică, dacă analizează, apreciază, observă, extrage concluzii, adică dacă este implicat activ mental și, mai ales la vârste mici, senzorial și motric.

 

Citește continuarea articolului.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 19.12.2017 13:35 | 975 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Ce este fotbalul?

Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

183 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN