Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Daniel Funeriu: “În acest an, vă asigur că vor intra în clase doar profesorii bine pregătiţi”

"În trecut, cadre cu note sub 5,00 la titularizare mergeau în august la ISJ să dea unele examene, directorii ţineau nişte posturi în penumbră şi cei care luau la suplinire o notă mai bunicică luau aceste posturi. Asta a fost marea hibă a sistemului din trecut. În acest an, vă asigur că vor intra în clase doar cei care sunt bine pregătiţi, pentru că şi examenul de suplinire s-a dat în aceleaşi condiţii de seriozitate ca examenul de titularizare. Am fi arătat astăzi cu totul şi cu totul altfel, dacă această rigoare şi seriozitate s-ar fi întâmplat timp de 20 de ani", a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care a participat duminică la şcoala de vară "Comunităţi româneşti şi identitate europeană".

Referindu-se la rezultatele examenului de bacalaureat, ministrul Funeriu a afirmat că este extrem de important ca rezultatele acestui examen să fie corecte, marele câştig al acestuia fiind corectitudinea şi potenţialul de schimbare a mentalităţii. 'Acest bacalaureat poate să prefigureze un lucru de care România are o mai mare nevoie decât de orice altceva - o schimbare de mentalitate şi de atitudine. Relaţiile părinte-elev şi părinte-şcoală se vor modifica mult. Marele câştig e corectitudinea şi potenţialul de schimbare a atitudinilor. Este important să avem oameni bine pregătiţi, dar şi oameni cu atitudini sănătoase. Cum ar fi arătat România dacă 20 de ani nu s-ar fi fraudat bacalaureatul, dacă am fi avut acum oameni ieşiţi din şcoli care cunosc doar două lucruri - că nu se dă şpagă şi că nu poţi izbândi în societate altfel decât pe merit. Am fi avut cinci milioane de oameni care ar fi ştiut două lucruri simple. Este vital în educaţie să dăm putere oamenilor de calitate fără ingerinţe politice şi, dacă măcar atât vom reuşi în acest mandat, pe lângă multe alte lucruri, este un uriaş pas înainte', a mai spus Daniel Funeriu.

În ceea ce priveşte modificările imediate care vor fi aduse programei şcolare, ministrul Educaţiei a declarat că se va reintroduce ora de lectură, va exista un control riguros al absenţelor atât ale elevilor, cât şi ale cadrelor didactice, urmând să se realizeze o pregătire mai intensă pe materiile de la bacalaureat. Răspunzând la o întrebare adresată de un student din Republica Moldova, bursier al statului român, ministrul Daniel Funeriu a declarat că va urmări personal ca în programa de istorie să fie introdus un capitol despre istoria comunităţilor româneşti din afara graniţelor. 'Dacă alţii îşi fac un titlu de onoare să studieze trecutul unor comunităţi aflate în afara graniţelor lor, cred că şi noi trebuie să facem acest lucru', a conchis ministrul Educaţiei.

Oficialul guvernamental a participat duminică la şcoala de vară 'Comunităţi româneşti, identitate europeană', organizată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi Agenţia Naţională pentru Tineret şi Sport, la care sunt prezenţi circa 200 de studenţi din afara graniţelor, bursieri ai statului român.

Sursa: EduManager

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 22.08.2011 21:46 | 3581 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

30.08.2011 13:31 mlengher

Oare de unde ştie ministrul această informaţie? De pe vremea când el era profesor la catedră, sau de atunci de când a susţinut şi el un concurs de titularizare!!! Şi dacă are dovezi că directorii ţineau în penumbră acele posturi, de ce nu ia măsuri în această privinţă?
Şi mă întreb şi eu dacă el a ajuns ministru pe merit, aşa cum spune că se poate izbândi în societate.

0 0

30.08.2011 16:55 cititor

Anul trecut am avut un coleg venit dintr-o obscura localitate si dintr-un judet unde nu se stie cum a ajuns, probabil a beneficiat de multi bani sa stea cu chirie intr-un oras mare.Suplinitor si navetist. A suplinit ore la colegiul national, acum vedem in site-ul ISJ ca a luat nota 1,65.La engleza. Prin 2004, un altul, cu 4 la examenul de titularizare, a sosit tot aici pe catedra de romana.Ambii au stat cate un an, dar cine stie cate generatii de elevi, de la cate scoli, au neno... pardon, instruit si educat?
Oare ministerul va renunta la serviciile acestora de la 1 septembrie, sub pretextul ca directorii (care sunt tot ai ministerului, ca doar acesta ii valideaza) fac de capul lor invarteli? Dar de anumite scoli rurale indepartate de centrele urbane, rampe de lansare a unor absolventi de facultati, fara cunostintele necesare, unde se titularizeaza cate un an fara a da pe acolo, suplinind la mari colegii, pana isi aranjeaza vreun loc de titular , la oras, ca la tara miroase urat! ministerul inca nu a aflat? Care sunt masurile de redresare a situatiei, s-a elaborat vreun ordin de ministru sau vreo metodologie? Cu cine vor invata carte copiii Romaniei?

0 0

31.08.2011 12:26 mandrila_elena

http://stirileprotv.ro/video/ipoteza-halucinanta-elevii-care-dau-acum-bac-ul-ar-putea-fi-din-toamna-profesorii-copiilor-nostri/60513052

0 0

31.08.2011 15:26 danielenuta

super pregatiti.....au intrat si cu nota 4 :) pregatire exceptionala

0 0

02.09.2011 16:27 perpelea

SARMANUL MINISTRU,DACA AR STI EL CU ADEVARAT CE SE INTAMPLA IN TARA ASTA,NU AR MAI SCRIE ASA CEVA.

0 0

03.09.2011 22:45 kyyttyy

Sunt curioasa... daca va fi asa si vor intra la clasa doar cadrele care au luat titularizarea, cine va acoperi posturile neocupate? Ce stil avem noi romanii de a ne alege unghiul de a privi lucrurile. Nu ar fi mai normal ca toti viitorii profesori sa fie pregatiti cum trebuie in facultati, asa cum era pana sa ne reformam si "re-reformam"???

0 0

08.09.2011 15:48 andreeamaria

Domnul ministru e ...strain de tot ce se intampla ... Nici nu vreau sa stiu cate loaze s-au titularizat pe o semnatura a unui director...la fel de titular sau de bine pregatit!Asa prevede legea FUNERIU ! Si au fost repartizati anul asta pe posturi toti cei care au examen 2011-chiar cu nota 5,00- si au ramas TOTAL pe dinafara cei cu examen 2010 dar cu nota 8...Corect ,nu? Asa prevede legea Funeriu! La mai bine , onor dom"le ministru! Halal!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 1 evenimente

«OCTOMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

118 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN