Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Daniel Funeriu nu este de acord cu materialele auxiliare impuse elevilor

''Am solicitat foarte apăsat inspectorilor şcolari generali şi directorilor de şcoli să nu tolereze, în cadrul şcolilor, obligativitatea sau mijloace de presiune asupra elevilor sau părinţilor să se cumpere tot felul de culegeri, tot felul de auxiliare care reprezintă o cheltuială în plus, nu întotdeauna justificată. Am un mesaj către părinţi să nu accepte, acolo unde ar putea să se mai manifeste asemenea tendinţe. Şcoala este un loc unde copiii trebuie să înveţe. Şcoala nu este un loc unde unii sau alţii să îşi facă mici afaceri'', a precizat Funeriu.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre uniforma şcolară, ministrul Educaţiei a spus că este o problemă ce trebuie studiată. ''Este o problemă care merită studiată, este o decizie importantă. O treime din şcolile din România, la ora actuală, au uniformă. Pe de o parte, uniformele aduc sentimentul apartenenţei la un grup, unde portul uniformei poate să fie un lucru pozitiv. Pe de altă parte, fiecare poate să se îmbrace cum vrea, existând o anumită diversitate. Sunt păreri pro şi contra'', a adăugat Daniel Funeriu.

Sursa: AGERPRES

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 12.09.2011 19:04 | 3697 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (9)

0 0

13.09.2011 06:51 ignateanu

Dispozitia ferma a Ministrului nostru catre inspectorii generali /directori si mesajul catre parinti cred ca au menirea ,,de a incuraja'' parteneriatele scoala - familie si ,,de a aprecia'' competenta cadrelor didactice, ,,actori'' importanti in actiunea de reformare a invatamantului; aceasta in conditiile cand, de cativa ani, manualele scolare, transmisibile de peste 5-6 ani, sunt insuficiente, degradate fizic si moral, continuturi perimate. Se invata bine si numai cu condei-calimara, plumb, tibisir, ,,maculator'',... .S-aveti un an scolar cum vi-l doriti!

0 0

13.09.2011 16:58 marioara2008

Deci, idei din ce in ce mai proaste.....si ne mai mira faptul ca invatamantul a ajuns acolo unde a ajuns? Ca ni s-a calcat in picioare autoritatea si personalitatea noastra ca dascali?
Manualele stim cu totii cum sunt concepute si mai stim ca sunt atat de vechi , incat abia mai poti alege cateva pentru a le inmana copiilor.....Iertata fie-mi expresia, dar cu politicienii astia de 2 bani(ca sa nu folosesc o expresie mai urata), vai de el invatamant, vai de ea sanatate.....Traiasca" DOMNII MINISTRI"!!!!!!!!!!.........ca noi......
Sa aveti un an scolar bun.......

0 0

14.09.2011 21:06 trisi

Domnul ministru a precizat sa nu folosim auxiliarele in beneficiul unor afaceristi... Eu le folosesc doar in beneficiul ELEVILOR... Domnia sa, din cate vad e mai tanar ca mine, si nu cred sa fi apucat vremea cand in ciclul gimnazial, desi erau manuale la fel in toata tara, se lucra mult din celebra culegere a lui Gheba... Eu am si acum exemplarul de pe care am invatat acum 32 de ani... Deci, ce aveti cu auxiliarele si culegerile, Domnule ministru? Va temeti sa nu care cumva copiii romani chiar sa invete serios si sa ajunga mai buni decat trebuie??? Adica mai usor de manipulat? De-ar da Domnul sa fie asa.

0 0

14.09.2011 21:08 trisi

Retractez... Mai greu de manipulat, lucru care nu prea place politicienilor...care vor - invers.

0 0

14.09.2011 22:21 aurelia_panait64

In locul auxiliarelor didactice ( caiete speciale), ce recomanda d.nul ministru sa folosim in activitatile din invatamantul prescolar? Pe ce sa lucreze copilul?

0 0

15.09.2011 17:29 biancaianos

Eu nu cred ca la asta se refera domnul ministru ci la "materiale auxiliare inutile". Un copil are nevoie de caiet specia, mai ales clasa I. Dar eu ma confrut cu o situatie chiar acum. Am cumparat copilului meu, anul trecut, in clasa a 8-a doua culegeri de matematica, cate una pentru fiecare semestru (asa a cerut profesoara), ca acum anul acesta cand fiica mea e a 8-a sa trebuiasca sa cumpar alta, pentru ca aceea nu e buna, si e aceeasi profesoara, de ce nu e buna?? Afacere- nu se stie ce cunoscut a publicat vre-o culegere si trebuie vanduta. Cred ca la aceasta se referea ministrul.

0 0

15.09.2011 19:11 fatadedac

D-na bianca, aveti si d-voastra dreptate! Dar avem si noi, deoarece la nivel de liceu tehnologic de exemplu nu mai avem manuale de prin 2000, si acelea sunt personale, luate din cei 100 eu pe care ii primeam pentru aceasta si erau bineveniti. Elevii nu au manuale gratuite asa cum dansul a declarat.

Declaratia sa induce in eroare, si profesorii si parintii, avand un rol de dezbinare. Urat, foarte urat din partea lui.

0 0

16.09.2011 16:00 danielaeva60

Dar cand se aproba auxiliarele de catre MECTS cine le verifica? De exemplu in oferte sunt auxiliare aprobate care sunt pe langa curricula ..............Eu, personal imi concep fisele adaptate la nivelul grupei.

0 0

16.09.2011 21:07 ioanacanta

Daca manualele ar fi suficiente si in stare buna, daca o clasa de elevi nu ar avea manuale de peste 6-7 ani, de la trei edituri diferite, pentru acceasi materie, atunci, da, ar fi inutil sa impovaram bugetul parintilor cu alte materiale. Dar cat timp acest lucru nu ne e asigurat de distinsii conducatori, datatori de legi peste noapte, nu putem sa nu le cerem copiilor materiale auxiliare. Poate asa UNII parinti renunta la un pachet de tigari pentru ei sau la "alinturi" pentru copii lor.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 1 evenimente

«OCTOMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

118 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN