Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

De ce să alegeţi manualul de Matematică pentru clasa a VII-a de la Intuitext

Manualul Intuitext de Matematică pentru clasa a VII-a pune la dispoziția elevilor numeroase contexte de învățare și aplicare care au în vedere individualizarea și exersarea, în deplin acord cu stilul cognitiv al vârstei elevilor căreia i se adresează. Manualul asigură fiecărui elev instruire în propriul ritm şi îi oferă posibilități de reluare și continuare a studiului în cadrul unor activități extrașcolare sau îi sugerează un program de activitate compensatoriu, în timpul liber.

Manualul Intuitext de Matematică pentru clasa a VII-a este împărțit în 11 unități de învățare, fiecare cuprinzând lecții de PREDARE, de RECAPITULARE, de EVALUARE, de AMELIORARE și DEZVOLTARE.

  • Lecția de predare are secțiuni corespunzătoare momentelor lecției în situația de predare-învățare centrată pe elev, implicându-l pe acesta prin sarcini specifice şi prezentându-i acestuia noțiuni treptat, experimental sau aplicat, în corelaţie cu viața reală și cu exemple relevante pentru experiența sa de viață.
  • Lecția de recapitulare conține sarcini care fixează noțiunile prezentate în unitate, combină conceptele în exercții și probleme și pregătește lecția de evaluare.
  • Lecția de evaluare conține proba de evaluare, cu itemi formulați astfel încât să evaluaeze deprinderea competențelor de interes abordate în unitatea de învățare și o grilă de autoevaluare care arată modul în care se acordă punctele pentru fiecare item.
  • Lecția de ameliorare și dezvoltare conține în prima parte sarcini de o complexitate redusă destinate elevilor care nu au avut rezultate bune la evaluare, iar în a doua parte sarcini mai complexe, destinate elevilor cu rezultate foarte bune la proba de evaluare.

Partea teoretica predată în manual este pe înţelesul copilului, noţiunile sunt explicate clar, pornind de la ceea ce ştie deja.

Secţiunile “Aminteşte-ţi!” şi Observă şi descoperă! promovează învăţarea prin descoperire, de la concret la abstract:

Manualul conţine suficient de multe exerciţii pe înţelesul tuturor elevilor, cu mai multe tipuri de itemi, sarcini de lucru diversificate, aplicative,  pe grade de dificultate de la simplu la complex şi exemple rezolvate în paşi, prin care elevului îi este explicat atât modul de gândire precum și modul în care trebuie să redacteze rezolvarea unor probleme.

La exerciţiile dificile elevului îi sunt explicate mai multe metode de rezolvare şi i se oferă şi indicii.

Lecţiile din fiecare unitate de învaţare includ secţiunile:

  • Portofoliu - cuprinde exercițiile şi problemele importante din fiecare capitol; prin organizarea acestor lucrări, elevul îşi poate observa progresul la final de an
  • Autoevaluare – elevii vor identifica dificultăţile pe care le-au întâmpinat în procesul de rezolvare a exerciţiilor
  • Observ! – elevii îşi pot autoevalua munca şi apoi aprecia cât de mult le-a plăcut activitatea
  • Proiect - elevii învață să lucreze în grup pentru a obține informații suplimentare referitoare la unele aspecte matematice
  • Investigaţie – se caută raspunsuri la probleme reale din viața elevilor, aplicând noțiunile matematice învățate
  • Recapitulare - va pregăti elevii pentru evaluare, rezolvând exercițiile din Recapitulare.
  • Evaluare – Proba de evaluare le va arăta elevilor cât de pregătiţi sunt la acea unitate
  • Joc – prin această secţiune, elevii învață prin joacă

Manualul Intuitext de Matematică pentru clasa a VII-a are şi o versiune digitală, care urmează îndeaproape versiunea tipărită , prin respectarea conţinutului știinţific, ordinii unităților de învățare și stilului grafic.

Varianta digitală, oferă prin particularitatea interactivă a activităților, șansa unei învățări personalizate, mult îmbunătățite.

Manualul nu limitează activitatea elevului la o simplă observare, ci implică lucrul cu obiecte, în vederea asumării și internalizării lor, întrucât numai acest mod de lucru poate facilita învăţarea elevului prin experienţă.

AFLAŢI MAI MULTE DETALII DESPRE NOUL MANUAL DE MATEMATICĂ PENTRU CLASA a VII-a

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 21.06.2024 18:25 | 503 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Munca invizibila a mamelor

Echilibrul emotional

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

623 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN