Digitaliada: Mai sunt doar două săptămâni de concurs! Propune și tu un material educațional digital!
Concursul #Digitaliada oferă ca premii echipamente electronice și IT și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor interesate să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital pentru clasele V-VIII.
La prima ediție a concursului au fost înscrise 114 materiale educaționale, validate științific, 10 dintre ele fiind premiate. Materialele înscrise au acoperit o gamă largă de materii pornind de la Matematică, Limbi străine și TIC, cele mai des abordate subiecte, și ajungând până la Limba Română, Istorie, Geografie, Biologie, Fizică, Chimie și Educație civică.
Prof. dr. univ. Radu Gologan, Președintele juriului primei ediții a concursului #Digitaliada: “Am fost plăcut surprins să constat că, în ciuda condiției destul de ingrate a dascălilor din ziua de azi, există o mare dorință a celor mai mulți de a se perfecționa și, mai ales, de a aduce mijloacele IT în procesul de predare-învățare. Aceasta uniune va fi sigur viitorul școlii.”
Premiul I al ediției 2017 a concursului #Digitaliada a fost câștigat de Rareș Tohănean, cu materialul “Lecții video introductive în matematica de clasa a V-a”.
Premiul II a revenit Didinei Botgros, profesor la Școala Gimnazială Sf. Varvara, din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru materialul “Universul” - Geografie.
Premiul al III-lea a fost acordat lui Constantin Ferșeta pentru aplicația „Kidibot”, un material multidisciplinar care îmbină Limba Română și T.I.C.
„M-a bucurat nespus că ideea mea de a ajuta la modernizarea modului de predare a matematicii a fost înțeleasă și apreciată de Digitaliada. Întotdeauna schimbarea necesită efort și resurse și de aceea inițiativa Fundației Orange este binevenită într-un sistem de învățământ cu o inerție enormă, cu resurse puține. Este ușor să dăm vina pe elevi, părinți, profesori, programă, sistem etc. Sunt sigur însă că există mulți oameni dedicați care, ca și mine, pot să creeze materiale digitale adaptate nevoilor elevului contemporan.” - Rareș Tohănean, câștigătorul ediției de anul trecut a concursului #Digitaliada.
Concursul face parte din Digitaliada - un program care urmărește îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor prin folosirea tehnologiei și crearea unor modele de bune practici prin adaptarea profesorilor la metode de predare moderne. La nivel național, prin platforma Digitaliada.ro, sunt puse la dispoziția publicului resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare. În plus, la nivel rural, 30 de școli gimnaziale beneficiază de echipamente și conținut educațional digital pentru orele de Matematică și Informatică.
Interes general | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: intuitext | 01.03.2018 15:15 | 1925 vizualizări
Comentarii (1)
10.03.2018 12:06 Stanciu_Stefania-Elena
Ar trebui să includeți și ciclul primar în concursul dvs.!
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.