Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Doar pentru ÎNVĂȚĂTORI! Regulile de predare online din OMEC 4135

Ne-am propus să luăm pe rând cele mai importante aspecte din OMEC 4135 și să  menționăm cum vă ajutăm în mod concret prin platforma noastră educațională ScoalaIntuitext.ro

Solicitați acces gratuit aici!

Platforma ScoalaIntuitext.ro, prin secțiunea dedicată Pagina Învățătorilor, conține materiale destinate susținerii cadrelor didactice în vederea proiectării, realizării orelor online și evaluării activității online.

Cadrele didactice vor participa, împreună cu alte cadre didactice și directorul, la stabilirea platformelor, aplicațiilor și a resurselor educaționale deschise care se recomandă a fi utilizate în activitatea desfășurată.

Cum ajută ScoalaIntuitext.ro:

Informați-vă colegii despre utilitatea platformei ScoalaIntuitext.ro

Aici veți găsi materiale gata realizate, pe care le puteți prelua ca atare în cadrul lecției online și pe care le puteți recomanda elevilor: spre exemplu lecțiile animate, jocurile, experimentele și testele de evaluare de pe platforma ScoalaIntuitext.ro

Platforma educațională ScoalaIntuitext.ro, care are la bază conceptul de învățare prin joc, oferă gratuit un real ajutor învățătorilor în această perioadă.  Pagina Învățătorilor vine în sprijinul cadrelor didactice care predau la clasele I-IV, oferind acces nelimitat la resurse educaționale valoroase, structurate pe patru domenii corespunzătoare claselor I, a II-a , a III-a și a IV-a, pentru toate disciplinele de studiu din planul-cadru de învățământ și care respectă întru totul programele școlare în vigoare. Platforma de învățare permite accesul la peste:

- 800 de animații de predare a unor teme din programa școlară;

- 450 de jocuri de exersare a conținuturilor din programă;

- 70 de experimente interactive;

- 75 de teste de evaluare.

ACCES ÎN PLATFORMĂ

Aceste materiale sunt concepute de specialiști în domeniul educațional și le puteți trimite elevilor dumneavoastră spre rezolvare, exersare, descoperire, lectură, dezbatere sau observare.

 

Cadrele didactice oferă consiliere elevilor clasei pentru participarea acestora la activitățile suport pentru învățarea online.

Cum vă ajută ScoalaIntuitext.ro?

În acest sens, ScoalaIntuitext.ro vă vine în ajutor în a-i învăța pe elevii dvs.

Trimiteți activităţi elevilor dvs. în 3 paşi simpli:

  1. Selectați clasa și disciplina.
  2. Bifați resursele digitalepe care vreți să le trimiţi elevilor - de la toate disciplinele pe clasă.
  3. Apăsați pe butonul Generează Link-ul cu resursecopiază-l şi trimiteți-l prin:  Whatsapp, email, Messenger.
  4. Elevii își creează singuri cont, introduc link-ul trimis de dvs. și au acces imediat la resursele propuse.

Ministerul Educației poate decide, pe baza unor instrucțiuni emise în prealabil, că evaluarea la anumite discipline/module poate fi realizată și online.

…Fișa postului cadrelor didactice va fi actualizată și va include atribuții privind proiectarea, realizarea și evaluarea activităților de învățare online.

 

Cum vă susține ScoalaIntuitext.ro:

Resursele digitale pot fi incluse în diferite etape ale lecției on-line: pentru verificarea și consolidarea noțiunilor, în repetarea unor noțiuni, pentru autoevaluarea cunoștințelor. De asemenea, pot fi folosite ca muncă independentă, în lucrul pe grupe de elevi, ca sursă de inspirație pentru o sarcină creativă, pentru documentare, pentru concretizarea unor cunoștințe teoretice cunoscute elevilor sau pentru emulație între colegi/grupe.

Cadrele didactice elaborează instrumente de evaluare aplicabile online, pentru înregistrarea progresului elevilor.

Transmit părinților programul și alte informații relevante pentru facilitarea învățării online.

 

Cum ajută ȘcoalaIntuitext.ro:

Platforma oferă acces la un raport de activitate pentru fiecare dintre resursele trimise copiilor, prin care se comunică clar câți elevi au accesat link-ul, câți au realizat sarcina propusă, scorul fiecăruia.

Ce încurajăm prin ScoalaIntuitext.ro?

Istețimea

Copiii repetă tot ce au învățat la Limba Română și Matematică prin animații de predare, jocuri educaționale și teste de evaluare.

Curiozitatea prin explorare

Prin animații, experimente și jocuri își dezvoltă cultura generală descoperind informații inedite despre Artă (muzică și curente artistice în pictură), Științe și Geografie.

Agerimea

Elevii își antrenează temeinic mintea pentru cele mai provocatoare aventuri – prin jocuri de atenție, memorie și jocuri de „programare” îl învățăm să devină programator!

Predarea online este mai ușoară cu ScoalaIntuitext.ro

 

 

 

 

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 24.04.2020 11:19 | 16088 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

672 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN