Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Două ore de predare în aer liber pot crește satisfacția profesională a cadrelor didactice

Un studiu al Universitatii Swansea a arătat că o oră sau două de predare în aer liber pot aduce beneficii semnificative pentru copii si pot crește satisfacția profesională a cadrelor didactice.

Cercetătorii au explorat părerile și experiențele elevilor și învățătorilor din cadrul a trei școli din Țara Galilor care au adoptat un program de învățare în aer liber, care presupune predarea în natură pentru cel puțin o oră pe săptămână.

Cadrele didactice și directorii de școli au participat la interviuri, iar copiii cu vârste între 9 și 11 ani au participat la focus grupuri, înainte și după implementarea programului.

Școlile participante la studiu au scos în evidență o mulțime de beneficii ale învățării în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru profesori, îmbunătățindu-le sănătatea, starea emoțională, educația și implicarea în învățare.

Autorul principal al studiului, Emily Marchant, arată că: “Studiul a arătat că elevii au trăit un sentiment de libertate când s-au aflat în afara clasei. S-au simțit mai liberi să se exprime și s-au bucurat că pot face mai multă mișcare. De asemenea, au fost mai implicați în lecții și au avut o experiență mai pozitivă de învățare. De asemenea mulți dintre ei au spus că au o stare emoțională mai bună și o capacitate de memorare îmbunătățită.”

Beneficiile educației în aer liber pentru copii au fost documentate în cercetări anterioare, însă studiul prezent a scos în evidență efectul acesteia asupra cadrelor didactice.

“Inițial, o parte dintre învățători au avut rețineri în ceea ce privește transferarea activității de la clasă în aer liber,dar odată ce acest program a fost implementat, mulți dintre ei au observat o îmbunătățire a stării emoționale personale și a satisfacției profesionale. Acest lucru reprezintă o concluzie importantă, având în vedere rata scăzută de retenție a profesorilor.”,  adaugă autorii studiului.

Sursa: ScienceDaily.com

 

Sursă foto: Freepik.com

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 18.07.2024 12:41 | 154 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Trei aspecte ale rezilientei

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

675 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN