Şcoala cu
bune practici

71 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Educatori în mișcare: atelier de mișcare și întâlnire cu corpul

Copiii vor prospera in dezvoltarea lor cand le este asigurat un mediu sigur si de incredere de catre ingrijitori consistenti si predictibili (KEstenberg & Buelte, 1977). Un astfel de mediu se creeaza cand este o intelegere la nivel kinestezic. Miscarile simple, dar puternice definesc relatia dintre cei doi. Prin urmare, cum putem folosi mișcarea pentru a forma și a crea o bază pentru relații sănătoase sau pentru a vedea cum reacționăm în fața stimulilor interni și externi? Cat de bine ne ascultam si intelegem semnalele pe care corpul ni le ofera?

Nume proiect: Educatori în mișcare: atelier de mișcare și întâlnire cu corpul

Organizatori: First 7 - Parents & Educators Coaching

Condiţii de participare: Pret: 80 lei. Încasările vor fi direcționate către organizarea Conferinței de Educație Timpurie. Inscrieri: office@first7.ro

Perioadă înscriere: 04.10.2018 - 12.10.2018

Perioadă desfăşurare: 13.10.2018

In acest atelier de miscare si intalnire cu corpul vom realiza o introducere in tehnicile si instrumentele pe care dans-terapie le ofera pentru a ne dezvolta personal, si apoi ulterior de a le aplica in alte contexte.

Obiective:

  • Constientizarea corpului si a relatiei cu corpul
  • Setarea spatiului in raport cu ceilalti  
  • Realizarea unui grup de suport pentru educatori, parinti, profesori într-o atmosferă de încredere, respect şi sprijin reciproc in care vor fi aplicate instrumente din dans-terapie pentru explorare personala, cat si, ulterior pentru folosirea acestora in diferite contexte (la scoala, acasa)

Teme abordate: introducere in Dans-Terapie, Empatie kinestezica si spatiu personal

Structura/activitati:

  • Incalzirea prin jocuri de cunoastere si introducere in dans-terapie
  • Oglindirea ca pas în stabilirea unei conexiuni empatice
  • Definirea spatiului personal prin miscare
  • Incheierea

Trainer:

Sorina Petrescu este profesor coregraf, pasionată de crearea si dezvoltarea unei relații armonioase cu corpul prin mișcare printr-o abordare holista prin care combina experienta sa de dans cu anatomia, neurostinta si psihoterapia. A studiat baletul la Opera Română, are diploma in coregrafie, a dansat alături de artiști români, cât și de actori francezi, fiind parte a companiei de teatru-dans CieVelum, continuând să se perfecționeze la Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance din Londra. Dupa mai bine de 20 de ani de dans, a inceput sa realizeze proiecte in care promoveaza beneficiile dansului asupra corpului si dezvoltarii socio-emotionale ale copiilor, cu precadere celor din familii defavorizate.
În prezent, urmează formarea în psihoterapie prin dans și mișcare, munca sa fiind indrumata de dans-terapeuti cu experienta din Anglia. Lucrează cu copii (de la 3 ani în sus) din diferite grădinițe și școli, cat si cu adulti pentru dezvoltarea lor personala prin miscare si dans.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociatiei Romane de Psihoterapie prin Dans si Miscare.

Încasările vor fi direcționate către organizarea Conferinței de Educație Timpurie, singurul eveniment dedicat edicației timpurii ce oferă acces gratuit educatorilor din sistemul public.

Inscrieri: office@first7.ro

Propus de: First7 | 04.10.2018 12:12 | 1434 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cum ii invatam pe cei mici sa pretuiasca natura?

Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

209 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN