Educatori în mișcare: dezvoltarea observării corp-minte
Nume proiect: Atelierele First 7 pentru formarea educatorilor
Organizatori: First 7 - Parents & Educators Coaching
Condiţii de participare: Durata / atelier: 2 ore Numărul maxim de persoane / atelier: 16-20 Cost: 90 lei/persoana Înscriere: office@first7.ro Adresă: Acorns Nursery, Str. Popa Soare nr.63, sector 2, Bucuresti
Perioadă înscriere: 06.02.2019 - 15.02.2019
Perioadă desfăşurare: 16.02.2019
Beneficiile atelierului:
Creșterea conștientizării asupra propriului corp (limite, ritmuri etc.)
Descoperirea modului în care reacționăm la stimuli externi (mediu) și cum utilizăm spațiul exterior
Explorarea modalităților de comunicare și interacțiune cu copiii prin folosirea mișcării (exerciții practice care pot fi aplicate cu ușurință în clasă)
O mai bună înțelegere a dinamicii relației copil-adult prin mișcarea corpului
Fiecare atelier va avea trei părți principale:
1. Încălzirea
2. Un set de exerciții bazate pe temele de mai jos, în urma cărora vom împărtăși utilitatea lor și modul în care pot fi folosite cu copiii:
• Introducere în terapia dansului prin mișcare (prezentarea conceptelor de terapie prin dans, exerciții pentru a ne cunoaște mai bine, stabilirea așteptărilor)
• Emoția, întruchiparea și oglinda neuronilor (Empatie kinesthetică)
• Spațiul personal și limitele
• Introducere în ritmurile fluxului de tensiune Kestenberg ("Analiza mișcărilor KMP este un sistem cuprinzător pentru identificarea sănătății / dezechilibrului psihologic, de dezvoltare, emoțional, cognitiv și global prin observarea, notarea și interpretarea mișcării").
• Șase mișcări fundamentale și rolul lor în dezvoltarea experienței: randament, împingere, ajungere, înțelegere, tragere, eliberare
• Postura și respirația
• Crearea atașamentului prin dans
3. Mișcarea de închidere, care va varia în funcție de energia și nevoile participanților (stabilirea unei mișcări de grup, exerciții de relaxare etc.)
Corpul și modul său de mișcare nu numai că dezvăluie aspecte ale sentimentelor și emoțiilor curente, ci ne pot da o perspectivă asupra trecutului unui individ. După cum au scris Loman și Foley în 1996, "... experiențele se stochează în organism și se reflectă în mișcarea corpului".
Dezvoltarea copiilor își atinge potențialul maxim doar într-un mediu sigur, cu ajutorul unor îngrijitori consecvenți și previzibili. (Kestenberg & Buelte, 1977). Un astfel de mediu este posibil atunci când există înțelegere reciprocă la nivel kinestezic.
Un studiu făcut de cercetătorii de la Școala Medicală Harvard a demonstrat că mișcarea / dansul crește nivelul serotoninei (hormonul fericirii), contribuind la crearea de noi legături neuronale, în special în hipocampus. Acesta din urmă joacă un rol important în consolidarea informațiilor de la memoria de scurtă durată la memoria pe termen lung și în memoria spațială care permite navigarea.
Despre Sorina Petrescu:
Cariera mea de dans a început când aveam 5 ani la Opera Națională Română. Dupa 8 ani de balet m-am mutat spre jazz, contemporan si modern, absolvind sectia Coregrafie la Scoala de Arta Bucuresti si castigand mai multe concursuri de dans in Romania si Franta. Am continuat formarea în Franța, într-o companie de teatru de dans. Am fost profesor pentru copii și adulți defavorizați și am realizat proiecte care au promovat bunăstarea emoțională și fizică a copiilor cu ajutorul mișcării.
În proiectele mele, adopt o abordare holistică, ce combină experiența în dans cu neuroștiința, psihoterapia, anatomia și artele marțiale.
În present, urmez Trinity-Laban Conservatoire of Musci and Dance și finalizez un program de pregătire în psihoterapie prin dans și mișcare, unde am ocazia să învăț și să experimentez de la cei mai buni dansatori din Europa. Îmi place să lucrez cu copiii (cu vârsta de 3 ani și peste), adolescenți și adulți, pentru ca toți să avem o mai bună înțelegere și relație cu trupurile, mințile și oamenii din jurul nostru.
Învăţământ preşcolar | Toate disciplinele | Evenimente
Propus de: First7 | 06.02.2019 11:16 | 1126 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.