Şcoala cu
bune practici

70 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Enel Romania prezinta PlayEnergy 2017, concursul care iti transforma scoala intr-un laborator de idei creative!

Încrederea în generațiile viitoare și contribuția cadrelor didactice în școala românească, au îndemnat autoritățile locale și naționale să își unească forțele în jurul concursului „PlayEnergy” inițiat de Enel. Prin intermediul său, în această toamnă, copii și adolescenții sunt încurajați să descopere idei creative și să ofere soluții și perspective mai bune problemelor legate de energia electrică. Provocarea este aceea de a pune în practică noțiunile învățate în clasă la orele de științe.

Temele acestei ediții sunt: #EFICIENŢĂ, #COLABORARE, #INOVAŢIE, #TEHNOLOGIE, #ACCESIBILITATE. Participanții sunt îndemnați să identifice, în jurul lor, probleme și situații care pot fi îmbunătățite sau remediate cu ajutorul energiei, astfel încât să schimbe viețile celor din jur, într-un mod eficient și sustenabil. În grupuri de câte maxim 5 participanți, elevii trebuie să stabilească #misiunea Laboratorului școlii lor și să găsască metode creative de pus în aplicare!

Se pot înscrie în competiţie şcoli gimnaziale și licee, atât din cele trei zone deservite de către Enel, cât şi din zone în care acesta nu este un furnizor tradiţional. Astfel, începând cu acest an, competiția este deschisă școlilor și liceelor din toată țara.

Pentru a participa, profesorii trebuie să formeze echipe de maximum 5 elevi pe care să le mentoreze pe parcusul desfășurării concurusului astfel încât acestea să vină cu soluții la problemele identificate. Proiectele vor putea fi depuse în orice tip de format, de la prezentare power point, până la aplicaţii practice sau experimente. Profesorii şi elevii pot descărca gratuit kit-ul PlayEnergy 2017 de pe secţiunea dedicată PlayEnergy a site-ului www.enel.ro . Kit-ul cuprinde o serie de materiale, care includ informații cu privire la resursele energetice, experimente și inovații la nivel mondial, cu exerciții și sugestii pentru proiecte. Prin intermediul platformei dedicate concursului, atât profesorii cât și elevii implicați în proiect, vor putea avea acces la materiale educative și informații utile.

Termenul limită de înscriere a proiectelor în competiție este 10 octombrie 2017. După înregistrare, proiectele vor intra în etapa de selecţie regională. Pentru fiecare regiune, un juriu format din experți va selecta primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învăţământ (3 proiecte pentru gimnaziu, 3 pentru licee), pe baza mai multor criterii, cum ar fi relevanța pentru temă, creativitatea sau originalitatea.

În cea de-a doua etapă, un juriu național va selecta, dintre toate proiectele regionale, primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învăţământ, pe baza acelorași criterii. Câștigătorii, atât profesori, cât și elevi, precum și instituția pe care o reprezintă, vor primi sponsorizări pentru susţinerea inovaţiei şi echipamente tehnice de ultimă generaţie, în cadrul unei gale ce va avea loc în luna decembrie.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: valentinaalina | 08.09.2017 15:07 | 1368 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Ce este fotbalul?

Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

184 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN