Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Festivalul National de Teatru "Alter Ego"

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Spectacol

Festivalul de teatru se desfăşoară în regim de concurs şi se adresează trupelor de teatru formate exclusiv din elevi de la şcoli generale (clasele I-VIII) şi licee. Trupele de ciclu primar, cele de gimnaziu respectiv de liceu, vor concura în secţiuni  separate, urmând ca fiecare secţiune să aibă clasament şi premii proprii.

Fiecare trupă înscrisă trebuie să aibă un nume, chiar dacă aparţine unei instituţii şi să fie formată din minim nouă elevi (actori, figuranţi etc.).  Nu este obligatoriu ca trupa să aparţină unei anumite instituţii sau să fie pregătită de către un profesor. O instituţie poate fi reprezentată de către una sau mai multe trupe de teatru existente în instituţia respectivă. O trupă de teatru poate prezenta unul sau mai multe spectacole, fiecare spectacol prezentat beneficiind de jurizare separată. Pot fi prezentate şi piese cu un singur personaj, dar acestea vor intra în concurs doar la categoria interpretare, nu şi la categoria spectacol. Piesele prezentate trebuie să fie interpretate exclusiv în limba română. Durata unui spectacol trebuie să fie cuprinsă între 15 şi 40 de minute. Nerespectarea acestei cerinţe se penalizează prin depunctare. Data limită pentru primirea înscrierilor este de  27 aprilie 2012. Pentru înscriere fiecare trupă trebuie să trimită o înregistrare video cu spectacolul care va fi prezentat, în varianta integrală. Înregistrările pot fi trimise pe suport DVD sau CD la adresa:  prof. Octavian Gruian, Şcoala "Teodor Muraşanu" Turda, Str. Dr. I. Raţiu, nr 53, Turda, judeţul Cluj.

Text

La această secţiune a Festivalului pot participa elevi şi profesori, autori de texte dramatice (sau dramatizări) originale. Textele se vor trimite în format word (.doc) cu diacritice (Font Times New Roman dimensiunea 12), ca ataşament la un mail, pe adresa festivalului (festivalul.alter.ego@gmail.com), cu specificarea numelui autorului, a localităţii şi a şcolii de provenienţă.

Termenul de trimitere a textelor este 28 februarie 2012.

Premiile pentru această secţiune se vor concretiza într-o publicaţie intitulată Anuarul „Alter Ego” (publicaţie cu ISSN). Fiecare premiant va primi ca premiu un număr de  exemplare însoţite de o diplomă. Antologia va cuprinde cele mai valoroase texte trimise, concretizându-se într-un instrument de lucru util tuturor celor pasionaţi de arta dramatică. Responsabilitatea pentru originalitatea textelor va reveni fiecărui autor în parte. Participarea la această secţiune presupune achitarea unei taxe de 50 de lei de către acei participanţi care, în urma unei preselecţii, primesc confirmarea publicării textului trimis. Taxa de publicare se va achita prin mandat poştal pe care se va specifica TAXĂ ANUAR), adresa de destinaţie fiind : prof. Octavian Gruian, Scoala "Teodor Muraşanu"  Turda, Str. Dr. I. Raţiu, nr 53, Turda, judeţul Cluj.

Imagine

Pentru această secţiune se pot trimite lucrări de grafică realizate de elevi (ilustraţie de text dramatic sau bandă desenată realizată după fragmente de text dramatic) şi inspirate de opera lui I.L. Caragiale (2012 - Anul Caragiale). Concursul nu presupune niciun fel de constrângeri tehnice în ceea ce priveşte realizarea lucrărilor. Cele mai reuşite lucrări trimise vor fi expuse pe durata finalei Festivalului, şi vor fi premiate. Termenul de trimitere a lucrărilor este 27 aprilie 2012 (data poştei). Lucrările trimise nu se restituie, ci se păstrează în arhiva Festivalului. Lucrarile se trimit pe aceeaşi adresă: prof. Octavian Gruian, Şcoala "Teodor Muraşanu" Turda, Str. Dr. I. Raţiu, nr 53, Turda,  judeţul Cluj.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: gruiano | 06.11.2011 15:22 | 1451 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

674 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN