Şcoala cu
bune practici

70 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Funeriu da explicatii pentru situatia de la BAC

In prima declaratie de presa facuta dupa anuntarea rezultatelor la examenul de bacalaureat inaintea contestatiilor, ministrul Daniel Funeriu a inceput prin a-i felicita pe cei 90.765 de elevi care au promovat, dar si pe parintii, profesorii si invatatorii lor, informeaza Mediafax.

De asemenea, Daniel Funeriu i-a felicitat pe cei 65 de elevi care au luat nota 10 la bacalaureat, precizand ca acestia vor fi premiati de Ministerul Educatiei in cadrul unei ceremonii.

Ministrul Educatiei a mai spus ca pentru prima data societatea stie ca diploma de bacalaureat are o valoare castigata prin munca.

Sursa: www.wall-street.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 04.07.2011 14:35 | 1084 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Ce este fotbalul?

Metode alternative de educatie

Comentarii (3)

0 0

04.07.2011 19:35 nadbog

Asta da ministru .... Traiasca . Dupa ce practic te obliga sa duci toate loazele ( ca sunt destule in liceele romanesti ) pana in clasa XII sub presiunea finantarii "per capitatie" , a scos 90765 de elitisti .
Draga domnule ministru .. acest rezultat , care ilustreaza colapsul ministerului matale , nu s-ar fi inregistrat fara boacanele facute de tine ! Daca un copil care nu stie sa scrie si sa socoteasca la sfarsitul clasei a-I-a trebuie lasat , pentru a invata sa scrie si sa socoteasca . Altfel ajunge in clasa XII "usor alfabetizat"
Pentru prima data diploma de bacalaureat are valoare castigata prin munca ? Afirmatia e jignitoare , rautacioasa si gratuita . Sau ar trebui sa inteleg , ca datorita eforturilor sustinute ale ministerului , s-a inregistrat un rezultat care corect ?! Nu .. elevii care au luat bacul isi au meritul lor .... iar pentru esecul"rezervistilor" vina este colectiva si pune la un loc prea multi factori , din care unul deloc lipsit de importanta este ministerul

0 0

04.07.2011 21:53 felixmunteanu

Nu-mi place acest ministru, dar de data asta are dreptate.
ASTA E REALITATEA. Cauzele? Multe şi cu rădăcini adânci.
1. Discreditarea adevăratelor valori şi promovarea subculturii. Asta e principala cauză şi cu asta au început, de fapt, comuniştii. Celelalte decurg din ea.
2. De copiat s-a copiat de mult, nu doar de câţiva ani, doar că nu în halul în care s-a ajuns. Profesorii închideau ochii, ba chiar încurajau frauda, astfel că bac-ul ajunsese să fie ceva banal, o formalitate, iar cei ce nu copiau erau ridiculizaţi şi etichetaţi drept fraieri. Acum suntem ipocriţi şi spunem "Vai, pe vremea mea? Nu." Ba şi pe vremea, dar mai puţin şi nu peste tot.
3. Încă din "epocă" s-a interzis repetenţia şi lumea a văzut că oricum ai fi, treci clasa. Acum nu e interzisă, dar îi trecem de teama că ni se desfiinţează postul.
4. Formarea iniţială a cadrelor didactice din ce în ce mai superficială. Ultimele generaţii de absolvenţi ai liceului pedagogic au fost lamentabile. Am văzut câţiva absolvenţi care silabiseau. Nu mai departe, răsfoiţi didacticul şi veţi vedea ortografia unora dintre ei. În facultăţi, practica pedagogică cvasiinexistentă trimite la catedră oameni incapabili să se adapteze din mers şi, de cele mai multe ori, fără vocaţie.
5. Aşa-zisa deschidere a învăţământului superior care a permis înfiinţarea unor universităţi fabricante de diplome, în care numai cine nu a vrut nu a intrat. Unde sunt absolvenţii acestor universităţi? La catedră, tratându-i pe elevi cu superficialitatea cu care au fost şi ei trataţi.
6. Încurajarea evaluărilor pe bază de dosar care îi duce pe dascăli la fugă după puncte, în detrimentul muncii efective la clasă (vezi activităţi internaţionale în toate cătunele!).
7. Politizarea învăţământului (şi a tuturor sectoarelor): "Nu contează că nu-i bun, dar să fie de-al nostru."
8. Lipsa de direcţie în reformă, schimbările din fiecare an. Copierea unor modele din afară, incompatibile cu situaţia de la noi.
9. Lipsa de flexibilitate a curriculum-ului, neadaptarea lui la evoluţia în timp a copiilor şi a societăţii, în general. Se încurajează învăţarea de tip memorare-reproducere, în detrimentul creativităţii şi al gândirii logice.
10. Salarizarea demotivantă a cadrelor didactice.
... şi aşa mai departe.
Pe elevi şi pe părinţi nu-i acuz. Ei sunt rezultatul şcolii pe care au făcut-o. Nu pot să-i trimită pe copii la învăţătură când ştiu cum au trecut ei prin şcoală.
Pe scurt: TRĂIASCĂ MEDIOCRITATEA! Asta e lozinca din ultimii 60 de ani de când "ciuma comunistă" a pus stăpânire pe ţara noastră.
D-na Andronescu a încercat (cam târziu) să repare cât de cât situaţia prin desfiinţarea unor universităţi, dar i s-a sărit în cap şi a fost pusă la colţ.
Acum s-a cerut exigenţă extremă la supraveghere şi i se sare ministrului Funeriu în cap.
Totuşi, ce vrem? Cum să începem curăţenia? Tot cu gunoiul sub preş?

0 0

13.07.2011 23:25 floarebernad

Nu e pentru prima data cand diploma de bacalaureat are o valoare castigata prin truda, exprimarea d-lui ministru este , in opinia mea, o insulta pentru dascalii de vocatie(adevarat ca mai putini acum), pentru cei care au imbratisat aceasta meserie si o practica cu responsabilitate si daruire.Eu am absolvit un liceu vocational, Liceul Pedagogic (in 1976), cursurile durand cinci ani.Am fost ultima promotie care a studiat 5 ani, imediat s-a trecut la durata de 4 ani si dubla specializare.Orele de practica au fost mai putine, iar acum,la colegii aproape inexistente.Apoi s-a venit cu profesori pentru invatamant prescolar si primar; si-au facut studii universitare mai multe educatoare si invatatoare , dar si mai multi absolventi de licee agricole, industriale etc, care s-au angajat in invatamant. Am avut multi ani studenti la practica, faceau in ultimul an cateva saptamani si sustineau lectia de final. Metodica predarii era o mare necunoscuta pentru majoritatea, cu toate ca multi dintre ei aveau medii bune din anii de liceu , iar la bac note maxime, la facultate la fel.Subscriu la cele spuse de d-l Felix si adaug faptul ca bacalaureatul diferentiat ar fi o solutie benefica.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

184 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN