Şcoala cu
bune practici

70 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Îi învățăm pe cei mici să prețuiască natura

Sunt deja mulți ani de când se vorbește despre cât de important este să protejăm natura, să avem un comportament responsabil și proactiv în acest sens, să formăm deprinderi și obiceiuri pro-ecologie încă de la cele mai fragede vârste. Trebuie să fim constant conștienți de faptul că natura este casa noastră pe care avem datoria și obligația de a o păstra în cea mai curată formă a ei. Viitorii musafiri, copiii noștri, trebuie întâmpinați frumos la ușa unei case curate și luminoase. Și nu în ultimul rând, trebuie învățați despre rânduiala din interiorul acestei case, astfel încât frumusețea, curățenia, armonia să-i fie păstrate peste generații.

ÎMPREUNĂ. Și la școală, și acasă

Adulții joacă un rol esențial în formarea și dezvoltarea copiilor, contribuind la formarea comportamentului, valorilor și atitudinii. Prin informațiile pe care le furnizează, prin acțiunile pe care le fac. De aceea, părinți, profesori, alte figuri adulte din viața copilului, cu toții avem o responsabilitate majoră în a oferi un exemplu pozitiv. În tot ce facem, în toate aspectele vieții sociale. Și în ceea ce privește protejarea naturii, care trebuie să fie unul dintre obiectivele importante pe care adulții îl transmit copiilor prin educație. Oferind experiențe directe, exemple personale și educație teoretică.

ÎMPREUNĂ cu Tedi

Tedi se implică pentru a-i învăța pe cei mici multe lucruri practice și interesante despre natură. În cadrul programului Tedi şi prietenii naturii care se adresează preșcolarilor din grupa mare.

Educatorii grupelor mari din grădinițe de stat și private din toată țara
sunt invitați să se înscriepână pe 10 noiembrie 2024!
Click aici pentru a accesa formularul de înscriere la Tedi și prietenii naturii

Programul de educație ecologică Tedi şi prietenii naturii este inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației.

Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării lecțiilor din program.
Prin joc și multe activități adaptate vârstei, preșcolarii din grupa mare pot învăța despre protejarea mediului, reciclare, despre respectul faţă de plante şi animale sau despre alimentaţia echilibrată chiar și despre economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

Cele mai active grupe de preșcolari și cei mai implicați educatori sunt premiați în cadrul concursului lunar din programul educativ Tedi și prietenii naturii.

Dragi educatori, vă așteptăm să participați la program!
Click aici pentru a accesa formularul de înscriere la Tedi și prietenii naturii

Mai multe informaţii despre program puteţi găsi pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 04.10.2024 10:08 | 361 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cum ii invatam pe cei mici sa pretuiasca natura?

Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 0 evenimente

«OCTOMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

151 voturi | 10 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN