Implicarea părinților în relația copilului cu școala
În egală măsură, este important să fim prieteni ai copiilor noștri, dar să reprezentăm totodată și autoritatea din viața lor. Deciziile din familie se iau împreună cu cei mici, în diferite contexte, inclusiv în ceea ce privește activitatea școlară, însă noi suntem cei care avem ultimul cuvânt, deoarece avem o mai mare capacitate de discernământ.
De o importanță majoră pentru rezultatele școlare ale copiilor este atitudinea noastră, a părinților, în raport cu școala.
Este ideal ca zilnic să ne întrebăm copilul „Ce ai făcut azi la școală? ” și să nu ne mulțumim cu răspunsuri de tipul: „Bine.” În schimb, ar trebui să-l ajutăm să povestească ce a învățat nou, ce provocări a întâlnit, ce i-a plăcut mai mult, cum a interacționat cu ceilalți copii, ce rezultate a obținut și ce poate să facă pentru a îmbunătăți rezultatele obținute etc.
„Interesul manifestat de părinte se va transmite și copilului, oferindu-i o motivație în plus pentru activitățile desfășurate la școală.
Nu recomandăm ca părintele să facă lecțiile împreună cu copilul, decât în situații cu totul speciale, însă zilnic, la finalizarea temelor, oferiți-i un feedback de 2-3 minute, apreciați-i munca depusă, arătați-i mai întâi ce vă place, apoi ceea ce vă nemulțumește și ați dori să îndrepte la temele viitoare”, este de părere specialistul Intuitext în educație.
Părinți moderni, metode moderne
Se-ntâmplă uneori să ne simțim copleșiți de responsabilitățile profesionale și personale, să ne frustreze lipsa timpului pentru noi înșine și ne doare că nu mai avem suficientă răbdare și înțelegere pentru copiii noștri.
Devenim nervoși, iritați și temători că, în mijlocul acestei furtuni, cei mici ar putea ajunge să neglijeze școala.
Din fericire, în ultima vreme copiii au descoperit un fel plăcut de a învăța datorită unor metode alternative - manuale digitale, CD-urile educaționale sau produse online de învățare (cum este ScoalaIntuitext.ro, de pildă) – create de specialiști în educație având în vedere dorințele copiilor noștri, plăcerile lor sau acele mecanisme care le dezvoltă memoria, gândirea ori atenția.
În plus, copiii care...
Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: ScoalaIntuitext | 04.04.2019 12:05 | 1184 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.