Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Invitaţie SIMPOZION REGIONAL Galaţi

Simpozionul Regional "Savoarea preparatelor în farfuria voastră" se afla la cea de a V-a ediţie şi este inclus în Calendarul Activităţilor Educative al MEN. Cunoaşterea şi aplicarea cunoştinţelor privind alimentele şi alimentaţia necesită o abordare ştiinţifică, atât în perioada şcolarizării, în cadrul orelor de curs şi al competiţiilor şcolare, cât şi după finalizarea studiilor, prin selectarea informaţiilor de ultimă oră pe această temă. Simpozionul va constitui un bun prilej pentru diseminarea şi promovarea rezultatelor cadrelor didactice şi ale elevilor, cunoaşterea celor mai noi realizări din domeniul tematicii abordate, menţinerea contactului între specialişti, stimularea creativităţii şi promovarea reţelelor de excelenţă în învăţământul românesc, identificarea posibilităţilor de realizare a unor colaborări şi parteneriate valoroase în vederea abordării unor proiecte şi participării la programele europene.

Nume proiect: "Savoarea preparatelor în farfuria voastră"

Organizatori: Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism "Dumitru Moţoc" Galaţi Str. Milcov, nr.15

Condiţii de participare: Condiţii de participare: •La simpozion pot participa cadre didactice şi elevi din învăţământul preuniversitar si specialisti in domeniu. •Echipele elevilor pot fi formate din 2 sau mai multi elevi.

Perioadă înscriere: 23.02.2015 - 10.05.2015

Perioadă desfăşurare: 11.05.2015 - 17.05.2015

SCOPUL PROIECTULUI

- manifestarea spiritului de iniţiativă în situaţii critice în ceea ce priveşte ameliorarea/soluţionarea problemei prin utilizarea alimentelor potrivite;

- creşterea gradului de  responsabilizare în ceea ce priveşte adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

OBIECTIVE SPECIFICE ALE PROIECTULUI

-formarea unor deprinderi de alimentaţie raţională;

-formarea deprinderilor igienico-sanitare;

-apărarea şi întărirea sănătăţii personale şi colective:

-formarea unor deprinderi cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor, prin consumul de alimente sigure.

-conştientizarea părinţilor, elevilor şi membrilor comunităţii despre efectele alimentaţiei şi despre drepturile consumatorilor.

Activităţile  propuse se vor desfăşura în luna mai 2015.

SECŢIUNEA I

Sesiune de comunicări ştiinţifice cu tema - “Mănâncă sănătos, trăieşte sănătos

SECŢIUNEA  II

Concurs pentru elevi (creaţii artistice în format A4 sau A3): reclame, fotografii, desen sau colaj cu tema “Totul despre alimentaţie

SECŢIUNEA III

Concurs pentru elevi creaţii literare:  poezie sau proza /eseu cu tema – “Alimentele – prieteni sau duşmani

Metodele de evaluare a rezultatelor

  • Comisia de concurs este hotărâtă de către coordonatorii proiectului
  • Fiecare lucrare va fi notată de către membrii juriului cu note de la 1 la 10, în funcţie de care se va stabili clasamentul;
  • Se vor acorda diplome pentru locurile I, II, III şi trei menţiuni pentru fiecare secţiune.

 

NU SE PERCEPE TAXA DE PARTTICIPARE

 

 

 

 

Propus de: ioana_marya | 23.02.2015 00:29 | 832 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN