Invitatie Simpozion "Savoarea preparatelor in farfuria noastra"
Nume proiect: "Savoarea preparatelor in farfuria voastra"
Organizatori: Colegiul Tehnic de Alimentatie si Turism "Dumitru Motoc" Galati
Condiţii de participare: • La concurs pot participa cadre didactice şi elevi din învăţământul preuniversitar şi specialiști în domeniu. • Elevii pot participa individual sau în echipe formate din 2 elevi şi un profesor coordonator
Perioadă înscriere: 20.04.2016 - 30.04.2016
Perioadă desfăşurare: 05.05.2016 - 08.05.2016
ARGUMENT
„Hrana pe care o mănânci, să-ţi fie medicament…’’Hipocrate
Societatea modernă se dezvoltă rapid, dar se impune şi o schimbare în mentalitatea cetăţenilor. Această sarcină revine atât autorităţilor – care pot interveni prin adoptarea unui cadru legislativ, cât şi membrilor comunităţii. Toţi trebuie să fim preocupaţi de menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii printr-o alimentaţie corespunzătoare, iar şcolii îi revine un principal rol în formarea viitorilor cetăţeni activi , nu indiferenţi la viaţa comunităţii.
Cunoaşterea şi aplicarea cunoştinţelor privind alimentele şi alimentaţia necesită o abordare ştiinţifică, atât în perioada şcolarizării, în cadrul orelor de curs şi al competiţiilor şcolare, cât şi după finalizarea studiilor, prin selectarea informaţiilor de ultimă oră pe această temă.
Simpozionul va constitui un bun prilej pentru diseminarea şi promovarea rezultatelor cadrelor didactice şi ale elevilor, cunoaşterea celor mai noi realizări din domeniul tematicii abordate, menţinerea contactului între specialişti, stimularea creativităţii şi promovarea reţelelor de excelenţă în învăţământul românesc, identificarea posibilităţilor de realizare a unor colaborări şi parteneriate valoroase în vederea abordării unor proiecte şi participării la programele europene.
SCOPUL PROIECTULUI
v manifestarea spiritului de iniţiativă în situaţii critice în ceea ce priveşte ameliorarea/soluţionarea problemei prin utilizarea alimentelor potrivite;
v creşterea gradului de responsabilizare în ceea ce priveşte adoptarea unui stil de viaţă sănătos.
OBIECTIVE SPECIFICE ALE PROIECTULUI
-formarea unor deprinderi de alimentaţie raţională;
-formarea deprinderilor igienico-sanitare;
-apărarea şi întărirea sănătăţii personale şi colective:
-formarea unor deprinderi cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor, prin consumul de alimente sigure.
-conştientizarea părinţilor, elevilor şi membrilor comunităţii despre efectele alimentaţiei şi despre drepturile consumatorilor.
Se vor acorda diplome pentru locurile I, II, III şi trei menţiuni pentru fiecare secţiune.
SECŢIUNEA I
Sesiune de comunicări ştiinţifice cu tema - “Mănâncă sănătos, trăieşte sănătos ”
SECŢIUNEA II
Concurs pentru elevi (creaţii artistice în format A4 sau A3): reclame, fotografii, desen sau colaj cu tema “Totul despre alimentaţie”
SECŢIUNEA III
Concurs pentru elevi creaţii literare: poezie sau proza /eseu cu tema – “Alimentele – prieteni sau duşmani”
Persoane de contact:
- POPESCU ADELA-profesor coordonator- 0743763453 / apopescu_2008@yahoo.com
- LUNGU IONICA -profesor coordonator-0746938199/ ionicalng13@yahoo.com
NU SE PERCEPE TAXA DE PARTICIPARE
Interes general | Toate disciplinele | Evenimente
Propus de: ioana_marya | 05.04.2016 23:53 | 659 vizualizări
Comentarii (1)
06.05.2016 12:18 ioana_marya - Autor
Din motive obiective, anuntam prelungirea termenului de inscriere la activitatile simpozionului pana la 30 mai 2016.
Activitatile se vor desfasura in perioada 5-6 iunie2016, urmand ca diplomele sa fie transmise prin posta pana la 15 iulie 2016. Va rugam, in acest sens, sa trimiteti plic timbrat, autoadresat.
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.