Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Jurnalul unei excursii în care dascălii şi părinţii au făcut echipă

În jurul orei 8 dimineaţa autocarul a ajuns în Tinca, în faţa şcolii noastre. Trupa de copii împreună cu părinţii, stăteau şi aşteptau să poată urca. Cu toţii am fost plăcut impresionaţi de frumosul şi luxosul (4 stele) autocar ce ne-a fost pus la dispoziţie de www.excursiiorganizate.ro, firma bihoreană care a sponsorizat această excursie.

În ciuda faptului că vremea era geroasă şi cu polei, am pornit către prima noastră destinaţie – Peştera Urşilor.

Distracţia şi buna dispoziţie au pus stăpânire pe toţi cei din autocar, elevii începând să cânte sub îndrumarea colegei mele – înv. Popa Minodora. Spre surpriza noastră şi câţiva părinţi ni s-au alăturat şi au fredonat colinde impreună cu copiii lor.

După aproximativ 2 ore de mers încet – ca nu cumva să derapeze – autocarul a ajuns la Chişcău, respectiv la Peştera Urşilor.

Era foarte frig – ceaţă şi chiciură – totul era alb în jurul nostru. Soarele apărea din când în când, reuşind să străpungă ceaţa densă.

În peşteră am fost ghidaţi de un domn deosebit de documentat şi cu un simţ al umorului foarte dezvoltat. Copiii au primit răspuns la toate întrebările adresate ghidului. Ghidul a prezentat copiilor peştera ca şi cum ar fi fost o lume imaginară de basm, în care stalactitele si stalagmitele erau piticii, Albă-ca Zăpada, apăreau o balenă şi rachete, Moş Crăciun şi altele.

Spre surprinderea noastă înăuntru în peşteră era mai cald cu aproximativ 10 grade Celsius, faţă de temperatura de afară. Ghidul ne-a mai oferit informaţii despre scheletul ursului de peşteră.

Al doilea obiectiv al excursiei noastre a fost Muzeul Flutur – situat tot în satul Chişcău, unde, noi adulţii ne-am putut întoarce zeci de ani în trecut, iar copiii au rămas surprinşi de obiectele vechi – maşini vechi, maşini de scris, steaguri vechi, sală de clasă, obiecte ţărăneşti din casă etc.

A fost cea mai frumoasă parte a excursiei, atît copiii cât şi părinţii lor intrând în lumea ţărănească de altădată, cu aşa multă curiozitate . Părinţii le explicau copiilor – era o oră de istorie adevărată, susţinută chiar de părinţi.

După ce am vizitat muzeul , ne-am continuat excursia. Am ajuns în satul Finiş, unde urma să mergem prin pădure, pe jos, până la cetatea Finiş.

A existat totuşi şi o dezamăgire - nu am putut urca pe munte, spre cetatea Finiş, fiind periculos, drumul era abrupt şi cu frunze cu chiciură, care alunecau - dar am făcut o plimbare, ocolind muntele, peisajul a fost magnific; am observat vegetaţia montană şi am respirat din aerul proaspăt.

Părinţii s-au simţit grozav, nu au avut grija copiilor, au glumit, au râs, cei care au putut au urcat pe munte, ceilalţi ne-au aşteptat la autocar. Ne-au sugerat să mai organizăm astfel de activităţi –excursii, deoarece pentru d-lor a fost o reuşită.

Mulţumim agenţiei de transport şcolar www.excursiiorganizate.ro din judeţul Bihor, care ne-a pus la dispoziţie acel autocar minunat şi care a făcut posibilă organizarea acestei excursii.

Excursia a fost numită de unul dintre elevi - ,,excursie de 4 stele,, - în timp ce una dintre eleve ne-a zis: ,,Dar cu cea mai mare plăcere spun că ziua de azi a fost super!

Înv. ORBAN IULIU

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: iulius0105 | 23.12.2011 16:14 | 4334 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (4)

0 0

25.12.2011 00:30 marian_dorin

Ma bucur de bucuria voastra!

0 0

26.12.2011 07:08 floarebernad

Fie ca si anul ce vine sa va aduca bucurii.Impartasesc cu voi aceste clipe frumoase si va felicit.

0 0

05.01.2012 22:59 catigrecu

Fericiti elevii care au asemenea dascali si parinti, cinste lor iar 2012 sa aduca impliniri in munca si recunoasterea muncii voastre. Felicitari.

0 0

14.01.2012 21:01 dobrita_popescu

Va felicit pentru excursia bine organizata si cu succes derulata, dar si pentru ca ati popularizat activitatea. Din bogata mea experienta didactica, 37 de ani la catedra, va spun ca nimic nu asigura succesul unui demers mai mult decat daca iei si parintii parteneri! La multi ani si la multe succese profesionale!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

670 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN