Şcoala cu
bune practici

61 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

La clasa I, copiii înțeleg totul despre emoții cu NOUL Caiet de Dezvoltare personală

Ne dorim copii fericiți, autonomi, empatici, curajoși și manifestăm o grijă deosebită de fiecare dată când interacționăm cu ei.

Și pentru noi este extrem de important să contribuim la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Să le oferim toate motivele să meargă la școală cu bucurie, să le încurajăm curiozitatea și pofta de cunoaștere.

De aceea, specialiștii Intuitext în educație și profesori cu o înaltă calificare au completat portofoliul Intuitext cu o lucrare nouă: caietul de Dezvoltare personală pentru clasa 1 (în curs de apariție).

Structurat în 9 unități de învățare cu teme de interes pentru elevii din clasa întâi, auxiliarul cuprinde o colecție de lecții sub forma unor fișe, cu sarcinile de învățare introduse prin formulări de tip joc, sugestive pentru înțelegerea cerințelor.

Elevii sunt invitați să conștientizeze cine sunt, să-și analizeze permanent emoțiile pe care le au, să fie motivați să învețe cu succes, să se raporteze sănătos la sine și la ceilalți. Astfel, datorită activităților propuse, copiii cunosc și recunosc emoțiile și sentimentele lor și ale celor din jur, descoperă ce motivații se află în spatele acestora și învață să numească în mod corect tot ceea ce simt.

Caietul conține sarcini de învățare și jocuri adecvate disciplinei Dezvoltare personală, precum și sarcini care asigură transferul către alte discipline, facilitând abordarea integrată a învățării. Jocurile și exercițiile cu un caracter creator au o pondere semnificativă.

Sarcinile de învățare sunt accesibile, atractive, au grade diferite de dificultate, sunt adecvate exersării comportamentelor și relaționării pozitive. Succesiunea acestor corespunde etapelor învățării: orientare, achiziții noi, aplicare, transfer și evaluare.

 

În plus, unicitatea lucrării constă în:

 

- Îmbină în mod plăcut și natural disciplina Dezvoltării personale cu alte activități atractive pentru copii (pag. 15, ex. 5): „Sunt puternic ca un leu. Sunt ca o leoaică de puternică. Realizează-ți și tu o mască respectând etapele de mai jos. Interpretează rolul alături de colegii tăi.“

- Conține informații utile de igienă explicate pe înțelesul copiilor și însoțite de ilustrații clare și plăcute. (Vezi capitolul „Igiena personală“).
Încurajează creativitatea și imaginația copiilor prin exerciții de tipul „Dacă săpunul ar conduce lumea, aceasta ar fi...“ (pag. 21, ex. 7)


- Dezvoltă abilitățile de comunicare ale copiilor, atât în registru verbal, cât și non-verbal și paraverbal (vezi Unitatea 5 – Comunicăm).


- Încurajează curiozitatea și dorința de implicare a copiilor la ore prin activități plăcute de tipul „Teatru mut – Interpretați, fără cuvinte, rolurile din povestea «Scufița Roșie»“ (pag. 41, ex. 3a).


- Susține conceptul de învățare prin joc propunând elevilor activități de tipul „Joc la școală“ (pag. 59, ex. 4)

 

Cadrele didactice care aleg caietele Intuitext primesc GRATUIT:

- Ghidul învăţătorului (se trimite în format editabil pe e-mail) care cuprinde proiectarea integrată şi planificarea unităţilor de învăţare;
- Teste de Evaluare Inițială (se trimit în format editabil pe e-mail);
- Teste de Evaluare Sumativă și Finală pe parcursul întregului an școlar (se trimit pe e-mail).

 

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la: 0372 156 300unde un agent de vânzare vă stă la dispoziție de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00.

 

 

Propus de: Editura_Intuitext | 18.09.2018 17:54 | 1918 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Activitati de vara pentru sanatatea emotionala

Echilibrul emotional
Vacanta in familie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

48 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN