Şcoala cu
bune practici

61 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Medalii pentru elevii romani la olimpiadele internationale

Două medalii (argint) la Olimpiada Internaţională de Biologie 2011

Componenţii lotului olimpic de biologie al României au menţinut şi în acest an tradiţia performanţelor notabile la competiţia internaţională de profil. Astfel, la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, desfăşurată în perioada 10-17 iulie (Taiwan), elevii români au intrat în posesia a două medalii, ambele de argint. Rezultatele au fost obţinute de:

Teodora Gheorghe (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional „Sf. Sava" din Bucureşti)

Victor Şerban (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Gh. Lazăr" din Bucureşti).

Din echipa ţării noastre au mai făcut parte Sandu Roxana Gabriela (Colegiul Naţional ,,I.Haşdeu" Lugoj), respectiv Mihaela Mădălina Tartalea (Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu" din Piteşti).

Ediţia curentă a reunit 226 de concurenţi din 59 de ţări.

Trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie

Trei medalii de argint şi una de bronz reprezintă palmaresul lotului olimpic al României la a 43-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 9 - 18 iulie 2011, în Turcia (Ankara).
Distinşi cu bronz la ediţia precedentă, Tudor Balan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi" din Iaşi) şi Alexandru Sava (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă" din Curtea de Argeş) şi-au îmbunătăţit performanţele la această competiţie, intrând în posesia medaliilor de argint. A treia medalie de argint i-a revenit lui Vlad Băcăuanu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), în timp ce medalia de bronz a fost obţinută de George Silvian Baltac (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „N. Basarab" din Olteniţa/judeţul Călăraşi).
La ediţia prezentă au participat 280 de concurenţi din 76 de ţări (6 cu statut de observator).

Cinci medalii pentru olimpicii români la fizică

Lotul olimpic al României a reuşit încă o performanţă de excepţie (cinci medalii: două de aur şi trei de argint) la a 42-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică,desfăşurată în Thailanda (Bangkok), în perioada 10-17 iulie 2011.
Medaliile de aur au fost obţinute de Roxana Pop şi Victor Luca Ilieşiu, ambii absolvenţi ai Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti, în timp ce medaliile de argint au fost câştigate de Roberta Răileanu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Tiron Tudor Giurgică (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Matei Ioniţă(clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vianu" din Bucureşti).
La concursul din acest an au participat peste 500 de concurenţi din 84 de ţări.

Douăsprezece medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada (13-20 iulie 2011, Yakuţia)

Olimpici români au repurtat încă un succes major în competiţiile internaţionale pe discipline: douăsprezece medalii la a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada (patru de aur, şase de argint şi două de bronz) la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie.
Pe discipline, rezultatele elevilor români sunt următoarele:
1. Matematică: o medalie de aur - Dan Dănăilă (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" din Galaţi) şi două medalii de argint: Viorel Andrei Bud şi Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.
2. Chimie: o medalie de aur - Andreea Onofrei (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), o medalie de argint - Maria Cezara Lozneanu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi" din Iaşi) şi o medalie de bronz obţinută de Mara Ioana Ieşanu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Roman Vodă" din Roman, judeţul Neamţ).
3. Informatică: o medalie de aur - Daniel Posdărăscu (clasa a IX-a/ Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), o medalie de argint - Mihai-Alexandru Duşmanu (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) şi o medalie de bronz - Silviu Emil Popescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil" din Bucureşti).
4. Fizică: o medalie de aur - Dan Cristian Andronic (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) şi două medalii de argint - Mihai Răcoreanu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" din Galaţi) şi Sebastian Florin Dumitru (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti).
La Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2011, ce are loc în perioada 13-20 iulie, în Irkutsk (Yakuţia, Siberia Orientală), s-au înscris peste 130 de concurenţi din Federaţia Rusă, Yakuţia, China şi România.

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: sorinborodi | 20.07.2011 14:58 | 1495 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

23.07.2011 12:16 aurora_18

Felicitari tuturor! Succes in continuare!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

51 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN