Şcoala cu
bune practici

78 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

MESTESUG SI ARTA- CONCURS NATIONAL FARA TAXA DE PARTICIPARE.

Meşteşug şi artă cu ajutorul naturii este o provocare în condiţiile actuale, când valorile materiale sunt cuantificate prin gradul de procesare, prelucrare.Obiectele hand-made încep să capete din nou valoarea cuvenită, iar dacă ele sunt realizate şi cu material din natură valoarea lor creşte semnificativ. Dorim să vă provocăm în a simţi natura aproape , să vă destindeţi în mod activ producând arta utilizând mijloace de exprimare personale. Prin concursul iniţiat de noi, dorim să aducem natura cât mai aproape de copii, dorim înlocuirea activităţilor recreative de tipul jocului pe calculator sau vizionările TV, cu activităţi care să implice copilul în colecţionarea diferitelor materiale din natură (scoici, frunze ,pietricele, flori etc) şi valorificarea acestora în mod creativ.

Nume proiect: MESTESUG SI ARTA- CONCURS NATIONAL DE ABILITATI PRACTIC APLICATIVE

Organizatori: GRADINITA CU PP NR 5 PIATRA NEAMT

Condiţii de participare: Fiecare cadru didactic îndrumător poate participa cu un număr nelimitat de lucrări pe diferite teme, poate fi el însuşi autorul lucrărilor

Perioadă înscriere: 27.05.2013 - 10.06.2013

Perioadă desfăşurare: 10.05.2013 - 10.07.2013

b) Teme orientative: • TABLOURI CU ANOTIMPURI• ÎMPLETITURI( șnur, ață etc)• DIVERSE COMPOZIŢII DECORATIVE, COLAJE• TABLOURI CU SCENE DIN POVEŞTI/POVESTIRI• JUCĂRII( din mărgele, material gumat, fimo)Tehnici diferite: împletituri ață, șnur, lână; vitraliu fals; tehnica mărgelelor; window colors; tehnica șervețelului; imoschgoomy ( material gumat); fimo; colaje, aplicații etc.Materialele de lucru din natură: frunze, seminţe, flori, petale, pănuşi de porumb, aţă, plută, scoici, coji de copac, sticlă, mărgele, material gumat etc.,   tehnicile folosite vor fi la alegerea îndumătorului lucrării (decupare, rupere şi tăiere liberă etc.), suportul ales în funcţie de imaginaţia fiecăruia.Lucrările vor fi realizate în diferite dimensiuni respectând tematica propusă.Colajele vor fi plane şi fiecare lucrare va fi pusă în folie de protecţie transparentă.Lucrările tridimensionale recomandăm să fie trimise prin colet poştal, pentru păstrarea calităţii.f) Pentru fiecare lucrare se va menţiona pe etichetă: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului / preşcolarului, clasa / grupa, îndrumătorul, şcoala, localitatea, judeţul. Eticheta se va pune pe verso, în colţul din dreapta jos a lucrării. Pentru estetica lucrării eticheta va fi tehnoredactată pe calculator, cu semne diacritice, fără modificări sau adaosuri făcute de mână. LUCRĂRILE CARE VOR FI TRIMISE DUPĂ DATA ANUNŢATĂ, CARE NU SUNT ETICHETATE CORESPUNZĂTOR SAU CARE NU SE ÎNCADREAZĂ ÎN TEMATICA PROPUSĂ NU VOR INTRA ÎN CONCURS.k) DIPLOMELE SE VOR TRIMITE PE E-MAIL. RUGĂM CORECTITUDINE ÎN COMPLETAREA FIŞELOR DE ÎNSCRIERE, A ADRESEI DE E-MAIL.
l) Diplomele/adeverinţele se trimit până la data de 10.07.2013, on-line, pe adresa de e-mail a fiecărui cadru didactic participant. Nu se admit contestaţii. Nu se acordă premii în bani.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: tina76 | 26.05.2013 18:21 | 2109 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«DECEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

56 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN