Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ministerul Educaţiei derulează un proiect privind prevenirea corupţiei în educaţie

"Este necesară achiziţionarea de servicii de publicitate sub forma difuzării unui spot la radio fiecare cu durata de maximum 30 de secunde pe principalele canale de radio româneşti, publicarea unui material de presă scrisă şi realizarea unei campanii online. Scopul expunerii acestor materiale este de a promova la nivel naţional strategia anticorupţie în educaţie şi instrumentele de sesizare a faptelor de corupţie în educaţie (utilizarea portalului online, a liniei telverde anticorupţie)", susţine MEN.

Prin această campanie vor fi popularizate drepturile cetăţenilor în relaţiile cu funcţionarii MEN, instrumentele pe care le au la dispoziţie pentru a sesiza faptele de corupţie, precum şi prevederile legale referitoare la pedepsirea corupţiei.

Potrivit site-ului MEN, în cadrul proiectului a fost realizat şi un spot video a cărui ideea centrală este că "învăţământul românesc nu este de vânzare". "Proiectul 'Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare' se va încheia în data de 27 septembrie", a declarat managerul de proiect Gabriel Ispas.

Sursa: AGERPRES

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 31.08.2013 00:05 | 2623 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (9)

0 0

31.08.2013 09:07 marijanca

E binevenit acest portal, daca functioneaza. Cred ca e important sa ne activam simtul civic si sa semnalam cu curaj tot ce este in neregula in scolile noastre. Eu sunt pentru si abia astept detaliile concrete. Vreau un invatamant pentru elev si pentru dascal. Vreau sa fiu respectata si eu , asa cum mi-am respectat si eu dascalii mei. Vreau solemnitate si respect in scoala, responsabilitate, calitate si apreciere. Vreau sa-mi vad colegii implicati in ceea ce fac si directorii sa fie drepti si corecti. Vreau multe si sper ca lucrurile se vor indrepta. Vreau si va indemn pe toti sa luati atitudine, schimbarea incepe si se produce cu fiecare dintre noi. Succes in noul an scolar.

0 0

01.09.2013 19:47 lumynitza_gh

Iată "marea corupţie", adevărata "evaziune fiscală", priviti-i pe "infractori"! DASCĂLII. Şi nu ne merităm soarta? Cu vârf şi îndesat. Cu toţii vrem respect. Din partea cui? A celor de la putere, indiferent de culoarea lor politică, care sunt acolo doar pentru binele lor şi al familiilor acestora, a elevilor care, pe drept cuvânt, nu mai au pentru ce învăţa, societatea neoferindu-le nimic în schimb, a părinţilor care copleşiţi de grija zilei de mâine, de lipsa locului de muncă şi de multe altele, nu mai au putere, răbdare, forţă, capacitate pentru a-şi îndruma copiii spre...spre ce?????? Luminiţa de la capătul tunelului s-a stins de mult.
"Strategia anticorupţie în educaţie şi instrumentele de sesizare a faptelor de corupţie în educaţie" la care se face referire în acest comunicat se referă la salarizarea cadrelor didactice???????????????????????????????

0 0

02.09.2013 17:35 12armina

Pe cand onor minister va initia o campanie prin care munca dascalilor sa fie remunerata la adevarata ei valoare?
Nu am vazut nici un ministru care sa se preocupe de conditia noastra.....toti sunt rupti de realitatea din scoli si strans conectati la interesele politice si ale lor , personale.
Iti vine sa plangi cand vezi pe ce se duc banii nostri, ai tuturor....Trist.

0 0

02.09.2013 21:21 edit70

http://youtu.be/TP8IhVKpJM8

0 0

04.09.2013 21:14 18121997

Initiativa este foarte buna, dar sa sa si aplice ceea ce se precizeaza in proiect. Un numar mic de profesori, galagiosi si cu foarte mare tupeu, creaza iluzia ca se poate promova oricum. Pentru a fi respectati de elevi trebuie sa dispara elevii "ocrotiti si instigati" de cei ce au tot interesul sa fie anarhie in scoli.

0 0

05.09.2013 09:46 stef111

Ca orice initiative a autoritatilor romane si aceasta este nascuta moarta. Exista si acum posibilitatea de a lua atitudine, dar ce folos?
Cunosc destul de bine sistemul, deoarece fratele meu e cadru didactic, iar eu, parinte interest de soarta copilului.
Atata vreme cat numirile se fac politic, oricat s-ar stradui profesorii sau elevii sa ia atitudine, degeaba.
Exemplu: cadre didactice cu rezultate sesizeaza nereguli la Corpul de control al ministerului. Urmeaza ancheta. Se face un raport care o scalda pe alocuri, sesizeaza aspectele negative in altele. Direcorul e sustinut politic. I se prelungeste mandatul. Se inconjoara de nulitatile scolii si de cei slabi ori cu interese de moment. Are majoritate. Nicio campanie nu-l urneste.
Apoi, titularizari cumparate. Pe bani grei. Si ce daca?
Ma rog, s-ar putea scrie romane. Dar cu o justitie jumatate corupta, jumatate incompetenta sau adormita...
Asa ca si aceasta campanie e buna ca sa-si mai umfle unii buzunarele.

0 0

06.09.2013 19:38 danabelle

Eradicam, cum sa nu....pe cand vor disparea "pilele" din minister si inspectorate si idea ca cine are o functie are putere de a decide ca pe propria mosie...

0 0

09.09.2013 16:37 citbasic

Mie îmi plac măsurile anticorupție. Mă topesc după ele! Singura problemă e corupția care vrea să stăvilească corupția. În rest, mă topesc iubiristic după declamații, paradoxuri logice și mai ales, mă perpelesc la gândul că eu nu voi mai apuca niciodată vremuri pașnice prin educație. Adică, ce vreau și eu să spun: vremuri din alea în care noi, profesorii, facem lecții a câte 50 minute ora de curs, noi, profesorii, vom evalua ceea ce știu elevii și nu ceea ce nu știu ei, vremuri în care creditele pe cursurile de formare vor "acredita" cunoștințe "subînscrise" creierașelor noastre și nu cunoștințele noastre fermecătoare așezate confortabil prin fotoliile preamăriilor lor de demnități publice...

Și mai îmi este dor de ceea ce nu am avut niciodată: onestitate în învățământul nostru de castă, clasă, relații, elite bine direcționate din josul scării valorilor, bine organizat și prea bine structurat pe considerente dintotdeauna altele decât cele educaționale.

Când o să încetăm oare să mai producem legi ineficiente și contraproductive și o să încercăm să reconstruim valori după bunul simț al țăranului de altădată care: "Măi, nepoate, nu e treaba mea! Nu știu, nu mă bag!"

Dar noi, profesorii, le știm pe toate, nu-i așa?

0 0

25.09.2013 15:59 noemic

Eu zic ca daca fiecare om ar fii constient ca deasupra tuturor exista un Dumnezeu, probabil azi nu am vorbi atata despre coruptie. In putinii mei ani de cand lucrez ca si cadru didactic, am vazut destul ca sa realizez ca si ininvatamant e la fel ca peste tot: domneste prostia, valorile sunt rasturnate, in schimb sunt promovate non-valori. Si din pacate totul pleaca de sus......

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 1 evenimente

«OCTOMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

118 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN