Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Misiunea parohiei şi mănăstirii în societatea contemporană Simpozion internaţional

SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL "Misiunea parohiei şi mănăstirii în societatea contemporană" se va desfasura la Colegiul National "Stefan Velovan",Craiova in data de 21martie 2015, incepand cu ora 12. Detalii gasiti in fisierul atasat. Simpozionul va cuprinde patru secţiuni: Secţiunea I: Comunicarea inter si intra–instituţională (misiunea Bisericii, rolul monahismului, rolul şcolii şi problemele actuale ale societăţii). Secţiunea a-II-a: Aspecte privind rolul și importanța vieţii duhovniceşti şi ale activităţii social - filantropice şi educaţionale în parohie,școala-familie-comunitate în formarea şi educarea elevului Secţiunea a-III-a: Dimensiuni ale misiunii şi educaţiei în familie, Biserică, scoală si societate – exemple de bune practici Secţiunea a-IV-a: Valenţele formative ale proiectelor educaţionale în promovarea legăturii dintre cult şi cultură (produse finale: postere, afişe, broşuri, platforma, site-uri, reviste şcolare, etc.)

Nume proiect: Misiunea parohiei şi mănăstirii în societatea contemporană Simpozion internaţional

Organizatori: Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan’’, Craiova, Dolj, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Casa Corpului Didactic Dolj, Mitropolia Olteniei

Condiţii de participare: Participanţii se vor înscrie la această activitate prin completarea unei fişe de înscriere (Anexă a Proiectului de activitate). Vor trimite Fişa de înscriere însoţită de materialul ce va fi prezentat la adresa de e-mail: cornelia1608@yahoo.co

Perioadă înscriere: 23.02.2015 - 15.03.2015

Perioadă desfăşurare: 23.02.2015 - 21.03.2015

PROIECT DE ACTIVITATE

Misiunea parohiei şi mănăstirii în societatea contemporană

Simpozion internaţional

 

21 MARTIE 2015

 

INFORMAŢII DESPRE INSTITUŢIA ORGANIZATOARE

 

NUMELE INSTITUIEI ORGANIZATOARE: - Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan’’, Craiova, Dolj

DATE DE CONTACT INSTITUŢIE: Str. Amaradiei, nr. 72, Craiova, Telefon: 0251552663; Fax: 0252553381; e/mail: velovancv2004@yahoo.com

 

COORDONATORI AI ACTIVITĂŢII DE PERFECŢIONARE:

Pr. Prof. Pîrva Gheorghe  - Inspector şcolar specialitate religie, ISJ Dolj

Prof. Dr. Pătularu Ionuţ - Director Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan’’, Craiova

Prof. Călinoiu Adriana - Director Adj. Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan’’, Craiova

Prof. Popescu Panait - Director Adj. Colegiul Naţional Pedagogic,,Ştefan Velovan’’ , Craiova

Prof. Luca Sabina - coord. programe educative Şc. Gim. ”Gh. Brăescu” Calafat

Prof. Danciu Ana - prof. Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan’’

Prof. Gheorghe Cornelia - prof. Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan’’

Prof. Pigulea Livia - prof. Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan’’

Prof. Melania  Antoaneta Sârbu - prof. Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan’’

 

PERSOANE DE CONTACT:

- prof. Danciu Ana - tel. 0744763565

- prof.  Pigulea Livia -  tel. 0728107733

 

PROGRAMUL DESFĂŞURĂRII:

Data : 21 martie 2015

Intervalul orar: 12.00-15.00

Primirea invitaţilor: 12.00-12.30

Festivitatea de deschidere: 12.30-13.00

Prezentarea lucrărilor pe secţiuni: 13.00-14.30

Concluzii: 14.30-15.00

 

INVITAŢI:

-          Î.P.S. Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei

-          Prof. Georgică Bercea-Florea - Inspector şcolar general,  I.S.J. Dolj

-          Prof. Ştefan Vasile, Director - Casa Corpului Didactic, Dolj

-    Diac. Ioniţă Apostolache - Inspector Învăţământ, Catehizare şi Activităţi cu Tineretul -Mitropolia Olteniei

-    Reprezentanţi ai  instituţiilor partenere din oraşele Vidin şi Brestovaţ-Bor

 

PREZENTAREA ACTIVITĂŢII:

 

NOTĂ DE FUNDAMENTARE:

 

Biserica reuşeşte prin diversele sale modalităţi de exprimare, să pună în valoare firea omului, om privit ca persoană sau fiinţă socială. Biserica este în lume şi lucrează în lume. Hristos este în lume, dar şi în cer, este în Biserică, dar şi în lumea care caută astăzi să învingă sărăcia, foamea, inegalităţile sociale, discriminările rasiale, culturale şi spirituale, violenţa, criza de identitate a persoanelor şi a popoarelor şi răul din societatea în care omul trăieşte. Astăzi, Misiunea Bisericii nu se mai poate concepe decât în contextul dialogului ecumenic, fie că este vorba de nivel de parohie, fie de eparhie sau de Biserică. Ecumenismul misiunii este o şansă cu atât mai mare cu cât recapitulează începuturile Bisericii creştine, numită şi „Biserica ecumenică”, adică „Biserica sinoadelor ecumenice”, când misiunea se făcea nu prin izolare şi triumfalism autosuficient, ci prin dialog deschis cu mentalităţi, religii şi culturi, după exemplul Sfinţilor Apostoli. În Europa occidentală se vorbeşte deja despre „epoca post-creştină” sau despre „re-evanghelizarea Europei”, respectiv orientarea misiunii Bisericii funcţie de contextul în care omul refuză pe Dumnezeu, spre deosebire de perioada apostolică, în care problema principală era să aleagă pe Dumnezeu faţă de zeii păgâni. De aceea, misiunea Bisericii este cu mult mai complexă, pentru că nu se mai adresează unei fiinţe religioase, ci autosuficiente sau indiferente.

Misiunea familiei, şcolii, parohiei, monahismului  azi ne cheamă la o reflecţie spirituală şi pastorală privind responsabilitatea acestora în contextul misionar actual al societăţii contemporane, marcată de fenomenul secularizării, de intensificarea individualismului şi de pericolul unei viziuni laicizate  asupra lumii create de Dumnezeu. Biserica, prin parohie sau mănăstire, a sprijinit şi sprijină pe credincioşii ei şi le susţine viaţa duhovnicească în problemele cu care se confruntă. Biserica rămâne mereu, prin parohie sau mănăstire, în viziunea teologică a lumii, adică în cadrul prezenţei reale a lui Dumnezeu în istorie.

 

SCOPUL SIMPOZIONULUI:

 

Sfântul Sinod al  Bisericii Ortodoxe Române a decis ca anul 2015 să fie declarat An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi în Patriarhia Română. Simpozionul internaţional de la şcoala noastră se doreşte a fi o înţelegere a faptului că  Biserica este chemată să dea un sens şi o interpretare reală a evenimentelor care se produc în vieţile, dar şi în problemelor oamenilor de azi şi să proclame reconcilierea lor în, cu şi prin Mântuitorul Iisus Hristos, prin misiunea parohiei şi mănăstirii.

 

OBIECTIVE SPECIFICE:

 

  1. Prezentarea rolului misiunii Bisericii, prin parohie şi mănăstire, pentru formarea şi dezvoltarea în rândul creştinilor a unei vieţi spirituale autentice din care aceştia să primească putere  harică pentru a trăi credinţa în Hristos, în faţa provocărilor lumii contemporane.
  2. Promovarea legăturii dintre cult şi cultură
  3. Conştientizarea unicităţii culturii proprii şi asumarea moştenirii comune a umanităţii;

 

GRUP ŢINTĂ :

 

Cadre didactice din învăţământul preuniversitar

 

DURATA: 21 Martie 2015

 

c. Data/perioada de desfăşurare: 21 Martie 2015

d. Descrierea activităţii: Activitatea de perfecţionare este de tipul simpozion internaţional pe tema 2015 - An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi în Patriarhia Română. Simpozionul este proiectat de un grup de profesori ai Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova, Dolj. Acelaşi grup se ocupă de organizarea şi desfăşurarea simpozionului. Monitorizarea şi evaluarea simpozionului sunt realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Casa Corpului Didactic Dolj.

e. Responsabili : prof. Danciu Ana, prof. Gheorghe Cornelia, prof. Pigulea Livia

f. Secţiunile simpozionului:

Secţiunea I: Comunicarea inter si intra–instituţională (misiunea Bisericii, rolul monahismului, rolul şcolii şi problemele actuale ale societăţii).

Secţiunea a-II-a: Aspecte privind rolul și importanța vieţii duhovniceşti şi ale activităţii social - filantropice şi educaţionale în parohie,școala-familie-comunitate în formarea şi educarea elevului

Secţiunea  a-III-a:  Dimensiuni ale misiunii şi educaţiei în familie, Biserică, scoală si societate – exemple de bune practici

Secţiunea  a-IV-a: Valenţele formative ale proiectelor educaţionale în promovarea legăturii dintre cult şi cultură (produse finale: postere, afişe, broşuri, platforma, site-uri, reviste şcolare, etc.)

 

Rezultatele aşteptate ca urmare a implementării proiectului, modalitatea şi indicatorii de evaluare a acestor rezultate:

Prin realizarea acestui simpozion se urmăreşte îmbogăţirea unor cunoştinţe referitoare la formele concrete ale misiunii Bisericii în societatea actuală.

 

REGULAMENT DE ORGANIZARE A SIMPOZIONULUI:

 

Simpozionul se va desfăşura în data de 21 Martie 2015 la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” din Craiova, începând cu ora 12,00.  Manifestarea se adresează tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.

Lucrările, rezumatul şi fişa de înscriere completate se vor trimite  până la data de 15 martie 2015,  la adresa de e-mail: cornelia1608@yahoo.com.

Întocmirea referatelor se va face conform următoarelor cerinţe:

  • Lucrările se vor întinde pe minim 2 pagini, maxim 4 pagini, iar rezumatul ½ pagina, format A4, Justified, Font Times New Roman, diacritice, dimensiune font 12, spaţiere la un rând, cu margini egale de 20 mm jos şi dreapta şi 25 mm în partea stângă;
  • Titlul lucrării va fi scris cu majuscule,

NU SE VOR LUA ÎN CONSIDERARE MATERIALELE CE NU ÎNTRUNESC CONDIŢIILE EXPUSE MAI SUS. Numărul maxim de lucrări ale simpozionului este de 30 pe secţiune. Lucrările prezentate trebuie să aibă caracter de originalitate. Prezentarea fiecărei lucrări poate fi şi în power point şi  nu va depăşi 5 minute.

Nu se admit lucrări cu mai mult de 2 autori; prezenţa cadrelor didactice din Craiova este obligatorie.

Diplomele de participare vor fi acordate  participanţilor în cadrul simpozionului.

Pentru detalii legate de redactarea lucrărilor, persoană de contact: prof. Gheorghe Cornelia, tel. 0728829430.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIŞA DE ÎNSCRIERE

 

Simpozionul internaţional  “Misiunea parohiei şi mănăstirii în societatea contemporană ”

Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”, Craiova

 

Nume şi prenume

Adresa –

Cod poştal-

Telefon -                                                     E-mail -

Şcoala-

Localitatea-                                                 judeţul-

Adresa şcolii-

Telefon şcoală -

Titlul lucrării –

Menţionaţi :

Participare:  Singur (a) / în echipa cu ...................................................................................................

de la..........................................................................................................................................................

adresa...........................................................................................................

Secţiunea____________________

Mijloace de care aveţi nevoie pentru prezentarea lucrării (bifati) :

NU

DA: Flip-chart/   calculator /   videoproiector/      CD-player

Data_________________

 

Semnătura.............................................................

 

 

 

 

 

 

 

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: cornelia1608 | 23.02.2015 00:34 | 1953 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (3)

0 0

25.02.2015 18:36 nataroman

Este inscris in CAEN?

0 0

25.02.2015 18:37 nataroman

are taxa de participare?

0 0

26.02.2015 19:45 cornelia1608 - Autor

Activiatea este inscrisa la CCD Dolj la poz. 67. Nu are taxa de participare.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN