Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

NOU: Descoperiţi Caietul de literaţie pentru clasa a VI-a de la Intuitext

Editura Intuitext a adăugat un nou produs educaţional in portofoliul său: caietul de literaţie pentru clasa a VI-a!

Autorii Bogdan Rațiu, Diana Moldovan şi Daniela Ușurelu au creat acest auxiliar conform programei pentru clasele a V-a și a VI-a.

Axat pe dezvoltarea competențelor de citire și înțelegere a textelor nonficționale, caietul de literaţie pentru clasa a VI-a este structurat pe baza unor teorii de referință în domeniul literației și include activități organizate pe subcomponente ale competenței de literație, progresând de la exerciții simple la complexe.

Accentul este pus pe înțelegerea limbajului, extragerea ideilor principale și secundare, formularea de predicții, identificarea relațiilor cauză-efect, recunoașterea detaliilor semnificative și dezvoltarea capacității de a sintetiza informații.

De asemenea, caietul include câmpuri lexicale valorificate în texte special create pentru a facilita înțelegerea și progresia naturală a abilităților de citire și înțelegere.

Elevii vor avea ocazia să exerseze pe diverse texte nonliterare, precum și pe texte multimodale sau discontinue. Sarcinile de lucru sunt concepute pentru a stimula gândirea critică și capacitatea de adaptare la diferite tipuri de informații, oferind astfel elevilor posibilitatea de a experimenta și înțelege diverse structuri textuale.

Activitățile de autoreglare a citirii, prin fișe metacognitive, îi vor ajuta pe elevi să-și îmbunătățească constant strategiile de citire.

Lectura unui text nonliterar necesită o atenție deosebită la toate detaliile textului, citind concentrat fiecare rând și interpretând informațiile dincolo de rânduri.

În continuarea abilităților dezvoltate în auxiliarele Literație 02 și Literație 04, acest volum abordează:

  • În Unitatea 1: Identificarea cuvintelor-cheie, ideilor principale și secundare în texte de complexitate crescândă.
  • În Unitatea 2: Emiterea de predicții pe baza unor secvențe, cu atenție la limbaj și capacitatea de esențializare.
  • În Unitatea 3: Dezvoltarea vocabularului prin câmpuri lexicale unitare și exerciții de decodare și comprehensiune literală.
  • În Unitatea 4: Valorificarea proceselor cognitive diverse pentru o înțelegere profundă a textelor și dezvoltarea unei perspective critice.
  • În Unitatea 5: Analiza textelor multimodale, cu accent pe decodare și reflecții asupra construcției și transmiterii mesajului.

Parcurgând acest volum, elevii își vor forma obiceiuri de utilizare a strategiilor de comprehensiune și interpretare a textului, oferindu-le un context favorabil pentru cunoașterea lumii și dezvoltarea unor strategii optime de abordare a textelor nonliterare.

RĂSFOIŢI AICI CAIETUL DE LITERAŢIE PENTRU CLASA a VI-a

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 25.09.2024 13:37 | 126 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 2 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

86 voturi | 3 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN