Şcoala cu
bune practici

70 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

O noapte, peste 300 de orașe europene, sute de oameni de știință și experimente în direct la Noaptea Cercetătorilor 2013

Noaptea cercetatorilorDiferite Institute de cercetare, precum Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor, Institutul de Fizică Atomică, Inspectoratul General al Poliției, sau Facultatea de Geografie, împreună cu parteneri preocupați de știință și cercetare, precum Discovery Channel, vor fi prezenți la eveniment, cu demonstrații practice, experimente și concursuri pentru copii între 9 și 99 de ani.

Vizitatorii vor avea ocazia să afle cum funcționează roboții, cum pot conduce o mașină doar cu puterea minții, ce înseamnă să fii cercetător și vor putea să participe la concursurile și provocările științifice din timpul evenimentului.

Evenimentul se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment european de acest gen a fost organizat în 2005 şi a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. În cursul acestei seri, oricine poate descoperi cercetătorul din el. Ediția 2012 a atras peste 25.000 de vizitatori în România, în cele 7 orașe organizatoare.

La eveniment este aşteptat publicul larg, indiferent de vârstă sau experiență ştiinţifică. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Până la data evenimentului, sunt așteptate și ultimele înscrieri în concursul Laboratorul anului 2099, care dă șansa pasionaților de știință să arate perspectiva lor asupra laboratorului viitorului.

Evenimentul este organizat sub egida Uniunii Europene de către Target Active Training și Asociația Invenio în parteneriat cu Anticipația, parte a grupului Nemira, Poliția Română, Centrul de Studii Complexe, Institutul Natțional de Cercetare în Sport și Europa FM.

Proiectul se desfăsoară în România din anul 2006, organizatorii ediţiei din acest an fiind implicaţi şi în anii 2007, 2008, 2010, 2011 si 2012. În 2013 oraşele partenere din România sunt: Bucureşti, Sinaia, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea, Oradea și Brașov.

În fiecare oraș, evenimentul este organizat în parteneriat cu jucători importanți din cercetare, precum Institutul de Fizică Atomică, Universitatea București – Facultatea de Fizică, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor (Bucuresti) sau Asociația Cygnus (Suceava).

Pentru mai multe informaţii despre concurs, orașele organizatoare și program vizitați www.noapteacercetatorilor.eu şi www.facebook.com/ResearchersNightRomania

 

Despre Noaptea Cercetătorilor

Noaptea Cercetătorilor este un proiect iniţiat de Uniunea Europeană, care se desfaşoară în toate ţările membre şi afiliate, cu scopul de a promova ştiinţa şi cercetătorii în rândurile publicului larg. Rezultatul dorit pe termen lung este de a atrage noua generaţie către activitatea de cercetare, încurajând o carieră în acest domeniu, de a creşte recunoaşterea publicului larg faţă de munca nevăzută a cercetătorilor şi de a crea interacţiunea cu publicul larg pentru a-i putea descoperi ca fiind oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită.

Începând cu anul 2006, Noaptea Cercetătorilor este un proiect de sine stătător din seria acţiunilor Marie Curie şi s-a bucurat de un succes ce creşte de la an la an. În 2012, s-a desfăşurat în peste 800 de locaţii în 300 de oraşe din 32 de ţări europene.

Noaptea Cercetătorilor în România

Proiectul se desfăsoară în România din anul 2006, organizatorii ediţiei din acest an fiind implicaţi şi în anii 2007, 2008, 2010, 2011 si 2012. În 2013 oraşele partenere din România sunt: Bucureşti, Sinaia, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea, Oradea, Brașov și Galați.

Această ediţie Noaptea Cercetătorilor este organizată sub egida Uniunii Europene de către Target Active Training în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției, Institutul Național de Cercetare în Sport, Centrul de Studii Complexe, Europa FM și Anticipația, parte a grupului Nemira

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 12.09.2013 17:25 | 1493 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Ce este fotbalul?

Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

183 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN