Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Pe urmele strămoşilor noştri II

Proiectul Educaţional “Pe urmele strămoşilor noştri”, ediţia a II-a, organizat de Colegiul Tehnic “Matei Corvin” – Şcoala Gimnazială „Matei Corvin” Hunedoara

Nume proiect: Pe urmele strămoşilor noştri II

Organizatori: Colegiul Tehnic “Matei Corvin”–Şcoala Gimnazială “Matei Corvin”Hunedoara - coordonator Muzeul „Castelul Corvinilor” Hunedoara Biblioteca Municipală Hunedoara Asociaţia „Pro Corvina” Hunedoara

Perioadă înscriere: 01.03.2013 - 30.03.2013

Perioadă desfăşurare: 01.10.2012 - 01.06.2013

Deoarece trăim într-o lume în evoluţie accelerată, apare imperativă necesitatea păstrării, la vârsta de adult, a unor trăsături proprii copilăriei: curiozitatea, plăcerea de a cerceta, bucuria de a descoperi.

Nicolae Iorga, marele istoric, spunea: „… puneţi copiii în faţa monumentelor în care este incorporată istoria … şi în felul acesta istoria poporului nostru nu va mai fi o materie de învăţat pe de rost şi de uitat mâine, ci un element de putere şi iniţiativă în sufletul fiecăruia dintre ei.” Copiii rămân cu imaginea locurilor vizitate pentru toată viaţa.

Materialul istoric local îndeplineşte atât o funcţie instructivă cât şi una educativă. Învăţarea istoriei nu poate fi concepută fără a îmbina în mod firesc faptele istorice de importanţă naţională cu cele de importanţă locală. Aşadar, integrarea elementelor de istorie locală în procesul didactic este o metodă mult folosită pentru îmbogăţirea conţinuturilor lecţiilor cât şi pentru sporirea gradului de atractivitate al acestora.

Inevitabil, profesorii coordonatori şi elevii sunt nevoiţi  să valorifice şi să dezvolte aptitudini, competenţe, cunoştinţe dobândite în cadrul altor discipline şcolare, prin aplicarea acestora în contexte noi, diferite.

Nu în ultimul rând, comunitatea însăşi ar putea fi beneficiara indirectă, prin „produsele” generate în cadrul diverselor activităţi desfăşurate: filme, fotografii, albume, desene etc., produse care, născute dintr-un interes special,  ar putea determina o regândire a politicii locale faţă de monumente, clădiri, obiective istorice, culturale, turistice, în sensul revalorizării, promovării şi valorificării lor.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: discatiberiu | 07.03.2013 10:20 | 1224 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

62 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN