Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Prima zi de școală. Tradiții din alte țări

În fiecare septembrie, elevi, profesori și părinți încep o nouă călătorie, un nou an școlar, cu speranțe, emoții și energie. Prima zi din noul an școlar marchează un moment important, o reînnoire a entuziasmului și a dorinței de a învăța. Cum este marcată prima zi de școală în alte țări? Iată câteva tradiții prin care este sărbătorită prima zi de școală în alte țări.

Germania: conul cu cadouri Schultüten

Prima zi de școală a copiilor din Germania începe cu un cadou ????. Copiii care încep clasa întâi primesc un con special, numit Schultüten, umplut de către părinți cu rechizite, cărți, dulciuri și jucării, menite a crește bucuria copiilor în acest moment special. Se pare că această tradiție a început în secolul al XVIII-lea, conurile devenind din ce în ce mai elaborate în timp. Conurile pot fi cumpărate din magazine sau pot fi create acasă de către părinți. Această tradiție este prezentă și în Austria.

Japonia: ghiozdanul tradițional “randoseru”

În Japonia, prima zi de școală a copiilor este marcată printr-un cadou special: ghiozdanul tradițional japonez, numit „randoseru”, menit să reziste de-a lungul a 6 ani de zile, cât durează ciclul primar. Inițial, ghiozdanele japoneze erau fabricate în două culori: roșu pentru fete și negru pentur băieți. În prezent încă, există o multitudine de culori din care copiii pot alege, iar prețurile sunt destul de ridicate, dată fiind calitatea și rezistența materialelor folosite. Datorită acestei tradiții, copiii japonezi învață să respecte și să își îngrijească obiectele care le aparțin.

Italia: salopeta „grembiule

În Italia, prima zi de școală a celor mici începe cu un gest realist: copiii primesc o salopetă (numită grembiule) pe care o vor purta peste hainele de școală, cu rolul de a-i proteja de murdărie. Astfel, copiii se pot juca liber și se pot exprima în orele de artă fără rețineri și temeri legate de evitarea petelor. Salopetele pot fi personalizate pentru fiecare copil în parte.

În India, copiii primesc deseori, alături de dulciuri și rechizite, o umbrelă în prima zi de școală, deoarece școala începe în Mai/Iunie, perioadă care coincide cu sezonul ploios. Iar în Indonezia, copiii participă la activități organizate de elevi din clasele mai mari, care îi ajută să se împrietenească și să își dezvolte un spirit al comunității.

Sursă: BBC.co.uk

Sursa foto: Freepik.com

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 07.09.2024 18:02 | 367 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cum vorbim copilului despre noul an scolar

Adaptarea la clasa a cincea

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 2 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

86 voturi | 3 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN