Festivalul Cărților
Nume proiect: FESTIVALUL CARTILOR VII
Organizatori: COLEGIUL NATIONAL OCTAV ONICESCU, BUCURESTI Coordonator proiect, Prof. Dincă Doina Mariana e-mail doinadinca2015@gmail.com
Condiţii de participare: Incheierea acordului de participare Realizarea activitatilor de proiect
Perioadă înscriere: 27.02.2016 - 31.03.2016
Perioadă desfăşurare: 15.01.2016 - 30.06.2016
FESTIVALUL CĂRȚILOR VII
– proiect trimis pentru CAER, 2016-
ORGANIZATORI: Colegiul National Octav Onicescu Bucuresti
PERIOADĂ DESFĂŞURARE: ianuarie – iunie 2016
REZUMATUL PROIECTULUI
Activitatea principală a proiectului constă în organizarea unui eveniment cu titlul „Festivalul Cărților Vii”, în săptămâna „Școala Altfel”. Festivalul își propune valorificarea conceptului de „carte vie” – elevii își vor alege o carte pe care o vor citi și apoi vor realiza un semn distinctiv care să reflecte o idee, un personaj sau cartea citită.
Pe parcursul festivalului elevii își vor prezenta, într-un mod cât mai inedit, cartea, ideile sau personajul ales, celorlalți colegi din clasă/școală, profesorilor dar și părinților care doresc să se implice în proiect.
Anterior festivalului, elevii își construi semnele distictive/prezentările în cadrul activităților de proiect ce vor fi organizate sub forma unor workshop-uri/ateliere de lucru, coordonate de profesori.
Scopul proiectului;
Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți (calitativ și cantitativ) disponibilitatea elevilor pentru lectură.
ACTIVITĂŢI DE PROIECT
Documentare: 15 ianuarie – 14 februarie 2016
Titlul activităţii; Cărți și personaje
Data/perioada de desfăşurare; 15 februarie – martie 2016
Locul desfăşurării;locația fiecărei unități școlare
Participanţi (elevi, cadre didactice, părinti)
Activitatea se va desfășura sub forma unor workshop-uri. Pe parcursul activității, elevii își aleg o carte, pe care au citit-o. Ei vor fi organizați, utilizându-se metode de educație non-formală diverse (ex. jocul, prezentarea, Open space, Biblioteca vie, ș.a). Indiferent de metoda aleasă, scopul activității, este acela de îndrumare a elevilor în prezentarea cărții alese, a unei idei sau a unui personaj. Folosindu-și creativitatea, îndemânarea, fantezia, ȋntr-o atmosferă relaxantă, aceștia vor realiza semne distinctive pentru cartea citită.
Titlul activităţii; Festivalul Cărților Vii
Data/perioada de desfăşurare; aprilie 2016 – Sătămâna „Școala Altfel”
Participanţi (elevi, cadre didactice, părinti)
Festivalul va consta in defilarea cu semnele distinctive create anterior, de către elevi, dar și prezentare de carte. Cărțile citite vor fi prezentate într-un mod cât mai inedit, în diferite formate (letric sau electonic) intr-o maniera formala sau nonformala. In cadrul festivalului se vor organiza „alei”, ce vor purta nume speciale: Aleea personajelor istorice, a scriitorilor contemporani, a oamenilor de stiinta, a tehnologiei s.a (numele acestora vor fi stabilite cu o saptamana inainte, pe baza comunicarii cu partenerii de proiect). La festival vor fi invitați să participe și părinții elevilor și reprezentanți ai comunității. Astfel, elevii vor socializa cu colegii lor dar și cu părinții, cadrele didactice participante sau cu reprezentanții comunității locale.
Titlul activităţii; Organizarea unor evenimente de diseminare
Data/perioada de desfăşurare; mai - iunie 2016
Locul desfăşurării; unități școlare partenere/comunitate
Participanţi (elevi, cadre didactice, părinti)
Fiecare unitate școlară parteneră în proiect va organiza întâlniri, dezbateri, mese rotunde pentru diseminarea rezultatelor proiectului.
Pe parcursul derulării proiectului se vor realiza: filme, fotografii, prezentări PowerPoint cu aspecte din activităti sau mărturii ale elevilor/cadrelor didactice/părinti/comunitate locală. Acestea vor fi trimise, lunar, de către coordonatorii de proiect din scolile partenere, coordonatorului de proiect din Colegiul National Octav Onicescu, profesor Dincă Doina Mariana.
Date de contact: e-mail doinadinca2015@gmail.com
Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente
Propus de: Doina M | 27.02.2016 20:01 | 1376 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.