Şcoala cu
bune practici

77 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect educational interjudetean " A fost odata..."

 Proiectul-concurs „A fost odată...”, aflat la cea de-a șasea ediţie, urmăreşte reînvierea iubirii pentru folclor, educarea şi instruirea elevilor, prin promovarea folclorului local şi a tradiţiilor specifice.  Proiectul vizează organizarea Concursului Judeţean „A fost odată...”, care are ca scop culegerea, conservarea şi valorificarea creaţiilor folclorice româneşti (basme, legende, balade, doine, colinde, snoave, datini şi obiceiuri) din toate zonele ţării, propunându-şi să provoace generaţia tânără să se întoarcă cu faţa spre folclor. Secţiunea adresată cadrelor didactice are drept obiectiv major prezentarea unei situaţii reale întâlnite de-a lungul carierei didactice care respectă tema concursului.

Nume proiect: A fost odata...

Organizatori: Colegiul National de Informatica " Gr. Moisil" Brasov Facultatea de Litere, Universitatea Transilvania Brasov Alianta Franceza Brasov

Condiţii de participare: elevi de gimnaziu/ liceu, cadre didactice gimnaziu/ liceu Nu se percep taxe de participare.

Perioadă înscriere: 01.11.2018 - 31.03.2019

Perioadă desfăşurare: 01.11.2018 - 30.09.2019

MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE

 

 

 

 

 

COLEGIUL NAŢIONAL DE INFORMATICĂ GRIGORE MOISIL

DIN BRAŞOV

 

 

organizează în parteneriat cu

 

 

FACULTATEA DE LITERE, UNIVERSITATEA TRANSILVANIA

DIN BRAŞOV

 

ALIANȚA FRANCEZĂ BRAȘOV

 

 

 

PROIECTUL EDUCAŢIONAL

REGIONAL ȘI INTERJUDEŢEAN

- A FOST ODATĂ... -

 

 

EDIŢIA a VI-a

noiembrie 2018 - septembrie 2019

 

BRAŞOV

 

 

 

Aprobat,

Inspector Școlar General Ariana Bucur

 

 

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI

REGIONAL ȘI INTERJUDEŢEAN

A FOST ODATĂ ...”

ORGANIZAT ÎN CADRUL PROIECTULUI

„A FOST ODATĂ...”

 

Prezenta metodologie reglementează organizarea şi desfăşurarea Concursului Regional și Interjudeţean „A fost odată...”, concurs adresat elevilor şi cadrelor didactice din învăţământul primar (III-IV), gimnazial şi liceal.

 

►Secţiunile concursului sunt:

 

I. Secţiunea culegere de folclor: pentru elevii claselor III - XII

se va culege o producţie folclorică (basme, balade, doine, legende, snoave, strigături, colinde, datini, obiceiuri etc.). Se vorpreciza sursa de informare (numele persoanei care a furnizat materialul), localitatea sau documentul de unde a fost preluat. Lucrările premiate vor fi incluse într-o revistă publicată la sfârșitul proiectului.

NOTĂ: creaţiile transcrise vor fi trimise în format electronic la una dintre adresele de e-mail ralucaiancau@yahoo.comsaubreazu_alina_laura@yahoo.com, iar cele înregistrate prin material filmatsau audio la aceeaşi adresa sau prin poştă la adresa Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil, str. Cocorului, nr. 10, Braşov, pentru profesor Raluca Iancău. Materialele înregistrate vor fi transcrise, dacă se dorește publicarea lor în revistă.

 

II. Secţiunea adresată cadrelor didactice din învăţământul primar, gimnazial şi liceal

Vor fi trimise articole bazate pe situaţii reale întâlnite de-a lungul carierei didactice care respectă tema concursului. Lucrările/articolele de la această secţiune nu participă la concurs, ci vor fi incluse în publicaţia cu ISSN elaborată la finalul proiectului educaţional. Lucrărilese vor trimite în format electronic până la data de 31.03.2018 pe adresa de e-mail: ralucaiancau@yahoo.com

 

►Regulamentul concursului:

Lucrările de la secţiunile I şi II se vor trimite în format electronic până la data de 31.03.2018 pe una dintre adresele de e-mail:ralucaiancau@yahoo.comsaubreazu_alina_laura@yahoo.com.

Cerinţe de tehnoredactarepentrulucrările de la secţiunea I:

Titlul se va scriepeprimulrând, cu majuscule, font Times New Roman, size 14, Bold; îndreapta, perândulurmător, cu font Times New Roman, size 12, Bold, se vor scrieculegătorul, sursa de informare (numele persoanei care a furnizat materialul), localitatea sau documentul de unde a fost preluat,instituţia (fărăprescurtări), numeleprofesoruluiîndrumător; textul se va scriela douărânduridupănumeleprofesoruluiîndrumător; tehnoredactareatextului: Microsoft Office Word 2003, font Times New Roman, size 12, Normal, la un rând, marginiegale de 20 mm, textaliniat „justified”.

Nu se acceptălucrărifărăsemnediacritice.

Nerespectareacerințelor de tehnoredactare duce la eliminarealucrăriidinconcurs.

Cadrele didactice, care au îndrumat activitatea elevilor din clasele III-XII, sunt rugate să trimită lucrările elevilor până la data de 31martie 2019, inclusiv,pe una dintre adresele de e-mail: ralucaiancau@yahoo.comsaubreazu_alina_laura@yahoo.com.

 

Secţiunea adresată cadrelor didactice

Lucrarea/articolul va avea maximum 2 pagini, format A4, titlul la centru (Times New Roman, 14, Normal), autorul şi unitatea de învăţământ (TNR, 12, Normal), text aliniat „justified”, la un rând, margini egale de 20 mm.

Nerespectareacerințelor de tehnoredactare duce la eliminarealucrăriidinconcurs.

 

►Alte precizări:

Înscrierea participanţilor se face pe baza fişei de înscriere (anexele 1/2) ce va fi completată şi trimisă odată cu lucrările pe una dintre adresele de e-mail: ralucaiancau@yahoo.comsaubreazu_alina_laura@yahoo.com până la data de31.03.2019.

Parteneriatele vor fi înregistrate şi semnate, apoi scanate şi trimise până la data de 31.03.2018pe una dintre adresele de e-mail: ralucaiancau@yahoo.comsaubreazu_alina_laura@yahoo.com, urmând a fi semnate de şcoala organizatoare şi înapoiate odată cu diplomele de participare pe adresele de e-mail ale şcolilor participante/profesorilor îndrumători.

Nu se percepe taxă de participare.

Lucrările câştigătoare vor fi citite la Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil Braşovîn cadrul unei activități cu titlul Mai aproape de trecut. Lucrările înscrise în concurs nu se restituie.

   Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni. Toţi participanţii (cadre didactice şi elevi) vor primi diplomă de participare până la data de 1 august 2019. Diplomele vor fi trimise în format electronic. Fondul de premiere este obţinut din sponsorizări şi donaţii.

►Jurizarea lucrărilor se va face până la data de 01mai 2019 de către un juriu format din cadre didactice de specialitate din învăţământul universitar şi preuniversitar, colaboratoare ale proiectului educaţional.

În evaluarea lucrărilor se va ţine cont de următorii itemi generali:

-      adecvarea la tema propusă de proiect;

-      originalitatea ideii expuse în lucrare;

-      originalitatea aspectelor formale ale lucrării (exprimare, creativitate, argumentare ingenioasă etc.);

-      gradul de dificultateimplicat de realizarealucrării.

 

 

 

 

Anexa 1

 

 

FIŞĂ DE ÎNSCRIERE LA CONCURSUL INTERJUDEŢEAN

 

A FOST ODATĂ...”

EDIŢIA a VI-a – 2018-2019

 

 

Numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător:

 

________________________________________________________

 

Adresa de e-mail a îndrumătorului: _________________________________

Telefon: ________________________

 

 

Unitatea de învăţământ:

 

________________________________________________________

 

Elevii înscrişi:

 

Nr. crt.

Numele şi prenumele elevului

Clasa

Titlul lucrării

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

 

Fişa de înscriere va fi trimisă odată cu lucrările pe pe una dintre adresele de e-mail: ralucaiancau@yahoo.comsau breazu_alina_laura@yahoo.com, până la data de 31.03.2019.

Anexa 2

 

FIŞĂ DE ÎNSCRIERE

ARTICOLE – CADRE DIDACTICE

 

A FOST ODATĂ...”

EDIŢIA a VI-a – 2018-2019

 

 

 

Numele şi prenumele cadrului didactic:

 

________________________________________________________

 

Unitatea de învăţământ:

 

_________________________________________________________________

 

 

Titlul lucrării:

 

_________________________________________________________________

 

 

Date de contact

 

 

          NR. DE TELEFON: _____________________________________________

 

          E-MAIL: _____________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Fişa de înscriere va fi trimisă odată cu lucrările pe una dintre adresele de e-mail: ralucaiancau@yahoo.com sau breazu_alina_laura@yahoo.com, până la data de 31.03.2019.

CN Informatică                                                                                                Unitatea şcolară.........................................

Grigore Moisil”, Braşov                                  ..................................................................

Calea Bucureşti, nr. 75                     ..................................................................nr………………/………………….....…nr………………/………………………

 

 

ACORD DE PARTENERIAT

ÎN CADRUL PROIECTULUI EDUCAŢIONAL INTERJUDEŢEAN

„A FOST ODATĂ...”

EDIŢIA a VI-a

 

Încheiat astăzi, ............................................, între următoarele instituţii, prin reprezentanţii lor legali:

  • Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov, reprezentat de prof. Milena POPA, în calitate de Director al instituţiei organizatoare a proiectuluişi de prof. Raluca IANCĂU și prof. Alina CLINCIU, în calitate de coordonatoare aleProiectuluiRegional și Interjudeţean „A fost odată...”, ediţia a VI-a.
  • Şcoala ......................................................................................., reprezentat(ă) de prof. ................................................................., în calitate de Director al instituţiei partenere şi de prof. / prof. înv. primar / înv...................................................................................., încalitate de partener(i).

 

Durata: noiembrie 2018 – august 2019

Grup ţintă: elevi din clasele III- XII

 

Şcoala coordonatoare se obligă:

-        să mediatizeze organizarea concursului;

-        să respecte termenele de desfăşurare a concursului;

-        să emită şi să distribuie diplomele elevilor premiaţi;

-        să distribuie diplomele de participare elevilor şi cadrelor didactice îndrumătoare;

-        să mediatizeze rezultatele concursului.

Şcoala parteneră se obligă:

-        să mediatizeze concursul în şcoală;

-        să pregătească şi să îndrume elevii pentru activitate;

-        să respecte regulamentul de desfăşurare a concursului;

-        să selecteze lucrările elevilor participanţi la concurs;

-        să evite orice situaţie generatoare de risc ce poate afecta în mod negativ imaginea concursului.

 

Prezentul acord de parteneriat se încheie în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

 

Organizator:  Partener:

                                                           

CN Informatică „Grigore Moisil”, Braşov               .....................................................................

 

DIRECTOR,               DIRECTOR,                                                              

Prof. Milena POPA                                                                        Prof.                   

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: breazu_alina_laura | 08.11.2018 11:14 | 2036 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Tristetea sau depresia de sarbatori

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«DECEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

52 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN