Proiectul “Siguranţa alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?/ Hrană de calitate pentru o viaţă sănătoasă”
Nume proiect: “Siguranţa alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?/ Hrană de calitate pentru o viaţă sănătoasă”
Organizatori: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN TELEORMAN LICEUL TEHNOLOGIC “VIRGIL MADGEARU” ROSIORII DE VEDE
Condiţii de participare: Sunt prezentate in anexa.
Perioadă înscriere: 04.04.2016 - 09.05.2016
Perioadă desfăşurare: 04.04.2016 - 31.05.2016
1. Concurs regional “Siguranța alimentară”
Regulamentul concursului regional pentru elevi:
a) Condiţii de redactare / realizare a lucrărilor înscrise în concurs, pe secţiuni:
1. CUM ALEGEM PRODUSE ALIMENTARE PENTRU CONSUM
- Creaţie foto:- 5 fotografii de sine-
2. MĂNÂNC ŞI TRĂIESC ÎN STIL EUROPEAN
- Creaţie plastică:
- Creaţie tehnico-informatică
3. LEGISLAŢIA EUROPEANĂ ÎN DOMENIUL ALIMENTAR
- Eseu: Bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării.
- “FANTEZII GASTRONOMICE ROMÂNEŞTI”
Pentru participanţii direcţi / indirecţi – preparate gastronomice / fotografii ale preparatelor gastronomice însoţite de fişa tehnologică (caracteristici tehnice si nutriţionale ale produsului realizat).
b) Condiţii de participare
Concursul se adresează elevilor claselor V-VIII şi IX-XII; cadrelor didactice; specialiştilor din domeniu. Participarea poate fi directă sau indirectă.
Fiecare cadru didactic poate înscrie în concurs maxim 5 lucrări ale elevilor, indiferent de secţiune; un elev poate participa la mai multe secţiuni. Lucrările elaborate trebuie să respecte tematica secţiunii şi cerinţele precizate mai sus.
În cazul Expoziţiei “FANTEZII GASTRONOMICE ROMÂNEŞTI”, participanţii direcţi vor prezenta preparate gastronomice însoţite de fişa tehnologică (caracteristici tehnice si nutriţionale ale produsului realizat), iar participanţii indirecţi vor trimite fotografii ale preparatelor culinare însoţite de fişa tehnologică în format letric pe adresa Liceului Tehnologic Virgil Madgearu Roşiori de Vede, strada Republicii nr. 11, cod poştal 145100.
Este necesar ca pe fiecare lucrare de la secţiunile 1-4, cu excepţia eseurilor, în partea din dreapta jos, pe verso, să fie o etichetă în care se va specifica: titlul lucrării, numele şi prenumele participantului, clasa, şcoala, localitatea şi judeţul, numele cadrului didactic coordonator, secţiunea.
c) Perioada de înscriere
Înscrierea se va face în perioada, 04.04.2016 – 09.05.2016 pe baza Fişei de înscriere la concurs (anexa 1). Lucrările elevilor şi fişa de înscriere vor fi transmise în format letric pe adresa: Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”, Str. Republicii, Nr. 11, Rosiorii de Vede, Cod poştal 145100, Judeţul Teleorman, cu menţiunea : pentru concursul Siguranța alimentară . Desfășurarea concursului cu participare directă şi indirectă va avea loc în unitatea organizatoare pe 14 mai 2016. Jurizarea materialelor trimise pe secţiuni se face de către o comisie constituită din reprezentanți ai organizatorilor şi partenerilor, în perioada 10-31 mai 2016.
Nu se percepe taxă de participare. Fiecare participant va trimite pe adresa Liceului Tehnologic « Virgil Madgearu » Str. Republicii,nr.11, Rosiori de Vede, Teleorman un plic timbrat si autoadresat pentru expedierea diplomelor/ adeverintelor de participare, care se va face în perioada 01.06.2016 – 31.08.2016, pe adresele indicate de îndrumători în fişele de înscriere .
2. SIMPOZION NAȚIONAL
„SIGURANŢA ALIMENTARĂ
- condiţie esenţială în asigurarea unei vieţi de calitate”
Regulamentul Simpozionul național „SIGURANŢA ALIMENTARĂ- condiţie esenţială în asigurarea unei vieţi de calitate”
a) Condiţii de redactare a lucrărilor :
Redactarea lucrărilor se va face: în format A4, scris la un rând, cu margini egale de 20 mm (text aliniat justified), folosind semnele diacritice; titlul va fi scris cu majuscule (Times New Român, 14, Bold), centrat; la două rânduri de titlu se va scrie autorul/autorii şi instituţia (Times New Român, 12, Bold); la două rânduri sub numele autorului se va scrie textul lucrării (Times New Român,12) ; bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării.
Lucrarea poate avea 3-5 pagini şi va fi însoţită de un rezumat de 1-2 pagini.
Lucrările care respectă cerinţele vor fi incluse în publicaţia “Siguranţa alimentară .Ghid de bune practici”, cu ISBN.
b) Condiţii de participare:
Simpozionul se adresează cadrelor didactice; specialiştilor din domeniu. Participarea poate fi directă sau indirectă. Fiecare lucrare la simpozion poate avea 1 sau maxim 2 autori. Lucrările elaborate trebuie să respecte tematica şi cerinţele de redactare precizate.
c) Perioada de înscriere :
Înscrierea se va face în perioada, 04.04.2016 – 09.05.2016 pe baza Fişei de înscriere la simpozion (anexa 2). Lucrarea şi fişa de înscriere vor fi transmise în format electronic, ataşat pe adresa siguranta.alimentara@gmail.com .
Desfășurarea simpozionului cu participare directă şi indirectă va avea loc în unitatea organizatoare pe 14 mai 2016.
Nu se percepe taxă de participare. Fiecare participant va trimite pe adresa Liceului Tehnologic « Virgil Madgearu » Str. Republicii,nr.11, Rosiori de Vede, Teleorman un plic timbrat si autoadresat pentru expedierea diplomelor/ adeverintelor de participare și Cd-ului cuprinzând publicația cu ISBN .Expedierea se va face în perioada 01.06.2016 – 31.08.2016, pe adresele indicate de îndrumători în fişele de înscriere .
Persoane de contact: Olmazu Anișoara , telefon : 0770882406
Oprescu Eugenia , telefon : 0761669697
Interes general | Toate disciplinele | Evenimente
Propus de: evita_m | 30.03.2016 22:46 | 1169 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.