Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

S-a deschis perioada de selecţie a manualelor şcolare pentru clasa a VII-a! Alegeţi manualele Intuitext pentru anul şcolar 2024 – 2025!

Dragi profesori, în perioada 09 – 22.07.2024 este deschisă selecţia manualelor şcolare!

Alegeţi manualele Intuitext, câştigătoare ale licitaţiei de manuale şcolare, pentru a vă fi alături pe perioada întregului an şcolar 2024 – 2025:

 

Manualul de Matematică, pentru clasa a VII-a ► răsfoiţi-l aici

Manualul de Chimie, pentru clasa a VII-a ► răsfoiţi-l aici

Manualul de Informatică, pentru clasa a VII-a ► răsfoiţi-l aici

Manualul de Limba şi Literatura Română, pentru clasa a VII-a ► răsfoiţi-l aici

Manualul de Fizică, pentru clasa a VII-a ► răsfoiţi-l aici

 

Manualul de Matematică pentru clasa a VII-a de la Intuitext este o resursă educațională inovatoare, concepută pentru a răspunde nevoilor specifice ale elevilor de clasa a VII-a.

Acesta este structurat în 11 unități de învățare care cuprind lecții de predare, recapitulare, evaluare, ameliorare și dezvoltare, fiecare proiectată pentru a implica elevul activ în procesul de învățare.

Acesta oferă o varietate de contexte de învățare și aplicare, punând accent pe individualizarea procesului educațional și pe exersarea în ritm propriu, în concordanță cu stilul cognitiv specific vârstei.

Lecțiile de predare sunt concepute pentru a introduce conceptele matematice pas cu pas, legându-le direct de situații din cotidian și utilizând exemple care rezonează cu experiențele personale ale elevilor.

Lecțiile de recapitulare au rolul de a întări noțiunile asimilate anterior și de a pregăti elevii pentru evaluare, iar lecțiile de evaluare conțin itemi bine structurați pentru a testa competențele învățate.

Lecțiile de ameliorare și dezvoltare sunt gândite pentru a asista elevii pe baza performanțelor lor individuale, oferind activități care se aliniază la nivelul de competență al fiecărui student.

RĂSFOIŢI AICI MANUALUL DE MATEMATICĂ PENTRU CLASA a VII-a DE LA INTUITEXT!

 

Manualul de Chimie pentru clasa a VII-a de la Intuitext a obţinut locul 1 la licitaţia manualelor şcolare de anul acesta şi reprezintă exemplu de succes al modului în care educația poate fi adaptată pentru a răspunde nevoilor elevilor.

Conceput în conformitate cu programa școlară, acest manual este un instrument didactic inovator, care servește atât ca ghid pentru profesori, cât și ca sursă de cunoaștere structurată pentru elevi.

Structurat în 5 unități de învățare, acesta este proiectat pentru a oferi elevilor contexte variate de familiarizare cu noțiuni noi, totodată asigurând o legătură între experiența de viață a copilului și cerințele sociale actuale.

Printre punctele forte remarcate de cadrele didactice care au folosit acest manual, se numără:

    Experimentele filmate oferă o experiență vizuală atrăgătoare și explicativă.

    Introducerea noțiunilor noi într-un mod accesibil dar tototdată riguros științific.

    Diversitatea exercițiilor propuse satisface nevoile elevilor de toate nivelurile.

    Designul grafic și elementele vizuale sprijină navigarea și învățarea eficientă.

Un alt aspect inovator al manualului este utilizarea metodei IBL (Învățarea prin investigație), care transformă elevul într-un partener activ în procesul de învățare.

RĂSFOIŢI AICI MANUALUL DE CHIMIE PENTRU CLASA a VII-a DE LA INTUITEXT

 

Manualul de Informatică și TIC pentru clasa a VII-a de la Intuitext este o resursă esențială pentru elevii de astăzi, oferindu-le competențe digitale aplicabile în viața reală.

Structurat în 6 unități de învățare, manualul îi ghidează pe elevi prin procesul de familiarizare cu noțiuni noi, exersare, consolidare și evaluare a cunoștințelor dobândite, punând un accent deosebit pe autoevaluare și dezvoltarea continuă a competențelor specifice.

Avantajele manualului de Informatică și TIC pentru clasa a VII-a de la Intuitext sunt multiple și reflectă nevoile actuale ale elevilor:

    Prezentarea celor mai noi aplicații destinate editării textului: Word 2021 și Writer (LibreOffice 7), profesorul putând alege varianta de aplicație pe care să o prezinte.

    Imaginile cu interfața aplicațiilor sunt mari, clare, iar dacă în momentul predării elevii nu au acces la un calculator se poate folosi manualul tipărit.

    Pentru prelucrarea și realizarea de materiale video este prezentată aplicația CapCut, care deja este folosită și populară printre elevii care postează materiale video pe Facebook, TikTok, Instagram. Aplicația are o interfață asemănătoare cu Animaker, care a fost prezentată în clasa a VI-a.

    Aplicația CapCut este gratuită și poate fi folosită on-line, fără instalarea vreunui software pe computer. Este accesibilă și de pe smartphone, dispozitiv nelipsit majorităţii elevilor la această vârstă.

    Aplicația pentru prelucrarea sunetului, Audacity, este gratuită.

    Pentru aplicații colaborative s-a ales suita oferită de Google, care este deja folosită de majoritatea școlilor, iar elevii care dețin un smartphone Android folosesc deja astfel de aplicații.

    În capitolul Limbaje de programare s-a ales prezentarea limbajului C++, din care au derivat alte limbaje foarte utilizate: Java, C#.

    Mediul de programare utilizat Code::Blocks este gratuit, dar este prezentată și o variantă on-line.

    La fiecare capitol există multe exerciții și probleme, atât rezolvate, cât și propuse spre rezolvare, majoritatea problemelor având soluția prezentată în varianta electronică a manualului.

RĂSFOIŢI AICI MANUALUL DE INFORMATICĂ ŞI TIC PENTRU CLASA a VII-a DE LA INTUITEXT

 

Manualul Intuitext de Limba şi Literatura Română pentru clasa a VII-a se distinge ca o resursă didactică inovatoare, proiectată să răspundă nevoilor educaționale contemporane.

Făcut cu drag, de oameni care vin cu drag la şcoală”, după cum afirmă autoarea Mirela Dragomir, acest manual este mai mult decât un simplu instrument de predare; este o poartă către o experiență de învățare profundă și personală pentru elevi.

Abordarea manualului este centrată pe elev, tratându-l ca pe un participant activ în procesul de învățare. Elevii sunt încurajați să citească, să scrie și să discute despre textele literare, implicându-se astfel direct în construirea și înțelegerea cunoștințelor.

Manualul este structurat în 7 unități de învățare, fiecare abordând conținuturile din domeniile: comunicare, literatură și limbă, fiecare unitate de învățare cuprinzând lecții de PREDARE, de RECAPITULARE, de EVALUARE.

Această structură permite o explorare detaliată a fiecărui subiect, astfel elevii dobândesc o înțelegere profundă și aplicabilă a materiei.

Versiunea digitală a manualului include 98 de imagini, 56 de animații și filme, și 23 de jocuri, simulări, experimente, exerciții şi rezolvări de probleme şi reprezintă o resursă interactivă care îmbogățește experiența educațională a elevilor, făcând învățarea mai captivantă și mai eficientă.

RĂSFOIŢI AICI MANUALUL DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ PENTRU CLASA a VII-a DE LA INTUITEXT

 

Manualul de Fizică pentru clasa a VII-a de la Intuitext este conceput nu doar ca o resursă didactică, ci ca un apropiat al elevilor în călătoria lor prin lumea științei. Cu o abordare prietenoasă și explicații clare, acest manual devine un ghid de încredere în descoperirea şi explorarea conceptelor fizice.

Coloristica vibrantă și limbajul accesibil vârstei fac din acest manual un instrument plăcut și intuitiv, care stimulează curiozitatea și dorința de colaborare cu materialul didactic. Structura sa este gândită pentru a facilita învățarea activ-participativă, evitând suprasaturarea informațională.

Denumirile suggestive şi ordinea logică a secțiunilor din fiecare lecție furnizează cadrul necesar profesorilor pentru a-și structura abordările didactice și pentru a-și elabora planurile de lecție în concordanță cu principiile învățării bazate pe investigație (IBL - Inquiry Based Learning).

Manualul este structurat în 7 unități de învățare, fiecare cuprinzând lecții de predare, recapitulare, evaluare și dezvoltare, care respectă etapele învățării prin descoperire, invitând elevul la identificarea problemelor, formularea ipotezelor, observarea fenomenelor, investigarea, experimentarea și formularea concluziilor.

Prin abordarea sa modernă și interactivă, manualul reprezintăă un pas important în evoluția materialelor didactice și în adaptarea acestora la nevoile elevilor din secolul XXI.

RĂSFOIŢI AICI NOUL MANUAL DE FIZICA PENTRU CLASA a VII-a DE LA INTUITEXT

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 04.07.2024 12:25 | 107 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Munca invizibila a mamelor

Echilibrul emotional

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 14 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

641 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN