Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Să vorbim...Gramatică!/Let's speak...Grammar! - Proiect educativ propus pentru CAEN 2016

Pornind de la spusele lui Emil Cioran, potrivit căruia ”Gramatica este cel mai bun antidot împotriva urâtului”, adresăm elevilor şi cadrelor didactice coordonatoare, provocarea de a face din gramatică nu doar o disciplină de studiat ci și un subiect de poezie cu formă fixă sau liberă, transformând-o astfel într-un obiect de studiu flexibil şi plăcut. Cele două activități concurs din cadrul proiectului se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal care îşi vor consolida interesul pentru limba română sau limbile străine, valorificându-și cunoștințele într-o abordare transcurriculară.

Nume proiect: ”SĂ VORBIM...GRAMATICĂ!/LET’S SPEAK ...GRAMMAR!” - ediția a VI a

Organizatori: Liceul Teoretic Callatis Mangalia

Condiţii de participare: Aflat anul acesta la cea de a VI a ediție, proiectul educativ ”SĂ VORBIM...GRAMATICĂ!/LET’S SPEAK ...GRAMMAR!” cuprinde două activități: - Concursul de creație devenit deja tradiție, care anul acesta are două secțiuni – poezie cu formă

Perioadă înscriere: 01.03.2016 - 31.03.2016

Perioadă desfăşurare: 01.04.2016 - 01.05.2016

1. REGULAMENTUL CONCURSULUI DE CREAȚIE„SĂ VORBIM ...GRAMATICĂ!” /„LET’S SPEAK....GRAMMAR!” /”ALLEZ  PARLER ...GRAMMAIRE!” / „SPRECHEN WIR ....GRAMMATIK!”
Acest concurs adresat elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal are două secțiuni :

Poezie cu formă fixă (în limba română, engleză, franceză, germană)

Poezie liberă (în limba română, engleză, franceză, germană)

OBSERVAŢIE! Vă rugăm să respectaţi tema concursului  GRAMATICA  (română sau a altor limbi)

Participarea la concurs se face prin completarea unui formular la adresa https://docs.google.com/forms/d/1LVLfjp4j1c6N83yGWTyFyMMoyzuzvyusU_wh2LiJzNs/edit?usp=sharing

și a unei fișe de înscriere de către profesorul îndrumător. Fiecare îndrumător poate înscrie maxim 5 elevi pe fiecare nivel de studiu – primar, gimnazial sau liceal. Participanţii vor trimite pe mail, la adresa savorbimgramatica@yahoo.com, odată cu fişa de înscriere (document Word), şi acordul de parteneriat scanat completat de către unitatea şcolară din care face parte (cu număr de înregistrare, ștampilat și semnat de către director). Dacă la concurs participă mai multe lucrări din aceeaşi unitate şcolară nu se trimite decât UN singur acord de parteneriat.

Lucrările (format Word), fişa de înscriere (format Word) și acordul de parteneriat scanat se vor trimite pe e-mail la adresa menţionată mai sus până pe 31 martie, 2016.

 Diplomele elevilor, adeverinţele cadrelor didactice coordonatoare, tabelele nominale cu rezultatele obținute de participanți precum şi acordul de parteneriat semnat şi ştampilat de către instituția organizatoare, se vor expedia online (pe adresa de mail a profesorului,  specificată în fişa de înscriere).

 NU SE PERCEP TAXE DE ÎNSCRIERE ȘI DE PARTICIPARE LA CONCURS.

2. REGULAMENTUL CONCURSULUI INTERDISCIPLINAR„SĂ VORBIM ...GRAMATICĂ!” /„LET’S SPEAK....GRAMMAR!” /”ALLEZ  PARLER ...GRAMMAIRE!” / „SPRECHEN WIR ....GRAMMATIK!

Acest concurs interdisciplinar se adresează de anul acesta elevilor iubitori de competiţie,din clasele gimnaziale, care vor să îşi testeze nu numai cunoştinţele de gramatică a limbii române și engleze, ci a oricărei alte limbi străine studiate în școală.

În conformitate cu acordul semnat, în cadrul fiecărei școli se va constitui o echipă deorganizare a concursului formată din cadre didactice ce vor avea rol de asistenți si corectori. Coordonatorul acestei echipe (care va fi persoana de contact care va apărea pe acordul de parteneriat încheiat între școli) va fi responsabil cu:   • trimiterea prin e-mail la adresa savorbimgramatica@yahoo.com, a documentelor necesare înscrierii la concurs. Termen limită pentru înscriere: 31 martie, 2016.• organizarea unei etape de preselecţie a elevilor participanţi la competiţie. Fiecare şcoală va participa la etapa finală a concursului cu un număr de 10 elevi pe nivel pentru fiecare două dintre disciplinele alese, înscrişi prin trimiterea formularului de înscriere anexat, până la data de 31 martie, 2016. • descărcarea subiectelor de pe emailul/ site-ul concursului și multiplicarea acestora în ziua concursului; • asigurarea supravegherii corecte a elevilor și desfășurarea în condiții optime a concursului;• evaluarea lucrărilor;• transmiterea rezultatelor în timp util prin e-mail, la adresa savorbimgramatica@yahoo.com, până pe data de 22 aprilie 2016.

Organizatorii invită cadrele didactice din școlile participante să propună subiecte elaborate în conformitate cu structura dată. Aceste subiecte vor fi publicate în revista omonimă a proiectului, cu ISSN, ce va deveni o culegere de teste utilă pentru pregătirea în vederea participării la ediția viitoare a concursului. Toți profesorii care vor propune variante de subiecte, vor primi adeverințe de membri în Comisia de elaborare a subiectelor și dovada publicării unui articol într-o revistă cu ISSN.

Subiectele vor fi tip grilă şi vor fi alcătuite din câte 20 de întrebări pentru fiecare disciplină din concurs. Ele vor fi formulate în conformitate cu programa școlară parcursă până la data concursului si vor avea un nivel mediu de dificultate.Subiectele vor avea următoarea structură, pentru toate nivelele, cu grade de dificultate diferite, în funcţie de cerinţele programei şcolare în vigoare.

 Limba română - 20 de exerciţii grilă cu un singur răspuns corect (primele 10 sunt notate cu 2 p fiecare, iar ultimele 10, cu 2,5p fiecare răspuns corect).

 Limba engleză/ franceză / germană – 10 exerciţii vor fi de tipul propoziţii cu variante multiple de răspuns notate cu 2p pentru fiecare răspuns corect, iar celelalte 10 exerciţii vor fi de alcătuire de întrebări/răspunsuri, notate fiecare cu 2,5p.

 Punctajul maxim pentru fiecare disciplină de concurs este de 45 de puncte. Elevii au posibilitatea de a alege ca discipline de concurs limba română și una dintre limbile engleză, franceză sau germană. Se vor acorda 10 puncte din oficiu.

 Durata concursului este de o oră și se va desfăsura în sălile de clasă din fiecare școală organizatoare - parteneră, pe data de 8 aprilie, 2016. NU SE VA PERCEPE TAXA DE PARTICIPARE.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: GherfiS | 02.03.2016 12:28 | 2659 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN