Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Scriitor pentru o zi Ediţia a VIII-a, 2015/2016

Proiectul se adresează cadrelor didactice şi elevilor din clasele VII -XII preocupaţi de scrierea creativă. • Scopul: Dezvoltarea competențelor de scriere creativă prin implicarea şi responsabilizarea elevilor, cadrelor didactice, a părinților şi a comunităţii.

Nume proiect: CARTILE COPILARIEI/ ADOLESCENTEI MELE

Organizatori: LICEUL PEDAGOGIC REGELE FERDINAND , SIGHETU MARMATIEI

Condiţii de participare: • Condiţii de participare: Redactarea lucrărilor/ a creațiilor pentru concursuri de creație se va face conform următoarelor cerinţe: • Lucrările vor avea între 2-4 pagini, format A4, Font Times

Perioadă înscriere: 07.01.2016 - 28.02.2016

Perioadă desfăşurare: 07.01.2016 - 18.03.2016

CONCURSUL DE CREAŢIE LITERARĂ

- înscris în CAER -

Scriitor pentru o zi

Ediţia a VIII-a, 2015/2016

 

Imaginează-ţi…Imaginează-ţi, măcar pentru o zi, că eşti un scriitor celebru. Imaginează-ţi că ai scris cândva, nici măcar nu-ţi mai aduci aminte când, un text frumos, interesant, un text care merită să fie cunoscut. Din păcate, găseşti din el doar un fragment...

Fragmentul este acesta:

„ I-am văzut în toată strălucirea libertăţii lor la mare, jucându-se, formând cete copilăroase şi vesele, debordând de o fericire care devenea molipsitoare, care se lua. Era ca un dans desfăşurat egal în apă şi în aer, un dans în care corpurile lor lucitoare şi prelungi ca nişte suveici de argint coseau apa intens albastră de cerul străveziu, într-o preţioasă broderie de aur şi cobalt, de mercur şi peruzea, într-o demonstraţie de fantezie şi gratuitate, copleşitoare, purificatoare. Noi, oamenii, îi priveam de pe ţărm, un ţărm înalt ca o galerie de operă, ne simţeam tineri şi entuziaşti, lipsiţi de rezerve şi deschişi, înfrăţiţi prin admiraţie nu numai cu minunatele fiinţe pe care le priveam, ci şi unii cu alţii, şi - încă mai mult - cu noi înşine.”

( Autoportret cu palimpsest, de Ana Blandiana  )

PALIMPSÉST, palimpseste, s. n. Pergament sau papirus de pe care s-a șters sau s-a ras scrierea inițială pentru a se putea utiliza din nou și pe care se mai văd urmele vechiului text. – Din fr. palimpseste.

Apelează la imaginaţia ta şi creează un text literar, incluzând fragmentul dat în oricare parte a textului tău.

Atenţie !

Textul tău trebuie:

-          să aibă un titlu adecvat

-          să fie original

-          să dovedească unitate, coerenţă şi expresivitate

-          să respecte normele de exprimare, ortografie şi punctuaţie

Notă :

Lucrările, în format electronic, atent redactate, cu caractere româneşti, cu diacritice, vor fi trimise pe adresa concursului: scriitorpentruozi@yahoo.com ca document ataşat. Textele nu vor depăşi cinci pagini (Microsoft Word/ Times New Roman/ corp de literă 12/ tehnoredactată la 1,5 rânduri). Datele personale, de identificare (numele şi prenumele/ clasa/ şcoala/ adresa şcolii/ profesor îndrumător), vor fi trecute pe ultima pagină a lucrării. Termenul pentru trimiterea lucrărilor este 28 februarie, 2016.

!!! Lucrările care nu respectă cerinţele impuse vor fi eliminate din concurs

 

Propus de: odarcabout | 09.01.2016 14:18 | 2840 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (1)

0 0

23.03.2016 19:22 greenfrog

buna ziua. rezultatele nu le afisati?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

1 vot | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN