Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Siguranța copiilor în mediul digital - Sfaturile specialiștilor BITDEFENDER

Sfaturi Bitdefender

Acesta a fost de altfel și gândul specialiștilor Intuitext în educație atunci când au creat ScoalaIntuitext.ro – produsul educațional online pentru copiii din clasele primare, care îmbină jocurile și materia școlară într-un mod inedit.

În acest sens, am rugat-o pe Loredana Botezatu (Product Marketing Manager-BITDEFENDER) să ne spună, între altele, care sunt cele mai eficiente metode prin care putem trasa un domeniu sigur în vastul și surprinzătorul mediu online.

Vorbim adesea despre siguranța copiilor în mediul digital și ne exprimăm teama că sunt expuși la tot felul de pericole sau tipuri de conținut inadecvat. Care este exact gradul de risc atunci când ne lăsăm copiii „nesupravegheați” în mediul digital?

Mediul online e extrem de apreciat de cei mici încă de la vârste fragede, iar studiile noastre arată faptul că din ce în ce mai mulți copii petrec semnificativ de mult timp în fața ecranului – în medie între trei și cinci ore pe zi.

Tradiționalele desene animate și jocurile educative care sunt proiectate pentru copiii de toate vârstele crează un cadru propice pentru interacțiunile online, însă prezintă și un factor alarmant de risc.

Printre cel mai des întâlnite astfel de riscuri aș enumera dependența față de ecran, care uneori duce la neglijarea unor activități cheie în dezvoltarea copilului, expunerea la conținut neadecvat plajei lor de vârstă (violență, conținut explicit, limbaj vulgar) dar și amenințări directe la siguranța lor fizică (așa numitul cyber-bullying sau mai rău, tentative de racolare).

Copiii sunt pasionați de mediul online, iubesc jocurile și filmulețele pe care le găsesc pe YouTube, de pildă. Cum le putem explica, totuși, că există zone și tipuri de conținut care nu sunt potrivite pentru ei, DEȘI acel tip de conținut este acolo și nimeni nu-l interzice?

Cea mai bună metodă de a-i face să înțeleagă ceea ce văd e să îi încurajăm să vorbească despre lucrurile pe care le văd și care îi fac să se simtă inconfortabil sau care le generează emoții puternice.

În contextul acestor discuții, putem să stabilim limite clare despre ce conținut e potrivit pentru copii și ce conținut ar trebui evitat.

E de asemenea important că dispozitivul pe care îl folosește copilul să fie amplasat într-un loc vizibil, precum camera de zi, pentru ca interacțiunile copilului cu Internetul să poată fi supravegheate de părinți.

Nu e recomandat să-i lăsăm pe cei mici să ia dispozitivele mobile în camera lor.

Citiți continuarea articolului.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 27.08.2018 09:45 | 389 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN