Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZION

Scopul simpozionului este schimbul de experienţă privitor la integrarea conţinuturilor prin stabilirea de legături între elemente ale diferitelor materii sau în interiorul acestora, integrarea abilităţilor sau a proceselor, integrarea şcolii şi a „sinelui” prin stabilirea de legături între viaţa şcolii şi lumea exterioară elevului,integrarea globală, asigurând legături strânse între toate experienţele de învăţare ale elevului, atât cele planificate (curriculum formal) cât şi cele neplanificate (curriculum ascuns). În plus,chiar daca prezinta dezavantajele ei, abordarea interdisciplinară este securizantă: pe măsură ce avansează în scoala, elevul îşi dă seama de drumul pe care l-a parcurs, ceea ce constituie un motiv de evidentiere a experientelor, activitatilor, modalitatilor de aplicare si evaluare de care cadrul didactic dispune sau se foloseste pentru a aborda interdisciplinar materiile de studiu O analiză a strategiilor de organizare si de integrare a cunoştinţelor din toate domeniile de activitate (ştiinţă, tehnică, cultură, artă, sport etc.) evidenţiază faptul că acestea au fost şi sunt ghidate, de regulă, după principii polare: -diferenţiere sau integrare a continuturilor ? -cultură generală sau specializare? -discipline obligatorii sau optionale?

Nume proiect: ,, TEORII SI BUNE PRACTICI DE ORGANIZARE INTERDISCIPLINARA A CONTINUTURILOR IN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR'' editia a II-a

Organizatori: ISJ VALCEA, CCD VALCEA SI BIBLIOTECA JUDETEANA ,, ANTIM IVIREANUL'' VALCEA Initiatori proiect: prof.inv.primar Sararu Elena Calonfira prof.inv.primar Sasu Elena Roxana

Condiţii de participare: Creativitatea cadrului didactic modern manifestată prin elaborarea şi aplicarea de programe originale pentru tratarea interdisciplinara!!!

Perioadă înscriere: 23.05.2016 - 27.05.2016

Perioadă desfăşurare: 28.05.2016

 

Tehnoredactarea se va face în format A4, la un rând, cu margini egale de 20 mm, titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14,Bold), centrat; la două rânduri de titlu se va scrie  prenumele şi numele autorilor şi instituţia de provenienţă (Times New Roman 12); la două rânduri de numele autorului se începe scrierea textului (Times New Roman 12);  la sfârşit se va trece bibliografia, maxim 2-3 lucrări în următoarea ordine: nume şi prenume autor, titlul lucrării, oraşul, editura, anul. Lucrarea va avea maxim2 pagini format A4.

Conţinutul lucrării trebuie să vizeze aspecte cu un grad de interes ridicat din tematica propusă dezbaterii, să aibă originalitate şi să cuprindă experienţe personale.

Lucrările trebuie să fie corectate şi scrisul să conţină toate semnele diacritice.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: roxanasasu | 24.05.2016 09:45 | 1128 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN