Şcoala cu
bune practici

71 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozion Natonal

Şcoala trebuie să valorifice întregul patrimoniu pe care îl are la dispoziţie pentru a educa tineretul în spiritul educației pentru cunoşterea şi promovarea valorilor tradiţionale cu toate aspectele aferente (istorice,socio-culturale,religioase), al deschiderii orizontului tinerilor pentru o societate bazată pe cunoaştere şi competivitate. Importanţa cunoaşterii personalităţilor locale de către tânara generaţie este imperios necesară pentru conturarea unor adevărate modele, pentru conştientizarea rolului pe carea acestea l-au jucat în dezvoltarea şcolii româneşti. În şcoală, sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice,drumul parcurs de copil spre carte şi trezirea dragostei pentru lectură sunt uşurate de specificul activităţilor, de multitudinea ocaziilor în care este folosită cartea,de implicarea în activităţile extraşcolare, de participarea la concursuri şi competiţii şcolare.Cu ajutorul şcolii şi al bibliotecii,elevul însetat de cunoaştere,curios,analitic,dornic de noutate ajunge să transforme cartea într-un prieten adevărat.

Nume proiect: ,,Pe urmele lui Stroe S.Belloescu"

Organizatori: Scoala Gimnaziala ,,Stroe S.Belloescu"Barlad

Perioadă înscriere: 20.02.2016 - 20.03.2016

Perioadă desfăşurare: 25.03.2016

SECTIUNILE SIMPOZIONULUI :

  1. Secţiune de comunicari ştiinţifice

Motto Şcoala e arma cea mai puternică în lupta pentru existenţă a naţiunilor şi

indivizilor Stroe S. Belloescu.

Tema ,, Rolul matematicii în dezvoltarea creativității elevilor”

  • ·
  • ·       Participarea poate fi directă sau indirectă:

Participanții direcți au dreptul să își susțină lucrarea și/sau să participe la dezbateri pe marginea materialelor prezentate. Prezentarea nu va depăşi 10 minute (se poate utiliza prezentare PowerPoint). Fiecare participant, în mod direct, va primi mapa de participare.

Participanții indirecți participă cu lucrări tehnoredactate și expediate prin e-mail. Fiecare participant, în mod indirect, va primi : diplomă si adeverinţă de participare, diplome pentru elevi şi CD cu ISSN al revistei , până la data de 15 mai 2016.

  • ·      Se admit maxim 2 autori pe lucrare, fiecare autor primind o diplomă de participare si

adeverinta .

 

Condiţii pentru redactarea comunicărilor : Lucrarea va fi redactata pe format A4, la un rând, cu margini egale de 20 mm (text aliniat „justified”) cu caractere româneşti (cu diacritice);titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat;autorul şi instituţia se vor scrie la două rânduri sub titlu (Times New Roman 12), aliniat la dreapta;La două rânduri de numele autorului se începe scrierea textului (Times New Roman 12);numărul de pagini al lucrărilor să fie de maxim 3 pagini.

Informaţii privind înscrierea:

  • ·
  • ·   Taxa de participare: 25 lei include costul mapei, CD (ISBN) cu toate materialele simpozionului, organizare, protocol  si se face în contul: ASOCIATIA PRO 10 RO40BACX0000000623218001 deschis la UNICREDIT TIRIAC cu precizarea „pentru simpozion”.
  • ·   Persoane de contact: Prof Buzamat Irina- 0766597228, PIP Hazu Mona- 0766793623,

PIP- Palade Agata -0761725595., PIP Porumb Maria 0764550706

 

  1. CONCURS CU TEMA “Şcoala viitorului ”.
  2. Secţiune de lucrări artistico-plastice/ colaje – destinată preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal în vederea organizării unei expoziţii cu titlul   “Şcoala viitorului ”

ü      Realizarea unor desene/ picturi, colaje;

ü      Data limită de trimitere a lucrărilor: 20 martie 2016 (data postei) pe adresa Şcoala Gimnazială ,, Stroe S.Belloescu”str. I. C. Bratianu, nr.20, localitatea Bârlad, judeţ Vaslui, cod poştal 731166 cu mentiunea pentru concurs;

ü      Se vor acorda diplome pe categorii de vârstă – Premiul I, II, III, Menţiune, Diplomă de participare, adeverinţă de participare. Ele vor fi trimise prin e-mail, la adresele furnizate de participanţi, până la data 15 mai 2016.

ü      Lucrările plastice se vor eticheta pe verso în colţul din dreapta jos:nume şi prenume elev, clasa, şcoala, localitatea, judeţul, profesor îndrumător.

ü      Lucrarile vor fi jurizate de:

 

B.Secţiune de creaţie literară,, Matematică in versuri” –destinată elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal.

ü      Creaţiile literare vor fi redactate în Word, în format A4, la un rând, tip Portret, Times New Roman, margini 2 cm, font 14, normal, obligatoriu cu diacritice. Titlul va fi scris Bold, cu majuscule. Se va menţiona, sub titlul lucrării, în dreapta, autorul, clasa, , instituţia de învăţământ, profesorul coordonator, adresa de e-mail a profesorului îndrumător.

ü      Data limită de trimitere a lucrărilor:

20 martie 2016 pe adresa de e-mail : simpozionstroesbelloescu@yahoo.com

ü      Se vor acorda diplome pe categorii de vârstă – Premiul I, II, III, Menţiune, Diplomă de participare, adeverinţe de participare. Acestea vor fi trimise prin e-mail, la adresele furnizate de participanţi, până la data 15 mai 2016

ü      Lucrarile vor fi jurizate de:

 

 

 

C.CONCURS pe echipe cu participare directa „Pe urmele lui Stroe S. Belloescu”

ü      Locatie: Biblioteca Publică Municipală „Stroe S. Belloescu”, Bârlad

ü      Concursul se bazează pe participarea directă a elevilor. Şcolile care doresc să participe la acesta sectiune, vor trimite listele cu echipa participanta (formata din 2 elevi) la adresa de e-mail: simpozionstroesbelloescu@yahoo.com, până la data 20 martie 2016. Fiecare şcoală poate trimite câte 4 echipe pe nivel de studiu (primar, gimnazial, liceal).

ü      Echipele vor primi întrebări legate de viața și opera marelui om de cultura si ctitor de asezaminte culturale. Toate întrebările vor fi formulate doar din biografia lui Stroe S. Belloescu.

LUCRĂRILE CARE NU VOR RESPECTA CERINŢELE CUPRINSE ÎN REGULAMENT NU VOR FI LUATE ÎN CONSIDERARE PENTRU JURIZARE SAU NU VOR FI PUBLICATE IN REVISTA

LA SECTIUNEA CONCURS NU SE PERCEPE TAXA. Fiecare cadru didactic poate participa cu maxim 3 lucrari ale elevilor.

Evaluarea activităţii:

* Prin numărul de participanţi;

* Impactul în rândul cadrelor didactice participante;

* Calitatea lucrărilor primite.

 

Diseminarea activităţii:

  • ·  Reflectare în mass-media locală;
  • ·  Publicarea lucrărilor participante la simpozion in revista cu ISSN;
  • ·
  • ·  Revista electronică a proiectului;
  • ·  ;
  • ·  ISJ Vaslui;
  • ·

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: paladeagata | 21.02.2016 10:07 | 1243 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

De ce este necesara tristetea

Echilibrul emotional

Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN